agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   EM (Etkin Mikroorganizmalar) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/3903.htm)

ryilmaz65 04-01-2012 18:35

Alper bey sitenizdeki 65 tl lik Em1 fiyatı kdv hariç fiyatımı dır acaba?

soilless 08-01-2012 00:36

[QUOTE=Safranlı;893842]Estagfırullah
hepımız aynıyız
yazıldıgı gıbı ema
açılımı ise em aktıf tır
zaten genelde em aktıf satılır
ben em ye hastayım
buradan çok sey ögrendık
özellıkle baharla bırlıkte kulanılacak sekılde satın alabılırsın
ancak sahtelerı de olabılıyor
mutlaka merkezden ankaradan almalısın
bır kg 10 tl cıvarıdır[/QU

Sn Safranlı em e hastayım diyorsunuz neden? nedir bu kadar etkisi? tecrübenizi paylaşırmısınız?

grandrose 13-01-2012 13:24

merakımdan soruyorum.em 1 hayvanlara vedışkılarına belirli bir ölçüde püskültürülürse şap hastalığına geçirirmi .

Safranlı 13-01-2012 16:57

Sn Safranlı em e hastayım diyorsunuz neden? nedir bu kadar etkisi? tecrübenizi paylaşırmısınız?

EM yı çok yerde kullandım
çiçekçilik yaptıgım yalovada çelık köklendırmede kullandım ve çok verımlı oldu
kompost yaptım em ile kompostu elıme alıp neydın ne oldun dedırttı
çiçeklerıme yapraktan verdım sonuç güzeldi
em ile enzım yaptım mandaınam çıldırdı
sera içinde yıgın gubreme attım gübre üzerı beyaz bakterılerle kaplandı
gübreyı açonca kul gıbı dahaldı un ufak oldu
ben em yı sevıyorum
bır dönem sorunlar oldu
çözüldü
bence çok özel bır üründür
kısaca böyle diyebılırım.....

Safranlı 13-01-2012 17:00

merakımdan soruyorum.em 1 hayvanlara vedışkılarına belirli bir ölçüde püskültürülürse şap hastalığına geçirirmi
ben cevap verecek konumda degılım
ancap şap hastalıgını durdurması çok zor
ama saglıklı ortam yaratacagından şap rizkini azaltır dıye şahsi kanatimi söyleyebılırım

üretici 14-01-2012 18:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 899052)
merakımdan soruyorum.em 1 hayvanlara vedışkılarına belirli bir ölçüde püskültürülürse şap hastalığına geçirirmi
ama saglıklı ortam yaratacagından şap rizkini azaltır dıye şahsi kanatimi söyleyebılırım

merhaba.29 aralık 2011 de yani 15 gün önce uşak sivaslı ilçesi yayalar kasabasın da 8 adet yanyana inşa edilmiş besi damlarına gittik.1 numaralı besi damın da 30 adet şaplı büyük baş hayvan karantinaya alınmış idi.2 numaralı dam da ise 1 adet şaplı hayvan mevcut idi.kameramıza çekim yaparak ilk uygulamayı yaptık ve hayvanların sahibi olan şahin bey e sonraki 15 gün uygulayacağı sistemi ve dozajları öğrettik.12 ocak 2012 de tekrar gittik.kameramızla çekimlerimizi yaptık.şahin beyle konuşmamızı da kameraya çektik.besi damında hiçbir problem yok.hasta olan büyük baş ise 4 gün gibi kısa bir sürede çok iyi duruma gelmiş.BURAYA DİKKAT:ŞU ANDA 3 VE 4 NUMARALI BESİ DAMLARIN DA ÇOK SAYIDA HAYVAN ŞAP MİKROBUNA YAKALANMIŞ DURUM DA.YANİ 2 NUMARALI ŞAHİN BEY İN BESİ DAMI ARADA OLMASINA RAĞMEN HASTALIK BURAYI PAS GEÇTİ.

üretici 14-01-2012 18:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi safranlı (Mesaj 899052)
[ı]merakımdan soruyorum.em 1 hayvanlara vedışkılarına belirli bir ölçüde püskültürülürse şap hastalığına geçirirmi [/ı]

uygulamamız kamera ile çekim yapılarak ve takip edilerek şahitli şekilde devam etmektedir.önüzde günler de tekrar bölgeye gidip takiplerimizi ve uygulamalarımızı sürdüreceğiz.dikkat:uygulama şekilleri dozajları önemlidir.ortama,yem e,suya,hayvanın üstüne ve dizlerine,memelerine ayrı dozaj ve uygulama gerktirmektedir.

polatuz 15-01-2012 14:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 899050)
em ile enzım yaptım mandaınam çıldırdı

Sn. Safranlı,
Em ile enzim yapma tekniğini paylaşabilir misiniz?
Teşekkürler.

ertfo 15-01-2012 19:47

EM 'i formun başından beri takip ediyorum.güzel ve heyecan verici,fakat görüyorum ki emtürkiye nin dağıtım ve pazarlama konusunda biraz yavaş kaldığınıgörüyorum.bağımda kullanmak istiyorum,postayla,kargoyla nereye kadar.

üretici 15-01-2012 23:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ertfo (Mesaj 899888)
EM 'i formun başından beri takip ediyorum.güzel ve heyecan verici,fakat görüyorum ki emtürkiye nin dağıtım ve pazarlama konusunda biraz yavaş kaldığınıgörüyorum.bağımda kullanmak istiyorum,postayla,kargoyla nereye kadar.

ege bölge bayii izmir de.

memet 16-01-2012 00:09

Adres verseniz İstanbul'dan kargo ile istemekten kurtulsak.

memet 17-01-2012 20:59

Varoa ve EM ile ilgili bir bilgisi olan var mı?

limon_sever 17-01-2012 21:38

Konya'da EM1-Aktif(EMA)'yı nerden bulabilirim.

üretici 18-01-2012 00:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 899957)
Adres verseniz İstanbul'dan kargo ile istemekten kurtulsak.

0 532 630 11 18.[ömer bey]faturalı adrese teslim.

Alper Akman 18-01-2012 09:44

www.emturkey.com.tr

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 900684)
Varoa ve EM ile ilgili bir bilgisi olan var mı?

Lütfen Afapen adresinden EM teknlojilerine ulasiniz.

Yarkin 18-01-2012 11:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi üretici (Mesaj 900795)
0 532 630 11 18.[ömer bey]faturalı adrese teslim.

Sn. üretici. Elden almaya kalksak ömer beyi hangi adreste bulabiliriz acaba ? Bu mümkünmüydü ? Yakinda Izmirdeyim de....

memet 18-01-2012 15:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Alper Akman (Mesaj 900819)
Lütfen Afapen adresinden EM teknlojilerine ulasiniz.

Sitede arı ve varoa ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım. EM teknolojisi başlıklı yazı da bu içerikte değil. Biraz açabilir misiniz konuyu.
Baharda kovan alacağım da.

üretici 18-01-2012 23:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yarkin (Mesaj 900860)
Sn. üretici. Elden almaya kalksak ömer beyi hangi adreste bulabiliriz acaba ? Bu mümkünmüydü ? Yakinda Izmirdeyim de....

bornova ilçesi pınarbaşı semti veya izmir merkez.satışlarımız ege distribitörü efes tarım adına ve faturalı yapılmaktadır.teknik destek ve bilgilendirme konularinda yardımcı olmakdayız.

memet 25-01-2012 14:32

EM ve varoa ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım ama, Ömer beyle telefonda konuyu konuştuk. Ana arı üretme kursu başladı, akşam hocayla da konuşacağım, baharla birlikte kovan aldığımda bir kovanda deneme yapacağım.

Burada başka sitelerden bilgiler verilmiş.

cetiner 05-03-2012 21:41

balıkesir de em bulabilirmiyim

Safranlı 06-03-2012 09:37

Hiç ugraşma merkezden al rahat et
ıkı üç gune elınde olur

cetiner 16-03-2012 23:08

arkadaşlar birer litre ema em5 ve em fpe aldım şu günlerde meyve ağaçlarında kullanmak istiyorum tam olarak ne zaman ve hangi dozajda kullanmalıyım

Safranlı 17-03-2012 09:45

Em nın uygulama kitapcıgını sizlere vermedıler mı pekı
genlede küçük bir kitap verılir
meyve çeşitleri nedir bilemiyorum
ancak genel şöyle
en fazal bir tone 1 littre ema
ancak ideali 500 kg suya 1 litre ema idealdir
yaprak açmadan önce uygulanmalıdır
em5 ve emfpe yide 500 lt suya ıkıısnı birden yanı birer litre koyabılırsın
elınızdeki malzemeler ile ema yı topraktan diyerlerını yaptaktan vermelisiniz
su an itibarıyla tercıhınıze göre aynı andada birini topraga diyerini yapraga verebılırsınız
yapraga derken açmamış dalıda kastedıyorum
15 gun arayla verılebılır

cetiner 17-03-2012 18:37

sayın safranlı cevabınız için teşekkür ederim ankara dan kargoyla gönderdiler kitapçık yoktu em5 ve emfpe yi ağaçlar çiçek açtıysa da kullanabilirmiyim sakıncası olmaz herhalde uygulayacağım meyve ağaçları elma erik ayva ceviz kiraz armut benimki hobi bahçesi

Coskun4216 17-03-2012 19:32

Sayın cetiner

Aşağıdaki bilgiler EM Agriton Turkey sitesinden alıntıdır.Uygulamalar kısmın da farklı agaç ve sebzeler ile ilgili bilgiler de var.

ELMA, ARMUT, KİRAZ, BADEM, ERİK, ŞEFTALİ,CEVİZ vb. gibi tüm meyve ağaçları için EM kullanımı

Topraktan:
1. uygulama: mart veya nisan aylarında 2 litre EMa
2. uygulama: mayıs veya haziran aylarında 2 litre EMa.

Yapraktan:
1. uygulama: İlk yapraklanma ile birlikte 250 ml EM5 + 250 ml EM FPE, 250 litre suya konup ağaçlar dalları ile birlikte yıkanacak şekilde uygulanır.
2. uygulama: Sürgünler 10-15 cm olduğunda 500 ml EM5 + 500 ml EM FPE, 500 litre suya konup, ağaçlar dalları ve yaprakları ile birlikte yıkanacak şekilde uygulanır.
3. uygulama: Meyveler küçük fındık büyüklüğüne geldiğinde aynen 2. uygulama gibi uygulama yapılır.
4. uygulama: 3. uygulamadan 15-20 gün sonra aynen 2. ve 3. uygulamada olduğu gibi uygulanır.

Not: Ağaçların kış aylarını tamamen sıkıntısız atlatmaları için eylül ya da ekim aylarında topraktan son bir kez daha EM uygulanması mükemmel olur. Ancak bu tamamen çiftçimizin kendisiyle ilgilidir. Yapmasa da olur, yaparsa mükemmel olur. Bu durum fidanlar için ve narenciye, zeytin dahil tüm ağaçlar için böyledir.

cetiner 17-03-2012 23:08

sayın coşkun4216 mesajınız için teşekkür ederim em yi ilk defa kullanacağım inşaallah

seleste 09-04-2012 19:28

Geçen yıldan elimde EM 1 var. Bunu bu yıl kullanabilir miyim ? Kullanamayacaksam nasıl değerlendirebilirim ?

Halil Önen 10-04-2012 01:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seleste (Mesaj 943597)
Geçen yıldan elimde EM 1 var. Bunu bu yıl kullanabilir miyim ? Kullanamayacaksam nasıl değerlendirebilirim ?

Elinizde EM1 var ise bunu pekmezle_ ya da melas_ aktifleştireceksiniz. Gaz çıkışı_ kabın şişmesi_ aktifleşmenin göstergesidir.

EM1 normal oda sıcaklığında ve güneşsiz ortamda 2 yıl dayanıyor.

Kötü kokuyorsa bozulmuş demektir lavobaya dökün gitsin, belki gittiği verde işe yarar...;)

bademu 11-04-2012 19:55

selamlar.Şuan sulama imkanım yok.Fakat ağaçlara ve bağa EMa vermek istiyorum nasıl verebilirim?yapraktan da vermek istemiyorum. Aynı zaman da toprakta yararlansın diye.DOĞRUMU DÜŞÜNÜYORUM bilemiyorum.

Halil Önen 11-04-2012 22:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bademu (Mesaj 945096)
selamlar.Şuan sulama imkanım yok.Fakat ağaçlara ve bağa EMa vermek istiyorum nasıl verebilirim?yapraktan da vermek istemiyorum. Aynı zaman da toprakta yararlansın diye.DOĞRUMU DÜŞÜNÜYORUM bilemiyorum.

Sn. bademu, ema'yı ağaçların kök taç izine ve asmaların kök gölgesine yakın sulandırıp _ bir kova ile dökerek de_ verebilirsiniz. Sıcak havalarda önce toğrağı ıslatıp vermelisiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025