![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2015
|
Merhaba arkadaşım. Fide olarak bulman oldukça zor. Bu bitkiyi yetiştirmesi çok kolay. İnternet üzerinden tohumunu bulabilirsin. İstediğin zamanda ekebilirsin. Lâkin hangi türü sofraya uygun bilmiyorum. Yalnız sana tavsiye tohumları çok küçük, fazlaca ve sıkça toprağa serpiştir. Bir dal yerine toplu sık bir şekilde çıkarsa biçmesi falan kolay olur. Ben bir kaç şekilde denedim en uygunu böyle.... Evde yetiştireceksen ektiğin zamanın önemi yok sadece geç uyanır... |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2015
|
Alıntı:
Ama hala merak içindeyim sofralık tüketime hangi tür daha uygun olur acaba? |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2015
|
Rica ederim. Forumda bu bölümle ilgilenen kimse kalmamış sanırım. Bilgi vermek isterdim ama bende bilmiyorum malesef. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
kekiğin çok fazla çeşidi ve kullanım alanı var. sofralık diyebileceğimiz kullanım alanları da çeşitli; sos, salata, çorbalık, et baharatı, çay gibi kullanım alanlarına göre farklı türler önerilebilir. size, kendi tercihlerimi yansıtacak bir öneri paketi sunayım: sos; zahter (satureja-savory) ağırlıklı bir karışım yapın. salata; zahter kullanmalısınız. taze yaprakları çok güzel olur. pide, pizza vs.; italyan veya yunan kekiği (mercanköşk-oregano) et-balık; bulabilirseniz karadeniz yayla kekiği, bahçe kekiği, zahter çay; limon kekikleri, gümüş kekik. pişirme amaçlı genel kullanıma uygun kekikler izmir bilya kekiği, ingiliz kekiği (english thyme), toros kekiği ve pek çok yerel kekik. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|