agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni54Beğeniler
  • 2 Gönderen bahtiyar02
  • 3 Gönderen denizakvaryumu
  • 3 Gönderen berduray
  • 3 Gönderen oppss!
  • 2 Gönderen bahtiyar02
  • 4 Gönderen bahtiyar02
  • 2 Gönderen aygün
  • 1 Gönderen bahtiyar02
  • 2 Gönderen bahtiyar02
  • 1 Gönderen üzüm
  • 1 Gönderen bahtiyar02
  • 2 Gönderen aygün
  • 1 Gönderen üzüm
  • 2 Gönderen the_mc
  • 1 Gönderen bahtiyar02
  • 1 Gönderen Rahat
  • 4 Gönderen üzüm
  • 5 Gönderen mrduran
  • 4 Gönderen denizakvaryumu
  • 4 Gönderen denizakvaryumu
  • 3 Gönderen ...nokta
  • 1 Gönderen pria
  • 2 Gönderen birgaripyolcu

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-09-2012, 12:13   #19
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Sayın Rahat,

....
Sumak meyveleri önce kaynar suya batırılmış, daha sonra ezilerek tohumun meyveden ayrılması kolaylaştırılmıştır. Bu işlemleri izleyen süreçte de, ezilmiş tohumlu meyveler suda yüzdürülerek su üzerine çıkan meyve etleri ayıklanmış ve dipte kalan tohumlar da bol su ile yıkanarak meyve etinden tamamen temizlenmiştir. Daha sonra, tohumlar gölge bir yerde kurumaya bırakılmıştır. Hava kurusu duruma getirilen saf ve sağlam tohumların ortalama tohum 1000 tane ağırlıkları ISTA (1999) kurallarına uygun olarak belirlenmiştir. Deneme kuruluş zamanına kadar da tohumlar cam kavanozlar içerisinde buzdolabında (ortalama +4 °C) saklanmıştır.

Ekim zamanı denemesine alınmadan önce tohumlara, 5 gün oda sıcaklığında %5’lik küllü su ile 10 gün +4 oC sıcaklıktaki suda bekletme önişlemleri uygulanmıştır. Bu önişlemlerin uygulanması sırasında, su her gün düzenli şekilde değiştirilmiştir.
...
Bu yayın işinize yarıyabilir.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025