![]() |
Merhaba Mehmet55,
Ben de tohumdan kekik yetiştirmeye çalışıyorum ancak başarılı olduğum söylenemez. Portakal aromalı ve kışa dayanıklı kekik tohumlarını ektim. Nerdeyse 1 ay olacak fideler hala çok cılız. Siz de sanırım tohumdan yetiştirdiniz. 2 sorum olacak, yardımcı olursanız sevinirim. 1- Kekik fidelerine şaşırtma uygulanır mı? 2- Kekiğiniz ne kadar sürede bu hale geldi? Teşekkürler... |
sayın maki ben bu kekik tohumlarını 5,ayda ektim çok emek harcadım hazır çiçek toprağı alıp saksılara ektim devamlı su püskürterek nemli tuttum 2-3 cm olunca başka yerlere saksılara şaşırttım bol güneşte devamlı suladım bu hale geldiler umarım anlatabildim
başarılar dilerim |
Çok teşekkür ediyorum. Neme dikkat edeyim ben de. Anlattıklarınızdan suyu biraz az veriyorum gibi geldi.
|
ben de çok uğraştım kesinlikle sularken çok dikkat edin, nemli tutun yeni çimlenen filizler çok dayanıksız fiziksel su gücüne karşı.
|
Tohumdan üretmde çimlenme ve büyüme çok yavaş oluyor.
Ancak sonra hızlı gelişiyor. |
evet ben ilkbaharda ektim mart ayında nerdeyse hiç büyümedi 4 yapraktan ibarettiler. ancak şu an inanılmaz fark var o günlere nazaran.
|
Moralim düzeldi sağolun. Günlerdir bir yanıt alamamıştım bu başlıkta. Aynı sabır mercanköşk için de geçerli sanırım...
|
mercan köşkün durumuda aynı tohumdan üretim yavaş gelişiyor ama kırlardan toplanan köklü fidesinin tutma sı kolay ve aynı yıl köklerden filizlenip çiçek açıyor bahçeye diktiklerim oyle oldu yumuşak toprakta daha hızlı çoğalıyor
bir özelliği güneşi çok seviyor gölgede kalanlar uzayıp gidiyor birde çiçekler seyrek oluyor |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu bitkinin adını bilen varmı
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum |
Ada çayına benziyor.
|
Arkadaşlar elinde kekik tohumu olan varsa bana da gönderirse sevinirim...
|
sayın ismail bey şu an kekik tohumu alsan bile ekmek için baharı beklemen lazım sanırım belki fidesini isteyebilirsin daha yararlı olur çünkü çimlenmesi 15-20 gün sürüyor artık sonbahar geliyor
|
İğne yapraklı, bizim buralarda dağ kekiği denilen türde kekiğin bilinen ismi nedir acaba? Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım kekikler iğne yapraklı çıkmadı. Adana'da yaz uzun sürüyor, cinsini öğrenebilirsem tohumunu araştıracağım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
|
ben kekiğimi doğadan topluyorum.
5 Eklenti(ler)
eşimle bir köye taşındık.civardaki tepelerden kendi kekiğimizi kendimiz topluyoruz.sonrada evde demet yapıp tavana asarak kurutuyoruz.cinsi konusunda bilgim yok ama sanırım bunlardan tohum elde edebilirim.topladığımda kekiklerin çiçekleri açmıştı.kekiklerin yanında asılı kırmızı poşettekilerde bahçemden topladığım bademler.resimdeki ak sakallı da benim.kekikleri toplamaya tepelere giderken çekilmiştim.
|
k0900 e cevap
k0900 arkadaş.ben bahçeme tepelerden adaçayı bulup diktim.yaprakları daha açık yeşil ve çiçekleri de sarı olur bildiğim kadarıyla adaçayının
|
1 Eklenti(ler)
Sn. alideryacengel, doğal kekikler içinde yaşamak çok keyifli olsa gerek :)
Kismetse sonbaharda yakındakı dağlarda otlayan koyun sürülerin tattığı kekiklerdende bahçemize getirecegiz. Ada çayının onlarca çeşiti var, sarı, yeşil, açık mor yapraklı vs. Bahçemdeki 3 çeşit adaçayından biri; |
gerçekten çok hoş oluyor.hayatınızda hiç kekik görmemiş bile olsanız tepelerde yürürken siz üzerlerine bastıkça bir anda etrafınızı saran kokularından bulabilirsiniz kekikleri.
|
227 nolu resim net değil ama daha çok mercan köşke benziyor bizim buralada çok var
|
Alıntı:
|
Tam bir acemi sorusu soracağım:
Kekikler kışın ne olacak, kuruyacak mı? Yoksa her daim böyle yeşil kalacaklar mı? |
Bazı türler kışın da yeşil.
Bazı türler kuruyup köklerden yeniden çıkıyor.Seneye hepsini resimleyeceğim, bahçede denemeye aldım. |
2 Eklenti(ler)
Sonunda becerdim:D Birer daldan yetişen kekiklerim çok güzel gelişiyorlar. Eğer bunlar kuruyacaksa boşa gitmesin ben kurutayım:)
Eklenti 96801 Eklenti 96802 Bu da sizin savory'e benzettiğiniz Gurbik67'den Ferihaya gelen, benim de Feriha'nın saksısından bir dalı daldırma usuluyle yetiştirdiğim cins. |
Benim kekikler birer dal kaldı. Tohumdan yetiştirmek çok zormuş.
|
benim ektiğim cireeping [yayılıcı] kekiklerin farklı yerlerde çiçek renkleri de farklı oldu deniz seviyesi beyazımsı rakım 150 de pembe oldu biraz daha yükseğe çıkınca kırmızıya yaklaşavak herhalde
kışa dayanıklı ingiliz kekikleri 20-25 cm oldular henüz çiçek açmadılar portakal kokulu kekikler biraz nazlı büyüyorlar saksılardan bahçeye taşımayı düşünüyorum bahçedekiler daha özgür önümüzdeki bahara başka çeşitler düşünüyorum izmir kekiğini merak ediyorum elinde olupda göndermek isteyen olursa almak istiyorum |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar buda benim balkonda yetiştirdiğim kekiklerim tohum yapıyor burada portakal kokulu kekikten bahsedilmişti tohumunu nereden bulabilirim elinde olan varsa ücretli alabilirim veya bendeki ile takas yapabiliriz hepinize ALLAH'tan bol ürün diliyorum.;)
|
pembegül hanım benim portakal kokulu kekikler çiçek açar tohum verirse takas yaparız henüz çiçek açmadılar başarılar
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025