![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
|
Mahmut Bey, konuya öncelikle üretim nerelerdeymiş, kimler yapıyormuş, ne kadar üretiliyormuş, nereye satılıyormuş, neden durmuş gibi soruların yanıtlarını aramakla başlamanızı öneririm. Daha sonra tarım teşkilatı ile de görüşün.Pazarını bulursanız organik yetiştiricilik de yapabilirisiniz, yine aynı şekilde kekik reçeline de pazar yaratmak mümkün. İlçe teşkilatı ile birlikte bir proje geliştirebilirsiniz. Ancak dediğim gibi önce bu soruları cevabını bizzat kendiniz görüşerek öğrenmelisiniz. Böylece alt yapı da hazırlamış olursunuz. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Teşekkürler Mine Pakkaner. Saygı ve sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
agaclar.net
|
Yaptığınız görüşmeleri ve sonuçlarını "günlük" tutar gibi burada paylaşır mısınız? Böylece kendi bulunduğu yerde başka bir proje başlatmak isteyen arkadaşlar, tüm aşamaları takip etme fırsatı bulur. Önerimi kabul ederseniz bunun için ayrı bir başlık açmanız iyi olur. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
|
Merhaba, Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
nesquick
Giriş Tarihi: 25-08-2007
|
kekik yetiştirmek
Sevgili arkadaşlar bende bu yaz çeşme -karaburun da dağlardan kekik topladım. Belki dağ kekiği olduğu için çok güzel ve keskin bir kokusu var.Tohumlu olanlarıda vardı acaba ekmeyi denesem olurmu?öncelikle balkonda saksıya eksem daha sonra bahçeye eksem daha iyi olur sanırım değil mi? ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Sn Mine Pakkaner; Ege üniversitesinde okuyorum. Babam Damla sulama Sistemleri kurulumu üzerinde faaliyet gösteriyor. Böyle bir tesis kurulumu için Kula'ya gittik. Tarla sahibi; Kula'ya Kekik üzerine bir fabrikanın kurulacağını söyledi ve kekik dikimini teşvik edici bir takım faaliyetlerin yakında olacağını duydum. Eğitim fakültesi Bilgisayar Öğretim Teknolojileri ve Öğrt. okuyorum. Bu konu içeriğinde Ziraat Fakültesine gelip sizi rahatsız edebilir miyim? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de geçenlerde Metro Marketten Kış Kekiği tohumları almıştım. Cuma günü serptim tohumlarımı saksıya bakalım durumları ne olacak. Umarım biran evvel çimlenirler de mis gibi kokarlar. Bayılırım kekik kokusuna. Bir de adaçayı tohumları serptim. Bakalım ne zaman yeşermeye başlayacaklar. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
kekik
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Sahip olduğumuz şeylerin değerini fazla bilmediğimizden kaynaklanıyor. Kaybedince değerini anlıyoruz. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Ben balkonumda 5 çeşit kekik yetiştiriyorum. Satılan kış ve yaz kekikleri çok kolay büyüdü. Zahterler ancak büyüyor ama 'orange thyme' yani portakal kokulu kekiğin çok zor büyüdüğünü görüyorum. Bu konuda bir bilgisi olan var mı acaba? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2007
|
Sayın Ada Bayrakoğlu Kekiklerin son durumunu merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-08-2007
|
merhabalar..ben kekiğin 5 ayrı cinsinin tohumları üzerinde y.lisans tez çalışmasına başlıyorum.doğada kendiliğinden yetişen farklı kekik cinslerinden 1 er demet toplamam gerekiyor.çevresinde kekik yetişen arkadaşlarla bu konuda görüşebilmek isterim. adresim '' sokrates_1980@hotmail.com '' bu konuda fikir alışverişinde bulunabileceğim arkadaşlar eklerse çok sevinirim |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sokrates, vereceğim linke bir bakın isterseniz. Kekik konusunda nasıl bir yardımım olabilir? Bizim köyümüzde bolca kekik yetişiyor, ama 5 çeşit mi onu bilemiyorum. Fotoğrafını bu linke yüklemiştim. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2051 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Sevgili sokrates kendiliğinden yetişen SÜTÇÜLER KEKİĞİ ve diğer kekik türlerinden Sütçülerde yetişmektedir. Sütçüler Belediye başkanlığına müracaat edersen sana yardımcı olacaklardır.www.sutculer.bel.tr |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sokrates! Sen hiç dert etme. Bu cuma günü bahçeye gideceğim (çatalca) etrafında kendiliğinden yetişen iki türünü biliyorum. Sanırım bu dönem tohumlarıda olması gerekir. Yetmezse farklı bir bölgede başka bir türünüde biliyorum. Sen sadece çalışma sonuçlarını bizle paylaşırsan yeter. En azından türlerini öğrenmemize yardımcı olursun!! |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
Bizimde beyşehirde dedemlerin yaylası var. Orada haziran sonu temmuz başı kendiliğinden çıkan kekik var. Bu yaz o zamanlar gittiğimizde ben topladım. Ama kuruttuk içtik ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Kökünden söktüğümde kuruma ihtimali yüksek, birde şuanda tohumları varmıdır? sanıyorum vardır! Siz bana nasıl yapmam gerektiğini anlatırsanız, yardımcı olurum. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
Derya hanım,olgunlaşmış tohum elde etmek için çiçeklenme aşamasının bittiği devre uygun sayılır.çiçeklenme zamanında elde edilen tohumların çimlenme kabiliyeti düşük oluyo.eğer bahsettiğim uygun devrede ise 1 tane kökünden sökülmüş bitkisi ve o cinse ait 10.000 adet ( 5-10 gr ) tohumu yeterli.Söktükten sonra bitki biraz kurusada önemli değil,botanik hocaları onun tanımlamasını yapabilir.bana kargoyla gönderebilirseniz çok sevinirim |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçende bahsettiğim bahçe kenarlarında kendiliğinden yetişen kekiklerin resimlerini ilave ediyorum. Birincisinde bitki sadece tepesinde toplu halde çiçek açıyor ve resimde görüldüğü gibi çiçeklenme süresi oldukça kısadır. Aynı zamanda bitkinin dalları sürekli dikeydir. Kırklareli ve Çatalcada bol miktarda mevcuttur. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Diğer bir türü daha varki çiçeklenme süresi çok daha uzundur. Yanılmıyorsam kasım sonlarına kadar sürer. Çiçekleri yaprak aralarından çıkıyor ve dalları karmaşıktır. Her iki türünde pembe ve beyaz çiçekleri vardır. Bu türe sadece İstanbul bölgesinde rasladım. Her yaz sonunda buradan kendi ihtiyacım için kekik toplar kuruturum. Resimleri geçen hafta çatalcada çektim. |
|
|
|
![]() |
|
|