Bir önceki mesajımda da bahsettiğim üzere cumartesi sabahı çoook erken vakitte düştük yollara... Saat 9:30 gibi vardık eve, saat 10:00 da çoktan başlamıştım çalışmaya...
Aman Allahım o ne kadar ot öyle, tarifi yok, bahçenin içinde yürünmüyor...
Amaç belli, vakit çok dar, pazar dönmek zorundayım, tek yapabileceğim gücümün yettiği kadar cumartesiyi değerlendirmek...
Bahçenin içinde iş yapabilmek mümkün olmayınca yürüme yolunun diğer tarafındaki dar alana yöneldim mecburen, zaten çiçek tarhı olarak ayrılmış asıl bölüm orası ama daha fazla alanı çiçeklendirmeyi planlamıştım, kendimce bir tür peyzaj oluşturmuştum zihnimde ama şimdilik olmadı...
Bir taraftan otları sökmeye bir taraftan toprağı kabartmaya çalışıyorum, sağ olsun babacığım da elinden geleni yapıyor benimle birlikte... Ne belden hayır kaldı ne bacaktan, sekiz saat ofis işi yapan biri olarak limitlerimi saat 17:00 ye kadar zorladım, sonrası 2 dakika dinleneyim diye uzanıp ertesi gün 08:30 a kadar kimsenin uyandırmayı başaramadığı aç susuz uyuyan ben
Bu zaman zarfında bahçe için ayırdığım tüm çiçek tohumlarını serptim, bu hafta yağış olacak bölgede, onlara iyi geleceği kanaatindeyim.
Sadece etkinlikten edindiğim tohumlar değildi serpiştirdiğim, dayanamayıp çok sayıda satın aldığım tohum da var aralarında hepsi çimlenir ve sağlıklı gelişir inşallah...
Fakat üzüldüğüm bazı şeyler de oldu, bu yıl tohumunu dağıttığım gazanyalarım tamamen çürüyüp yok olmuşlar, nasıl olsa döktüğü tohumdan tekrar sürer diye dağıtım yaparken kendime cosmoslardan ve geçen yıl bahçede bizi en çok memnun eden çok sevdiğimiz zinnialardan tohum ayırmamıştım, ortada onlardan çimlenen tek bir fide yok maalesef
Bunun dışında iyi bir haberim de var geçen sene üzerinde su duran bir alanda kalıp çürüyen envai çeşit şebboy tohumu beni çok üzmüştü. Ancak muhtemelen elimden uçan iki adet şebboy şuan bahçenin bir köşesinde çiçeklenmiş vaziyette
Şu an bir sıkıntı var ve boyutlarını küçültmüş olmama rağmen sistem fotoğraf yüklememe izin vermiyor, daha sonra tekrar deneyeceğim. Bizden haberler şimdilik böyle, sağlıcakla kalınız...