kekiğin çok fazla çeşidi ve kullanım alanı var. sofralık diyebileceğimiz kullanım alanları da çeşitli; sos, salata, çorbalık, et baharatı, çay gibi kullanım alanlarına göre farklı türler önerilebilir.
size, kendi tercihlerimi yansıtacak bir öneri paketi sunayım:
sos; zahter (satureja-savory) ağırlıklı bir karışım yapın.
salata; zahter kullanmalısınız. taze yaprakları çok güzel olur.
pide, pizza vs.; italyan veya yunan kekiği (mercanköşk-oregano)
et-balık; bulabilirseniz karadeniz yayla kekiği, bahçe kekiği, zahter
çay; limon kekikleri, gümüş kekik.
pişirme amaçlı genel kullanıma uygun kekikler izmir bilya kekiği, ingiliz kekiği (english thyme), toros kekiği ve pek çok yerel kekik.
|