agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-12-2010, 08:28   #1
Ağaç Dostu
 
ezgili dünyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-01-2008
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 267
Achocha adıyla tanıdığım sebze, diğer isimleri, hanım terliği ve patlayan salatalıkmış. Tadı salatalık ve tatlı biber karışımı bir tad bana göre. Bu sene fazlasıyla oldu bahçemde, ağaçlara tırmandı. Tıpkı taze fasulye pişirir gibi yemeğini yapabiliyorsunuz. Türlü yemeği gibi karışık bir yemek de olabilir. Daha geçenlerde, bahçeden son kalanları söktüm ve aklımızda olan denemeyi yaptık. Biber gibi kızarttık ve sarmısaklı yoğurtlu yedik. Biberin güzel kokusu yoktu tabi ama fenada olmadı. Bu sene fazlaca tohum toplayamadım ama, tek bir tohun büyüse bile yetiyor, sürekli ürün veriyor. Yaz mevsimi uzun olsa sonsuza dek ürün verecek sanırım.

ezgili dünyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2010, 08:31   #2
Ağaç Dostu
 
ezgili dünyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-01-2008
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 267
Tek sorun, sebze olgunlaşınca tohumları çok sert oluyor, temizlerken dikkat edilmeli. Ama, çok taze minicikken tohumunuda yiyebiliyorsunuz. Bahçede çalışırken yiyorum.

ezgili dünyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025