![]() |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Marketten aldığım kekiğin resmini aşağıya ekledim. Cinsinin ne olduğunu söyleyebilecek varsa çok memnun olurum. selamlar |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bugün babam cebeci pazarından satıcının kekik dediği değişik bir baharlı ot almış. Köklü görünce yetiştirmeyi denemek için hemen suya koydum. Ama bu nasıl bir kekik bilemedim. Tadı kekikten daha kuvvetli ama yakın bir aromaya sahip.
Eklenti 83842 |
Kokusu kekik gibi mi yoksa lavantaya daha mı yakın.
Yapraklardan lavanta ailesinden gibi duruyor. |
Kokusunu ve tadını tekrar test ettim.
Lavanta yapraklı ama kekik tadında. Elinizle biraz oğusturursanız kekik gibi kokusunu alabiliyorsunuz. Yediğinizde biraz yakan kekik tadı gibi bir aroma mevcut. Salataya kullanıldı çok yakışıyor;) |
Sevgili Feriha geçen sene ben de marketten aldıklarımı ( aynı cinsti) dikmiştim ve kolay tutmuştu, ilk günler çok su istemişti.
|
sn feriha,bende sizin gibi pazardan köklü aldıgım aynı cins kekikleri direk topraga ektim çabuk tuttular gelişimleri çok güzel. sn kiraz'ın dedigi gibi ilk günler bol suladım
|
Sevgili Kiraz, Sn tamaşa ben de hemen toprağa geçirdim. Pazarda köklenecek bir bitki görmeyelim demek hepimiz aynıyız:p
|
aynen, bir önceki haftaki pazardanda köklü mor feslegen bulup ekmiştim.komşum pes dogrusu kendine pazardan da ekecek birşeyler buldunya diyor .çicek böcek sevince insanın gözü nerde ne var buluyor
|
sevgili yeşil severler
7 sayfalık görüşlerinizi ilgi ile okudum bende kendi denyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. baharatlı mutfak bitkilerini yemekelrimizde ve salatada devamlı kullanmaktayız. bir firmanın küçük pakatlerde satışa sunduğu kekik,fesleğen, biberiye vb ürünleri sonunda kendim yetiştirmeye kara vererek mart ayın da Koçtaş tan Vilmorin marka anadolu tohom aş ithali fesleğen(basilic grand vert),kekik (sariettecommune) ve mercan köşk (Origan marjolaine vivace) tohumları çimlendirme torf u ve plastik çimlendirme viyolleri aldım. önerilen kurallara uyarak tohomları toprakla buluşturdu. 15-20 günün sonunda fesleğen ve kekik tohumları çimlenip mart sonuna doğru 5-6 cm lik iplikcikler şeklinde buyuduler ancak daha sonra hepsi fazla gelişmeden devrilip gittiler. bunun nedeninide torf olduğunu firmanın yetkilisi Ziraat müh. söyledi. 1 ölçü torf ile 3 ölçü pazardan aldığım çiçek toprağı karışımı ile elma sandığından bir küçük seracık yaptım ve sonunda fesleğen ve kekikleri büyutmeyi başardım ama mayıs ayından itibaren çiçeklenecekleri yazıyor olmasına rağmen henüz şaşırtma durumuna bile gelemediler. bu arada mercan köşk lerde hiç hareket yok sanırım o konuda aldatıldım. tohumlar iyi değil miş saygılarımla |
Merhaba,
Zengarden'den aldığım kışlık kekik, portakal kokulu kekik, tarçın ve limon kokulu fesleğen tohumlarım yine zengarden 'den aldığım çimlendirme torfunda 3 günü bile doldurmadan filizlendi. Özellikle kekiklerin gövdeleri çok ince, umarım güzel gelişirler. |
Zengarden i foruma da bekliyoruz :)
|
2 Eklenti(ler)
Ben de davet ettim :) Üye , ancak agaclar.net'de satış yapmayı yoğunluğundan dolayı düşünmüyormuş. Ben gittigidiyor.com dan şipariş vermiştim.
Not: Fotoğraf makinamın pili bitti . Fotoları en kısa sürede ekleyeceğim. Ek: Eklenti 85297 Eklenti 85298 |
Posta çeki olayı olmadığı için ben de inadına gitti gidiyordan alışveriş yapmıyorum :)
Artı ,forumdan yapılan her alışveriş, foruma katkı olarak da kaldığı için, forum herzaman tercihim oluyor. |
Haklısınız, ben de hayatımda ilk kez (54 yaşında ,bilgisayar kökenli ve 15 yıldır internette olmama rağmen) internetten alışveriş yaptım. Yine haklısınız, site üyelerimizden malzeme almak destek açısından önemli. Site içi arama moturu ile aramalarda konuyu bulmakta zorluk çekiyordum. Vermikulit bulamadığım bir dönemde siteden bir arkadaşımız önerisiyle bulaştım internetten alışverışe. Hatta sayın Karınca'ya ilk siparişim gittigidiyor.com dan oldu sonra sitede buldum kendisini.1 şişe oradan, 2 şişe buradan sipariş vererek neemazalları temin ettim.
Artık sitemizde bulmak istediğim konuyu google'da agaclar.net'te sorguluyorum. Ulaşım çok daha kolay geldi bana. Zengarden'le yaptığım alışverişten de son derece mutluyum. Satınalma dışında sorduğum her soruya kısa sürede cevap alabiliyorum. Konu nerden nereye geldi :) Son Söz: Tüm siparişlerimizde sitemizde satış yapan üyelerden satın almak tercihimiz olmalı. Hem sitemiz, hem kendi çıkarlarımız için... Burada daha ucuz :) Sevgiler.. |
1 Eklenti(ler)
Sonunda kekiklere kavuştum.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 86789
Buda geçen hafta bizim köyden topladığımız kekiklerin resmi, sizin burada fotoğrafladıklarınıza benzemiyor. Bunlar çalı gibi bir köke ve dallara sahip, sizinkiler daha yumuşak otsu bir görüntü içindeler. Sanırım çok farklı kekikler var. Kekikde dünya deviymişiz :) Ayrıca bir not daha, bu hafta tekrar köye gittim, bu hafta kekiklerin aroması daha bir fazlaydı. Sanırım bu mevsim bizim köy için, tam kekik toplama vakti. |
Tohumdan balkonda kekik yetiştirmek çok zor gibi. Tohum minicikti, fideler de öyle.
|
1 Eklenti(ler)
Bu kekiğin çeşidini bilen var mı?
|
Merhaba Arkadaşlar!Şimdiye kadar ektiğim bitkiler arasında kekik ve biberye kadar nazlısına rastlamadım.Ekeli üç aya yakın bir zaman olduğu halde boyları henüz 4-5 cm .Adeta insanın sabrını deniyorlar.Siteden alışveriş konusunda Maki01'e katılıyorum.Hem sitemiz kazansın,hem de daha ucuza alalım.Sıcaktan kavrulan Adana'dan sevgiler.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen hafta Feriha'dan aldığım kekikleri bir hafta gölgede bıraktıktan sonra ilk defa sabah güneşine çıkarttım.
Eklenti 87602 Sonra dilime takıldı bir şiir:) Bugün pazar. Bugün beni ilk defa güneşe çıkardılar. Ve ben ömrümde ilk defa gökyüzünün bu kadar benden uzak bu kadar mavi bu kadar geniş olduğuna şaşarak kımıldanmadan durdum. Sonra saygıyla toprağa oturdum, dayadım sırtımı duvara. Bu anda ne düşmek dalgalara, bu anda ne kavga, ne hürriyet, ne karım. Toprak, güneş ve ben... Bahtiyarım... 1938 N.H. RAN |
Minik kekiklerimi düşünerek girdiğim başlıkta , Nazım'dan bir parça bulmak çok mutlu etti beni. Ne de yakışmış buraya...
|
1 Eklenti(ler)
Bizim yörenin kekikleri yeni olmaya başladı biraz erken ama girmişken otların arasına topladım.
|
Arkadaşlar Ticari anlamda kekik üreten varmı? .Hangi kekik türü- üretim bilgileri-pazarlaması-ticari değeri - gibi konularda ilgilenen arkadaşlardan bilgi alabilirmiyim.
|
2 Eklenti(ler)
Bu kekik bahçemizin olduğu bölgedeki kekik, tepeler kekiklerle dolu.
Birkaç kökü yerinden bir, iki km. mesafeye transfer ettik:) |
Bu kekiklerin yaprağı limoni kokulu olması lazım.
|
Yarın koku ve tad kontrolu yaparım, ayrıca tanıştığımız arıcı Ankara'nın ne gizli bitki zengini yerlerini biliyormuş.
Temmuz 15 den sonra kekik, endemik bölgelerine gitmeye sözleştik:) |
2 Eklenti(ler)
Kekikler filizlendi ama gelişmiyor. Kıl gibi bir gövde.
Eklenti 89200 Çok olan kışlık denilen türde, az olan ve giderek yok olan portakal kokulu kekik. Eklenti 89201 Cenova fesleğeninin yanındaki de mercan köşk olacak bir gün diye hala umudumu korumaya çalışıyorum. Gerçekten bu fidelerle şansım var mı sizce? Yardımınıza ihtiyacım var. |
Alıntı:
|
origanum
3 Eklenti(ler)
çiçek açmış origanum bitkileri
bu bitkiye yöremizde çay otu diyoruz bu stede adının origanum mercan köşk olarak öğrendim bunları baharda bahçeye diktim çok güzel geliştiler zaten çevrede yetişiyor tohumunuda çimlendirdim onlarda çiçek açmak üzereler ayrıca arılarda bu bitkiyi çokca ziyaret ediyorlar |
5 Eklenti(ler)
ilk baharda müge hanımın göndermiş olduğu kekik tohumlarından üretilen kekiklerin son hali
yayılıcı cireeping thyme kekikleri çiçek açtılar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025