agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni12Beğeniler
  • 5 Gönderen bitkiavcısı
  • 1 Gönderen bitkiavcısı
  • 2 Gönderen bitkiavcısı
  • 2 Gönderen bitkiavcısı
  • 2 Gönderen dünyam1

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-01-2014, 21:31   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-07-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 568
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bitkiavcısı Mesajı Göster
Taze kısımlarından (tohum oluşturmadan toplanmalı) böreği çok güzel oluyor.

Kuşotlu Börek Tarifi:
Gerekli malzemeler:
- 500 gr kuşotu
- Yeteri Kadar Sıvı yağ
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı süt
- 3 adet yufka
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Pul biber
- 250 gr peynir
- Yoğurt
Tarif:
Kuşotu yıkanıp kıyılır..
Islatılıp şişirilen pirinç ilave edilir. Peynirler ufalanıp eklenir.
Tepsi hafif yağlanıp yufkalar dizilmeye başlar. Arasına hazırladığımız iç konulur. Üzerine çırpılmış yumurta ve yoğurt sürülüp 45 dakika 200 derecelik fırına bırakılır.

Sn. Dünyam,

Yabani otları tanıttığım bir atölye çalışması kapsamında böreğini yapmıştık. Bu çalışmadan görseli buraya ekledim. Börek nefis olmuştu.
teşekkur ederim size tarifi okuyunca bunu yapmalıyım dedim öncelikle saksı ve otu çogaltmayı düşünüyorum artık

dünyam1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
şifa kaynakları


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025