08-10-2013, 10:07
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2013
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel
Konu sönmüş 
Bu bitkinin faydalarını düşününce yetiştirmeye karar verdim, çayımı bari kendim yetiştireyim.
Hibiscus sabdariffa'nın 25 tohumunu tekrar aldım ve ciddi cidi bahçeme ekeceğim, şubatta kısmet olursa.
Süs bitkileri güzel hoş da biraz da organik tarım fena olmaz.
|
Sayın Jezebel. Konu aslında sönmemiş ancak uğraşan olmayınca orada kalmış. Ben daha önce iki tane yetiştirebilmiştim. Ancak 35 cm civarına geldiğinde kış gelmesi nedeni ile içeride bir yere aldım. Ancak nedense onların ikisi de öldü. Bu yıl yaptığım denemede ise tohumları çimlendiremedim. Tohumlarını kendi içinden çıkanlardan alıyorum. Babamın dükkanında sattıklarından bazılarının içinde tek tek veya açılmamış halde az da olsa tohum çıkıyor. Gittiğim zaman bulduklarımı alıyorum. Şu an elimde vietnamdan gelen hibiskuslar içerisindeki tohumlardan bir miktar var. Ancak mevsim yeterli gelmiyor. Önceden bir kısmını veya üçe dörde bölerek farklı zamanlarda çimlendirerek dış ortama alınırsa belki daha başarılı olunabilir. Benim gördüğüm çiçek kıpkırmızı. Buradaki resimdeki çiçek o şekilde kırmızı değil. Bende çıkan iki tanenin sayın Almiranın birinci sayfasının sonundaki 27 nolu mesajdaki tek bitki gibi idi. Sap kısımları kırmızı tek yapraklı. Bende parçalı yapraklı çıkmadı veya yeteri kadar büyüyemediği için sonraki gelişimini göremedim. Şeker hastalarının şekerini normalleştirmede tarçın ile birlikte veya ayrı ayrı çok etkili. Kış döneminde de vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili bir çay.
|
|
|