View Single Post
Eski 25-01-2014, 20:31   #10
dünyam1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-07-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 568
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bitkiavcısı Mesajı Göster
Taze kısımlarından (tohum oluşturmadan toplanmalı) böreği çok güzel oluyor.

Kuşotlu Börek Tarifi:
Gerekli malzemeler:
- 500 gr kuşotu
- Yeteri Kadar Sıvı yağ
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı süt
- 3 adet yufka
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Pul biber
- 250 gr peynir
- Yoğurt
Tarif:
Kuşotu yıkanıp kıyılır..
Islatılıp şişirilen pirinç ilave edilir. Peynirler ufalanıp eklenir.
Tepsi hafif yağlanıp yufkalar dizilmeye başlar. Arasına hazırladığımız iç konulur. Üzerine çırpılmış yumurta ve yoğurt sürülüp 45 dakika 200 derecelik fırına bırakılır.

Sn. Dünyam,

Yabani otları tanıttığım bir atölye çalışması kapsamında böreğini yapmıştık. Bu çalışmadan görseli buraya ekledim. Börek nefis olmuştu.
teşekkur ederim size tarifi okuyunca bunu yapmalıyım dedim öncelikle saksı ve otu çogaltmayı düşünüyorum artık

dünyam1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön