Konu: aziztoprak
View Single Post
Eski 07-10-2018, 12:39   #4
aziztoprak
Ağaç Dostu
 
aziztoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 269
3- İri Alaca Karpuz

NOT: Bu tohumla ilgili elimdeki tohum miktarına göre fazla talep geldiğinden dolayı daha fazla taleplere cevap veremeyeceğim üzülerek.

Bitki türü: meyve
Bitki ömrü: tek yıllık
Tohum Türü: karpuz
Tohum çeşit adı: iri alaca karpuz (nesli tükenmek üzere)
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır, ilk bu yıl üretim yaptım
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova/Altınova
Tohumun kökeni (size nereden geldi): YerliTohum sitesinden (açıklamasında nesli tükenmek üzere olan bir tür olduğu belirtilmişti)
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında "iri alaca" karpuz da yetiştirdim. Bu sebeple elde ettiğim tohumların saflığını garanti edemiyorum.
Tohumu ilk paylaşan: bilemiyorum
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): sadece yanmış çiftlik gübresi
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: bilmiyorum
Hasat yıl ve ayı: Ağustos-Eylül-ekim
Bitki tipi ve gelişim durumu: yayılıcı, verimli, iyi gelişen
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: İri, kabuk rengi alaca karakteristik, tatlı sulu ve çok lezzetli, çekirdekleri sütlü kahve rengi kenarları siyah, kalın kabuklu
Yetiştirme özellikleri: kolay gelişen
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mayıs-haziranda viyole, Haziran-temmuzda fide olarak toprağa
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): gerek yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, olmasa da olur, su isteği fazla değil
İklim gereksinimleri: Yalova Altınova'da güzel gelişti. Sıcak iklimde daha iyi olacağını düşünüyorum.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül-Ekimde tam olgunlaşınca alınır.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen aziztoprak : 06-11-2018 saat 04:35
aziztoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön