agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni31Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-03-2009, 09:03   #5
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
Nevsune Teyze, bu bitki tadı için değil, şifasının bol olması sebebiyle tüketiliyor. Bende tıpkı senin gibi beğenmiyorum, ama bunu ekmek arasına koyup öyle bir yiyorlarki sanki hiç anason tadı yokmuş gibi, bende hayret ediyorum. Nefes açtığıda bir gerçek. Turşulara gelince, genelde seri olarak üretilen turşuya, tarhun koymazlar, kişiler evlerde kendilerinin yiyeceği turşuya katıyorlar bu bitkiyi, nedeni ise, turşuya sarı bir renk vermesi. Ama öyle çok fazla değil, 5 kiloluk bir bidona, 9-10 dal kadar bir şey katılıyor. Salataya konulmazmı demişsin, benim bir teyzem var, onun yaptığı salatayı yerken, salatanın tadından ziyade, bu neydi diye düşünür dururuz. O eline geçen herşeyi katıyor salatasına, buna tarhunda dahil ve çok farklı lezzetlerde salatası oluyor

gilan ve Muda beğendi.
Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025