![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2008
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 267
|
Achocha adıyla tanıdığım sebze, diğer isimleri, hanım terliği ve patlayan salatalıkmış. Tadı salatalık ve tatlı biber karışımı bir tad bana göre. Bu sene fazlasıyla oldu bahçemde, ağaçlara tırmandı. Tıpkı taze fasulye pişirir gibi yemeğini yapabiliyorsunuz. Türlü yemeği gibi karışık bir yemek de olabilir. Daha geçenlerde, bahçeden son kalanları söktüm ve aklımızda olan denemeyi yaptık. Biber gibi kızarttık ve sarmısaklı yoğurtlu yedik. Biberin güzel kokusu yoktu tabi ama fenada olmadı. Bu sene fazlaca tohum toplayamadım ama, tek bir tohun büyüse bile yetiyor, sürekli ürün veriyor. Yaz mevsimi uzun olsa sonsuza dek ürün verecek sanırım. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2008
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 267
|
Tek sorun, sebze olgunlaşınca tohumları çok sert oluyor, temizlerken dikkat edilmeli. Ama, çok taze minicikken tohumunuda yiyebiliyorsunuz. Bahçede çalışırken yiyorum. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|