![]() |
|
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Saksı küçük gelebilir, bitkiler normalde 1,5 mt kadar boylanıyorlar. Geçen yaz yetiştirdim, 2,5 mt boylananlar oldu. Bu bitkiyi yetiştirmekteki güçlük kısa gün bitkisi olmasıyla ilgili. Baharda ekilen tohumlarla fide oluyor, fideler şaşırtıldıktan sonra büyümeye başlıyor. Suyu seviyor, yaz, hatta sonbahar boyunca büyümeye devam ediyor. Çiçeklenme belirtisi Kasımda görülmeye başlıyor ve hasat ancak Aralık ayında oluyor. Bu sebeple günlerin iyice kısaldığı dönemde iklim özellikleri çiçeklerdeki tohumların olgunlaşmasına uygun olan bölgelerde yetiştirilmesi daha mantıklı olur. Ben epey tohum toplayabildim ama biraz inat ettiğim için sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Yere dökülen tohumları gelişi güzel bahçeye serpmiştim. Çiçek açanlar % 75 gölgelemenin altındaki 180cm boya ulaşanlar. Açık alandakileri boyu 70 cm. ve şu an tomurcuklu. ![]() ![]() Çiçek açanlar yanlardan gün ortası güneş alanlar. Sabah güneşi alanlar tomurcuk bile vermedi. Kanımca gölgeleme %50 lik olsaydı hepsi çiçek açardı. Tohum alabilecek miyim göreceğiz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Tohumlarını elde ayıklamak çok zor, çift elek denedim ama yıne de tohum dışında bitki parçacıkları da alta geçti. Her şeyi de yetiştirmiyeyim artık, profesyonel araç gereç gerekiyor belli ki. Eleme işlemi de allerjik bünyeler için büyuk sorun. Boyumun ölçüsünü aldım velhasılı kelam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|