![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
45 sene önceleri,.... neredeyse. Köyden İzmir' e fuar, sinema falan için gelirdik. Rahmetli babam Basmane tarafında, 4-5 basamak ile inilen bir kebabçıya götürürdü, devamlı hem de. Masaya oturur oturmaz, daha sipariş almadan masaya getirilenler; Yanında dolu yedek şişesi ile kulplu maşrapada ayran, bir tabak içinde domates ve mevsimlik yeşillik söğüş. Ve de; Büyükçe servis tabağında beş çeşit soğan. - Maydanoz(küçük küçük doğranmış) ile ovalanmış soğan- yeşilimsi renk. - Limon suyu ile ovalanmış soğan-beyazımsı renk. - Acı biber(isot) ile ovalanmış soğan-biberine göre kırmızı/bordo/siyah renk. -Sumak tozu ile ovalanmış soğan-Kahve/kırmızı arası renk. - Tabağın tam ortasında doğranmış sade soğan/katkısız... bembeyaz ![]() Tabakta 5 bölüm halinde, tadlarının yanında görselliği... Sipariş sonra alınırdı. Soğan zaten lezzet, hele sumak ile... Ben sık sık yaparım böyle soğan söğüşü, en az 3 çeşit olur. Sumaklı salata bekletilirse suyunu salar, salaş olur. O öğünde bitirilmeli. Tane sumağı suda bekletip sadece etli + kuyruk yağlı dolmalarda kullanırız. Zeytinyağlıyı ilk duydum. Teşekkürler; Açtığınız konu ve bilgiler için Sayın Bahtiyar02, ve katkıda bulunan tüm dostlar. Sağlıkla kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|