Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dünyam1
ilk resimdeki kuş otu bende saksıda var nerden geldiyse minik yapraklı yemyeşil duruyor hoşuma gittiginden söküp atmadım burayı okuyunca iyiki atmadım,ortasından biçsem börek yapıp yesek ne olur?
|
Taze kısımlarından (tohum oluşturmadan toplanmalı) böreği çok güzel oluyor.
Kuşotlu Börek Tarifi:
Gerekli malzemeler:
- 500 gr kuşotu
- Yeteri Kadar Sıvı yağ
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı süt
- 3 adet yufka
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Pul biber
- 250 gr peynir
- Yoğurt
Tarif:
Kuşotu yıkanıp kıyılır..
Islatılıp şişirilen pirinç ilave edilir. Peynirler ufalanıp eklenir.
Tepsi hafif yağlanıp yufkalar dizilmeye başlar. Arasına hazırladığımız iç konulur. Üzerine çırpılmış yumurta ve yoğurt sürülüp 45 dakika 200 derecelik fırına bırakılır.
Sn. Dünyam,
Yabani otları tanıttığım bir atölye çalışması kapsamında böreğini yapmıştık. Bu çalışmadan görseli buraya ekledim. Börek nefis olmuştu.