agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tıbbi, ıtri, boyar, aromatik bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-06-2017, 12:58   #38
Ağaç Dostu
 
namtha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2006
Şehir: izmir karsiyaka
Mesajlar: 134
Bugün çiçek açmış şekilde yol kenarında gördüm ve internette araştırınca kapari olduğunu öğrendim.Tekrar bitkinin olduğu yere gidip küçük tomurcuklarından topladım.Sorularım biraz garip olabilir ancak tanımadığım bir bitki olduğu için sormak istedim.Tomurcukların içini açtığımda fotoğrafta görüldüğü gibi gelişmemiş halde erkek ve dişi üreme organları çıktı.Bunların tamamı mı yeniyor acaba.Günlük tüketim miktarı nedir? Tad olarak biraz acılık var ancak bana çok kötü gelmedi keskin bir baharat gibi (tabi acısı alınmadan anca 1-2 tane yenebilir çok yenemez gibi) .Bu nedenle tuzlu suda bekletmeden yenir mi? Zeytin yağında bekletsem uzun süre saklayabilirmiyim ve bitki özünü yağa salacağı için hem bitkiyi hemde yağı birlikte kullanılabilir mi vb. farklı tüketim ve kullanımlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim.Farklı kullanım yöntemleri hakkında bilgiye ulaşamazsam mecburen tuzlu su salamura ve turşu tariflerine yöneleceğim.Oldukça şifalı ve besleyici bir bitki gibi görünüyor çiçekler açmaya başlamış sevenler tomurcuk toplamaya başlayabilir

Eklenen Resimler
 
namtha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025