agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşım Etkinliği 2024-2025
(https)




Beğeni Düzeni168Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-01-2018, 19:00   #11
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Eğer mecburiyetten kaynaklanan bir durum yoksa, bol miktarda erkek çiçek açan ama çeşit özellikleri bakımından zayıf özelliklere sahip meyveler veren bir bitkiyi tozlayıcı olarak seçmektense, ideal özelliklere sahip meyvelere sahip ve aynı bitki üstünde tatmin edici miktarda erkek çiçek taşıyan bitkileri seçerseniz çok daha iyi olur. Bunun yanında, aynı çeşidin farklı bitkilerinin farklı meyvelerinden karışık şekilde tohum almak da biyolojik çeşitliliğin yansıtılması bakımından önemlidir.

Kimi durumlarda, nadir çeşitler için, ana tohum stoğunun çok kısıtlı olması nedeniyle, temsil edici miktarda bitki yetiştirmek mümkün olamıyor ama ilk tohum arttırımından sonraki ikinci ekimde tohum almak için yetiştirilen fide sayısına dikkat edilmesi gerekiyor. Bu bakımdan, burdaki tohum etkinliğinde, bir çeşidin tek bir mısır fidesine ait tek bir mısır koçanından alınan tohumların paylaşılmasının faydadan çok zararı var. Mısır tohumunun çeşitliliğinin korunabilmesi için 100-200 fideden tohum alınmalı.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Saflığı koruma açısından aynı çeşitin farklı erkek çiçelerinin bizim tohumluk için ayırdığımız bitkinin dişi çiçeklerini tozlaştırması saflığı etkiler mi yoksa aynı bitkinin erkek çiçekleri aynı bitkinin dişi çiçeklerini döllemesi daha mı iyi olur saflık açısından.Sonuçta hangi bitkinin daha iyi olduğunu bilmiyoruz ama bir tanesini tamamen şans faktörüne bağlı olarak korumak gereklimi.

kerkenez ve devrann beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025