![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen hasattan kalan beyaz ve turuncu yumruları, gelişi güzel büyük saksılara atıvermiştim. Aşırı sulama yapmaya meyilliyim, saksı kalabalık olunca birinden biri kullanıyor fazla suları. Zerde bu durumdan hoşnut olmuş, boy 70cm civarı. Hasat için 2 ay daha bekleyeceğim. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hasat için 10 aya kadar bir süre geçmesi gerekiyormuş. How to Grow Turmeric (Curcuma) - Quiet Corner Benim diktiklerim ise biraz da beklemiş olunca yaz sıcakları gelmeden çıkmadılar. Muhtemelen yumru da yapmamışlardır. En kısa zamanda çıkartıp köklerini yıkayıp ayrı toprakta yeniden dikmeyi deneyeceğim. Belki daha başarılı oluruz. Tabi ki ölmedilerse. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Benim de denemem olmuştu geçen yıl baharda ektim saksıya ve bugün söküm yaptım; 2 adet 20 cm lik saksıdan yarım kg depo yumsusu, bir avuç zerdeçal çıktı. Bence hasat için Şubat dahi erken çünkü kökler halen gelişmeye devam ediyor. - yapraklar solsa dahi- Bence; bir de çok büyük saksılarda yetiştirmek gerekiyor. Saksının tamamı çim kaplıydı ve besin yumruları saksı dibine sıkışmışlardı... Hasattan fotolar... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|