![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: Austin Texas
Mesajlar: 24
|
Bahtiyar dostum, Turkiyede yaygin olmamasi ilginc,saglikli icecek olmasi yani sira gida boyasi olarak en fazla Almanya ithal ediyormus.Linkini verdigim Wikipedia sayfalarini Turkce'ye cevirmeye calisacagim.Bazi Turkce sozcukleri unutmama karsin. Isteyen arkadasa tohumunu da yollayabilirim.Aslinda bir kisiye yollasam o da diger isteyenlere yollasa daha cabuk olur sanirim.Asagidaki resimde goruldugu gibi oyle asiri bir calisma gerekmiyor,dedigin gibi,bamya turunden oldugundan bizim bamyayi yetistirmekten farki yok.Cicekleri 7-8 cm ve yalnizca birgun dayaniyor,ancak bitki cicekten gecilmiyor. Birinci link sayfasinin sonundaki resimlerde nasil hasat edilecegi de acik.Bir boru ile tohumu aliniyor. Meksika'da Kurutulmus ciceklerin 8-10 dakika kaynatilip icine seker katilip, soguduktan sonra soguk icecek olarak sunulmasi oneriliyor.Hatta Jaritos markali gazozu bile var.Malezyada ise soguk icecek taze ciceklerden yapiliyor.1990li yillarda Malezya bunu yatistirmeye baslamis, 1993 de ise Malezya Tarim Bakanligi destek vermis,uretim (4000 donum)4 kilometre kareye cikmis. Onceden dedigim gibi tadi bizim visne suyuna cok yakin.Ekteki resim pembe cieklli ama cicek dustukten sonra kirmizi meyve gibi olgunlasiyor. Icerik tablosunu da ekliyorum. Calyces, fresh*(taze cicek kok kismi) Moisture 9.2 g Protein 1.145 g Fat 2.61 g Fiber 12.0 g Ash 6.90 g Calcium 1,263 mg Phosphorus 273.2 mg Iron 8.98 mg Carotene 0.029 mg Thiamine 0.117 mg Riboflavin 0.277 mg Niacin 3.765 mg Ascorbic Acid 6.7 mg Leaves, fresh** Taze cicek yapraklari) Moisture 86.2% Protein 1.7-3.2% Fat 1.1% Carbohydrates 10% Ash 1% Calcium 0.18% Phosphorus 0.04% Iron 0.0054% Malic Acid 1.25% Düzenleyen astor : 21-09-2009 saat 19:06 Neden: aciklama |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Sevgili Mahon67 dostum bu durumda genel mahiyette sıcak iklim bölgelerinde yetiştirilmesimi uygun? saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|