agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Su kuyusu açtırma biçimleri (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/9838.htm)

bahtiyar02 27-10-2009 13:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kalambaklı (Mesaj 523307)
İnşallah kuyuyu kazdığımda sizin fikirlerinize ve önerilerinize başvuracağım.
Sayın bahtiyar02; Fikir ve paylaşımlarım her zaman sizlerle olacaktır.
Sevgi ve saygılarımı sunarım,

bilmukabele. Herşey gönlünüzce olsun

kalambaklı 27-10-2009 13:49

bir mukavele.Herşey gönlünüzce olsun
Sizinde,

bahtiyar02 28-10-2009 18:59

suyu gördük

5 Eklenti(ler)
sevgili dostlar bir buçuk gün yağmur ve elektrik kesintisi sonucu verdiğimiz aradan sonra bu gün saat 10,30'da tekrar kazım devam etti.heycan, merak had saffada bende.;) 29 Ekim bayramdan dolayı öğleden sonra izin başladı. Siteye vardım yemek molasından sonra kazım işlemi devam etti.Kapıcımız Mahmut efendiden rica ettik yakındaki kuyunun derinliğini ölçmesi için. Bu arada kuyudan çıkan toprak yanıltıyor Gazi ustayı ve ismail ustayı.Eski kuyu 8,5 metre bizim kuyu ise 7,60cm. Bir süre sonunda kuyunun metrajı 8 metre oldu.İlk müjdeli haberi Kuyuda bulunan ismail usta kısık bir sesle su çıktı dedi.Tekrar sordum ne dedin diye su su çıktı dedi. Sevincimi tahmin edebiliyorsunuzdur:D Sevincimi bir kaç site sakini ve oğlumla paylaştım. Suyun yerini bakır çubukla benim tesbit etmem ayrı bir sorumluluk yükledi.İlk su tesbiti için teklifimi aldım bile:p.Suyun kuyunun ortasında görünür bir şekilde yüzeye çıktığını gözlemleye biliyorduk.Yarın Tatil fırsatıyla sabah erkenden kazıma devam edeceğiz. Bu arada bana destek olan Başta Yöneticimiz Bekir Bey, Ustalar gazi ve ismail usta, Kapıcımız Mahmut efendiye çok teşekkür ederim. Gelişmelerden haberdar edeceğim. Saygılar sevgiler

beyzagıda 28-10-2009 19:17

Gözünüz aydın olsun sayın Bahtiyar02 suyunuz bol ve bereketli olsun yıllarca sizi susuz bırakmasın

aslan_k 28-10-2009 19:50

Gözünüz aydın,
Suyu bulduğunuz yerden sonra biriktirme haznesi olarak kaç metre inmeyi düşünüyorsunuz.

memet 28-10-2009 20:04

Aslında mukavele değil, mukabele olmalı. Bir de değil bil, olmalı, bilmukabele.

gece 28-10-2009 20:24

Su göründü!

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 524035)
...İlk müjdeli haberi Kuyuda bulunan İsmail usta kısık bir sesle "su çıktı" dedi. Tekrar sordum "ne dedin" diye "su, su çıktı" dedi. Sevincimi tahmin edebiliyorsunuzdur:D ...

Gelişmelerden haberdar edeceğim.

Saygılar, sevgiler

Suyunuz bereketli olsun, su hayattır. Suyunuz hayat sunsun.

Suyunuzun sesini de kaydedip dinletmeyi düşünür müydünüz? "Horoz sesi, su sesi, ..." derler de, hiç fena olmazdı hani! :)

gece
aylar süren açık deniz yolculuğundan sonra, karayı gören denizciler kadar sevinen forum kişisi!

bahtiyar02 28-10-2009 21:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aslan_k (Mesaj 524076)
Gözünüz aydın,
Suyu bulduğunuz yerden sonra biriktirme haznesi olarak kaç metre inmeyi düşünüyorsunuz.

Sevgili dostum yarın 1-2 metre daha kazılacak.Suyun durumuna göre ustalar karar verecek

bahtiyar02 28-10-2009 21:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gece (Mesaj 524110)
Suyunuz bereketli olsun, su hayattır. Suyunuz hayat sunsun.
Suyunuzun sesini de kaydedip dinletmeyi düşünür müydünüz? "Horoz sesi, su sesi, ..." derler de, hiç fena olmazdı hani! :)
gece
aylar süren açık deniz yolculuğundan sonra, karayı gören denizciler kadar sevinen forum kişisi!

Sevgili beyzagıda ve gece dostum iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Kuyuya inme cesaretini bulursam neden olması;)
saygılar

bahtiyar02 28-10-2009 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 524088)
Aslında mukavele değil, mukabele olmalı. Bir de değil bil, olmalı, bilmukabele.

uyardığınız için çok teşekkür ederim.saygılar

Birol 02-11-2009 19:40

Suyunuz hayırlı olsun Bahtiyar bey, suyunuz ve güneşinizin daim olması dileğimle.

bahtiyar02 02-11-2009 21:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Birol (Mesaj 526632)
Suyunuz hayırlı olsun Bahtiyar bey, suyunuz ve güneşinizin daim olması dileğimle.

Sevgili Birol dostum çok teşekkür ederim. Yağmur çok yağdı ve kazım işi ertelendi.Kuyunun üstünü büyük bir çadır ile kapattık.Allah izin verirse yağmurlar durduktan sonra kalan 2 metreyi tamamlayıp kuyunun iç muhafazasını koyacağız.saygılar

gece 25-11-2009 23:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 526684)
Sevgili Birol dostum çok teşekkür ederim. Yağmur çok yağdı ve kazım işi ertelendi.Kuyunun üstünü büyük bir çadır ile kapattık.Allah izin verirse yağmurlar durduktan sonra kalan 2 metreyi tamamlayıp kuyunun iç muhafazasını koyacağız.saygılar

Son duruma ilişkin fotoğrafları rica etsek? Hani bayram şekeri niyetine diyorum.

İstanbul'dan saygı ve selamlar.

gece
bitmiş işlerin fotoğraflarını görmeyi seven forum kişisi!

bahtiyar02 26-11-2009 14:50

Sevgili gece Kuyunun başına gelen "bişmiş tavuğun başına gelmemiştir." Neden dersen 8 metrede suyu bulduk çok güzel bir haberdi.Ancak aksilikler başladı.Doğaya yenildik sayılır nasılmı? Yağmur yağışı yaklaşık 10 gün süreyle devam etti. Bu esnada kuyuda aşırı sudan dolayı 2 metrelik kısım çöktü.Kuyucu Gazi usta içeriye girmenin büyük risk teşkil edeceğini söyleyince mecburiyetten(ki çok güzel oldu) Kuyunun içine 6 metre perde duvar ördürtük. Beton donmasını beklerken kuyunun üstünü çadırla kapattık.Bu arada Gazi usta başka bir kuyu kazmak için gitti.Sorduğumuza göre 12,5 metre kuyu kazılmış ancak bizimkine eş değerde su bulunamamış.12 gün sonunda tekrar ustalar kuyuya geldi.Yaklaşık 2 metrelik çöken kısmı temizlediler.Aşırı su oluşundan dolayı tekrar yıkılmalar oluşunca kazıma 8 metrede son verilmesini uygun gördük.2 metrelik kısım taşlarla örüldü 6 metrede zaten perde duvar kuyu sağlama alındı. Sabah 07,30 da kuyuya baktığımda 8 metrelik kuyunun 5 metresi su doluydu.;)Çok sevindim.Neden derseniz? kuyunun yerini bakır telle ben tespit etmiştim. Oysa getirdiğimiz kuyucular burda su yok demişti.Bende şuanki kısmı kazdırdım ve sonuç mükemmel:D.1,20cm lik çaplı ve 8 metrelik derinlikteki kuyuda 5 metrelik su birikintisi çok güzel.Umarım daima bu şekilde devam eder. Bu formda bana desteklerini esirgemeyen tüm dostlarıma sayılarımı sevgilerimi iletmek isterim.
Tüm dostların kurban bayramını canı gönülden kutlar saygılar sevgiler sunarım.

gece 26-11-2009 14:58

Değerli olan zor kazanılır.

Epey uğraşmışsınız. Ancak suya kavuşmuş olmak, hele hele suyu sizin bulmanız ve mücadeleniz onu daha değerli kılıyor.

Suyunuz da eksilmesin, bayram neşeniz de, iyi bayramlar.

gece
su, hayattır diyen forum kişisi!

ferhat1975 29-12-2009 09:33

insallah suyunu bulmusundur bahtiyar kardeş

ferhat1975 29-12-2009 09:39

tekrar aramadınız

ferhat1975 29-12-2009 09:41

suyunuz hayırlı olsun

ferhat1975 29-12-2009 09:44

hangi kuyu daha mantıklıdan önemli olan nereye kuyu actırmalı

ferhat1975 29-12-2009 09:45

www.subul.blogcu.com

bahtiyar02 30-12-2009 10:23

Sevgili gece Dostum başından sonuna kadar siz ve diğer dostların desteği inanın beni çok sevindirdi.
Tekrar size ve tüm dostlara ve özellikle su kuyusunun yerinin tespitinde kullandığı yöntemi bizlerle paylaşan Sayın; ferhat1975' beye bu vesileyle tekrar teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.
Bu arada ferhat bey hoşgeldiniz.Sizi aramızda görmek çok sevindirici

çilekkentli67 10-01-2010 20:03

tabi kide 2. daha mantıklı ama 1.yi su bulamayınca da kullanırsın.yağmur sularını,çatı sularını verirsin kuyuya oda sana bahçe sulamak için yeter:)

bahtiyar02 19-01-2010 12:58

birincisinden kastınız sondaj makineleriyle kazılan kuyularmı?

stemga 19-01-2010 13:09

bizde genelde el kuyusu açıyoruz ortalama 8 metreden su alıyoruz ama kuyu kullanımı artıkça alt kısımlarda göçük meydana geliyor buda suyu kısıtlıyor.Kullanımı çok olan bahçelerimizde fidan adeti 2000 ve üzeri ise sondaj daha sağlıklı ve verimli oluyor

kenan dıramalı 10-02-2010 02:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 537833)
Sevgili gece Kuyunun başına gelen "bişmiş tavuğun başına gelmemiştir." Neden dersen 8 metrede suyu bulduk çok güzel bir haberdi.Ancak aksilikler başladı.Doğaya yenildik sayılır nasılmı? Yağmur yağışı yaklaşık 10 gün süreyle devam etti. Bu esnada kuyuda aşırı sudan dolayı 2 metrelik kısım çöktü.Kuyucu Gazi usta içeriye girmenin büyük risk teşkil edeceğini söyleyince mecburiyetten(ki çok güzel oldu) Kuyunun içine 6 metre perde duvar ördürtük. Beton donmasını beklerken kuyunun üstünü çadırla kapattık.Bu arada Gazi usta başka bir kuyu kazmak için gitti.Sorduğumuza göre 12,5 metre kuyu kazılmış ancak bizimkine eş değerde su bulunamamış.12 gün sonunda tekrar ustalar kuyuya geldi.Yaklaşık 2 metrelik çöken kısmı temizlediler.Aşırı su oluşundan dolayı tekrar yıkılmalar oluşunca kazıma 8 metrede son verilmesini uygun gördük.2 metrelik kısım taşlarla örüldü 6 metrede zaten perde duvar kuyu sağlama alındı. Sabah 07,30 da kuyuya baktığımda 8 metrelik kuyunun 5 metresi su doluydu.;)Çok sevindim.Neden derseniz? kuyunun yerini bakır telle ben tespit etmiştim. Oysa getirdiğimiz kuyucular burda su yok demişti.Bende şuanki kısmı kazdırdım ve sonuç mükemmel:D.1,20cm lik çaplı ve 8 metrelik derinlikteki kuyuda 5 metrelik su birikintisi çok güzel.Umarım daima bu şekilde devam eder. Bu formda bana desteklerini esirgemeyen tüm dostlarıma sayılarımı sevgilerimi iletmek isterim.
Tüm dostların kurban bayramını canı gönülden kutlar saygılar sevgiler sunarım.

Sayın bahtiyar;
Epey zamandır yazmıyorsunuz belkide foruma ugramıyorsunuz artık.Ama ben yinede belki döner de okursunuz diye yazmak istiyorum.
Aslında benimde 18 dekarlık bir arazim var bende bir kuyu açtırmak istiyorum
ve uzun zamndırda araştırma yapıyorum.Burada benim sormak istediğim hususa gelince;Kazıdıgınız kuyuda suyu tam 8 metrede buldunuz.Ve bu 8 metrede kuyuyu bıraktınız.Yani suyun çıktıgı derinlik olan 8 metrede su çıkmaya başladı ve yukarıya dogru 5 metre su birikti diyorsunuz.Halbuki ben tam aksini düşünüyordum.Suyun bulundugu noktadan daha aşagıya dogru bir miktar daha kazılarak çıkan suyun depo edilmesi gerekirdi diye biliyorum.Su çıktıgı noktadan yukarıya dogru 5 metre yükselerek depo olmasını anlıyamadım.Yanlış anlamayın lütfen.Böyle bir iddiamda yok .Sadece benim bilğim yok .Sadece ifadenizde bir yanlışlık olup oımadıgını merak ettiğim için soruyorum.Ve birde şunu ögrenmek istiyorum,bu dediğiniz şekilde bende kazısam yani suyu buldugum noktada bıraksam kazımayı,sizin kuyuda oldugu gibi bizim kazıyacagımız kuyudada yukarıya dogru bir su birikmesi olacakmıdır.Gerçekten böyle oluyorsa o zaman daha fazla masraf edipte suyu depo edecegim diye aşagılara dogru kazımak pek akıllaca degil.Fizikten anlamam bu konularda hiç bir bilğim yok,sadece kesin olarak ögrenmek için soruyorum.
Hatta bu sorumu bu topiğe giren okuyan başka arkadaşlarda eger bilği sahibi iseler onlardanda rica ediyorum.Herkese saygılar.Teşekkür ederim.

kenan dıramalı 10-02-2010 02:41

Sayın Bahtiyar;
Anlattıgınız bu kuyu kazıma işini, bir (hilti) dediğimiz kırıcı delici makina ile yapmışsınız,bu makinanın büyüklüğü motor gücü veya cinsi nedir?Satın almaya karar versem
en idealinin özellikleri nedir acaba?Nasıl özelliklerde tavsiye edersiniz? Veya bu ( hilti) degilde bunun yerine, yol ve asfalt çalışmalarında kullanılan komprosör deliciler var hani, 10-15 metrelik yukarıdan kuyu içine kadar uzanacak komprösör hortumunu uzatsak aşagıda kuyu içinde bunun lada çalışılarak kuyu kazısı yapılamazmı acaba?
Ayrıca bu işinizi yaptırdıgınız ustalara ulaşma imkanı varmıdır? Benim arazi manisa ilinin bir dag köyü kır arazi.Buraya kadar gelip böyle bir işi üstlenmelerini saglamak mümkünmüdür?10 veya 15 metre derinliğinde ama kuyu çevresini çeperini beton kalıp atarak.Bu ustalara ulaşma imkanı telefon veya adres elinizde varsa lütfen buradan bilği verirmisiniz?Ben bu forumu sürekli takip ediyorum.Yazdıgınızı görürsem eger, size mail veya telle ulaşmak isterim. Saygılar sunarım.

beyzagıda 10-02-2010 13:44

sevgili kenan bey siz sorunuzu sayın bahtiyar a yönelmişsiniz ama bende bilgim dahilinde cevap yazma zarureti hissettim 18 dekarlık araziden ve buraya kuyu açtırmaktan bahsediyorsunuz sayın bahtiyar beyin açtırdıgı kuyu gibi kuyu açtıgınızda birinci olarak kara suyu 2. olarakta akarsuyu bulursunuz kara su dedigimiz yagan yagmur ve kar suyunun topraktan süzülerek aşagı katmanlara inmesi ve daha aşagıya süzülemedigin de birikerek topragın altında gölet oluşturmasıdır ki bu su yani kara su geçicidir size tam su lazım oldugunda sizi susuz bırakır 2. su akar su ise birinci katmanında kalacagınız için daha derine kazamassınız akan suyun debisi buna müsade etmeyebilir o yüzden birinci su kademesinde kalırsınız oda kuyu yüzeyine dogru şişer şişmesi yine suyun debisiyle alakalıdır ne kadar güçlüyse o kadar yukarı şişme yapar 10 metrede bu akar suyu buldugunuzu varsayalım suyun akış şiddetide(debisi)gayet iyi olsun su kuyunun agzına kadar şişse bile bu su sizin belirtiginiz 18 dekar lık arazinizi sulamaya yetmez.
acizane olarak size tavsiyem kuyu açma işleri insanın torunlarına bile bırakabilecegi kadar saglam ve suyu yeterli olacak şekilde yapılmalı ve yıllarca tekrar, tekrar su bulmak için para harcanılmamalı o sebepten sondaj işlemi yaptırarak su kuyusu açtırmanız kesin ve saglıklı çözüm olacaktır sevgiyle kalın.

Todor 10-02-2010 14:40

Sondaj mı keson kuyu mu tercihi yapılmadan önce, araziye muhakkak bir jeofizik mühendisi veya jeolog getirilmeli ve ölçüm yaptırılmalıdır. Onların yapacağı ölçümler sonucunda çok daha sağlıklı karar alabilirsiniz.

kenan dıramalı 12-02-2010 00:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beyzagıda (Mesaj 576590)
sevgili kenan bey siz sorunuzu sayın bahtiyar a yönelmişsiniz ama bende bilgim dahilinde cevap yazma zarureti hissettim 18 dekarlık araziden ve buraya kuyu açtırmaktan bahsediyorsunuz sayın bahtiyar beyin açtırdıgı kuyu gibi kuyu açtıgınızda birinci olarak kara suyu 2. olarakta akarsuyu bulursunuz kara su dedigimiz yagan yagmur ve kar suyunun topraktan süzülerek aşagı katmanlara inmesi ve daha aşagıya süzülemedigin de birikerek topragın altında gölet oluşturmasıdır ki bu su yani kara su geçicidir size tam su lazım oldugunda sizi susuz bırakır 2. su akar su ise birinci katmanında kalacagınız için daha derine kazamassınız akan suyun debisi buna müsade etmeyebilir o yüzden birinci su kademesinde kalırsınız oda kuyu yüzeyine dogru şişer şişmesi yine suyun debisiyle alakalıdır ne kadar güçlüyse o kadar yukarı şişme yapar 10 metrede bu akar suyu buldugunuzu varsayalım suyun akış şiddetide(debisi)gayet iyi olsun su kuyunun agzına kadar şişse bile bu su sizin belirtiginiz 18 dekar lık arazinizi sulamaya yetmez.
acizane olarak size tavsiyem kuyu açma işleri insanın torunlarına bile bırakabilecegi kadar saglam ve suyu yeterli olacak şekilde yapılmalı ve yıllarca tekrar, tekrar su bulmak için para harcanılmamalı o sebepten sondaj işlemi yaptırarak su kuyusu açtırmanız kesin ve saglıklı çözüm olacaktır sevgiyle kalın.

Sayın beyzagıda;

Öncelikle ilğinize teşekkür ederek başlamak istiyorum.Benim düşüncem bahtiyar beyin kuyusu benzeri degilde biraz daha geniş çaplı olarak düşünmüştüm.Aslında konuyu daha detaylı anlatmak sanırım daha dogru olacak.Bahsettiğim bu 18 dekarlık arazinin tamamını kullanmayıp sadece 3 dekar'lık kısmını domates serası yapıp damlama sulama metodu ile sulamayı planlıyorum.Kuyudan alacagım suyu 3 dekar domates serasında damla sulamada kullanacagım.Arazi oldukça dik ve meyilli. Şöyle tarif edebilirim.Traktör bu arazide saglı ve sollu olarak çift yönlü sürüm yapamıyor Sadece yukarıya boş çıkıp,yukarıdan aşagıya dogru sürerek gelebiliyor.O kadar meyilli bir arazi yani.Ama çok enterasan bir durum daha var,o da arazinin bu özelliği sadece 15 dekar'lık kısmı.Diğer kalan 3 dekarıda aşagıda bir kuru dere yatagında ve oldukçada düz bir zemine sahip.Bu 3 dekarlık kısım benim sınırım dahilinde.Ve akabinde sınırın devamı olan yine 3-4 dekarlık bir düzlük alan devam ediyor ama orası köy mülkiyetine ait.Yani köy mülkiyetine ait olan bu boş alanı kimse kullanamıyor.Zamanında köylüler burada hayvanlar barınsın dinlensin ve suyunu içsin diye (1) adet de eski usul taş'la örme kuyu açmışlar. Bu kuyu silindir biçiminde yaklaşık 1 metre çapında, derinliği 10 metre .özellikle kendim ip sarkıtmak sureti ile ölçtüm.ilk 5 metresi boş devamı olan ikinci 5 metresi su dolu,yani kuyuda devamlı 5 metre su bulunuyor..Bu tarih 2007 yılı ogustos ayı idi.2007 yaz ayı çok kurak olmuştu bizim burada,civardaki kuyularda (adi) bile sular çekilmiş su kalmamışken, köylüler bu bahsettiğim kuyudan tankerlerle su almaya geliyorlardı.
Benim ise keson kuyu açmayı planladıgım yer bahsettiğim köye ait kuyuya 20-25 metre mesafede ama kendi arazi sınırım içinde,hatta biraz da kot farkı düşük.Benim kuyu açacagım yer daha aşagıda kalıyor.Köylüler benim sınıra yakın kendi arazim içinde de kuyu kazılsa kesinlikle su çıkar diyorlar.Zaten burası kuru dere yatagı.ve bu dere yatagının aşagılara dogru gidildikçe 600-700 metre ilerde birkaç tane daha bu tip kuyular mevcut.
Açıkçası bendeki fikir şu.Buraya 6 metre çapında beton büz ile keson tipi yani,10 metre aşagıya inmek,beton büz oldugu içinde yıkılma tehlikeside olmaz çalışanlar açısından.Yakınımda bulunan köy kuyusundaki su verimliliği gibi olsa 5 metre su depo eder bu da yaklaşık 140 ton gibi su rezervi demek.(hacim hesabımda dogrumu? onu da tam bilmiyorum.Yanlışsa lütfen düzeltin)
Aslında bunu bir kepçe ile yaptırmayı düşünüyordum ama yukarıda Bahtiyar beyin fiyatını çok ucuz görünce bu ustalarla bir görüşüp konuşmak istemiştim.Büzleride bir traktör arkasında hidrolikli vinç ile kuyunun üzerine ilave ederek kazıyı tamamlayabiliriz diye düşünmüştüm.

Bu durumdada bahsettiğiniz kara suyu oluyor bizdeki.Yagmur toplama suyu yani.Çünkü yanımızdaki dere yıllardır kuru su akmıyor,ancak çok kuvvetli yagmur yagdıgında dere akıyor daha sonrada su hiç yok.

Bu bilğiler ışıgında sanırım sorumu degiştirmem gerekiyor.
10 metre derinlik,6 metre çaplı,hazır beton büzlü keson kuyu aşagıda devamlı olarak 5 metre su depo edebilen (yakınımdaki köy kuyusundaki debi ğibi olacagını farz sayarak) Buradaki fark, köy kuyusunun çapı 1 metre, benim kazıyacagım keson kuyunun çapı 6 metre olacak.
3 dekar domates serası ve damlama sulama yapmak. Böyle bir projem var,birde böyle bir degerlendirme yapmanızı rica edecegim.

Not: Ayrıca böyle bir kuyu ile 3 dekarlık domates serası için, damlama sulama konusunda deneyim ve bilği sahibi olan arkadaşlarımızda varsa lütfen onlardanda bilği rica ediyorum
Saygılar sunar teşekkür ederim.

kenan dıramalı 12-02-2010 01:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 576621)
Sondaj mı keson kuyu mu tercihi yapılmadan önce, araziye muhakkak bir jeofizik mühendisi veya jeolog getirilmeli ve ölçüm yaptırılmalıdır. Onların yapacağı ölçümler sonucunda çok daha sağlıklı karar alabilirsiniz.

Sayın todor;
Yukarıda beyzagıda aılntılı yazımda belirtiğim köy tüzel kişiliğine ait benim arazimin devamı (sınırdaş) olan yerdeki köye ait adi kuyunun hemen 5-10 metre yakınına köyün içme suyu temini için ,bundan yaklaşık 7-8 yıl önce köylüler tarafından tabi devlet destekli,(dsi) midir yoksa (il özel idaresi)midir bilemiyorum hangi kurum tarafından,sondaj yaptılar ve yarım bırakıp sondaj borusunun agzınıda kapatıp gittiler.Halen bu boru yerinde duruyor dışarıdanda görülüyor toprak üstünde baş kısmı duruyor.Köye daha sonra 5-6 km başka bir yerden devlet su buldu köy içme suyu şimdi oradan geliyor.
Ben kendim izmirde oturuyorum,köyde degilim,manisanın bir dag köyü bu bahsettiğim köy.Çalışmalar sırasında ben yanlarında bulunup ta sondajcılardan duymuş degilim.Sadece köylülerin anlattıklarından,bu sondaj sırasın da 30 metreye inildiğini ve çok gür bir şekilde suyun çıktıgını ama suyu alamadıgını,çökme yaptıgını söylüyorlar.Ondan sonrada buradan vaz geçip diğer başka bir yere sondaj yapmak için yarım bırakıp agzını kapatıp gittiklerini söylüyorlar.
Bunu niçin anlattım? Yazınızda '' önce jeofizik mühendisi veya jeoloğ getirmeli ölçüm yaptırmalı'' diyorsunuz ya onun için.Zira devlet içme suyu sondajı yapmadan önce dediğiniz bu mühendisler marifeti ile ölçüm yapması lazım gelirdi diye düşünüyorum ben. Tabi bu köy içme suyu sondaj noktası ile beni arazimdeki düşündüğüm keson kuyu noktası arası 25 metre ya var ya yok.Her ne kadar yakın görünsede ,sondajda 1 metre ara ile bile su birinde çıkarda diğerinde çıkmayabilir deniliyor.İnanıyorumda.Ee birde ölçüm, jeolog,sondaj yaptırmayı da göze alamıyorum eger su çıkmazsa masraflar boşa gidecek diye.Ama yakınında köy kuyusu oldugundan benim arazidede toplama yagmur suyu olma ihtimalini yüksek diye düşünüyorum.Birde böyle 6 metre gibi geniş tutarsam ölçülerini keson kuyu işimi görür gibi bir fikre sahibim.Bu konuda sizinde görüş ve düşüncelerinizi rica ediyorum sayın todor.Teşekkür ederim saglıcakla kalın.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025