Konu: Kekik
View Single Post
Eski 31-05-2018, 15:28   #383
serefefe
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-02-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 6
kekiğin çok fazla çeşidi ve kullanım alanı var. sofralık diyebileceğimiz kullanım alanları da çeşitli; sos, salata, çorbalık, et baharatı, çay gibi kullanım alanlarına göre farklı türler önerilebilir.
size, kendi tercihlerimi yansıtacak bir öneri paketi sunayım:
sos; zahter (satureja-savory) ağırlıklı bir karışım yapın.
salata; zahter kullanmalısınız. taze yaprakları çok güzel olur.
pide, pizza vs.; italyan veya yunan kekiği (mercanköşk-oregano)
et-balık; bulabilirseniz karadeniz yayla kekiği, bahçe kekiği, zahter
çay; limon kekikleri, gümüş kekik.
pişirme amaçlı genel kullanıma uygun kekikler izmir bilya kekiği, ingiliz kekiği (english thyme), toros kekiği ve pek çok yerel kekik.

serefefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön