agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/index.php)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=27)
-   -   EM (Etkin Mikroorganizmalar) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3903)

seleste 05-05-2012 08:51

http://www.youtube.com/watch?v=bZelp...layer_embedded

Bu bağlantıda EM kullanımının Japaonya da, toprakta ve meyveler üzerindeki RADYASYON mikterını kabul edilebilir seviyelere düşürdüğüne dair bir çalışma var. İnanılır gibi değil. Bir grup bakterinin radyasyon kalıntısı temizleyebilmesi bence devrim niteliğinde bir şey !

seleste 05-05-2012 09:55

EM for Organics Lifestyle
http://www.youtube.com/watch?v=oDpby...ature=youtu.be

Bu bağlantıda da toprağı suladıkları suyu nasıl radyasyondan temizlediklerini anlatıyorlar. Toprak radyoaktif serpintiyle kirlenmiş, tabi dağlarından gelen sular da kirlenmiş ama bu teknolojiyi kullanarak kullanacakları suyu dinlenme tanklarında EM ile radyasyondan arıtmışlar. Toprağı da üstten Em ile spreylediklerinde ürünlerde radyasyona ratlanmamış. Bu radyasyon sorunu, geçen yıl Japanya 'da yaşanan nükleer tesis kazası. Şu görüntüler oraya 25 km uzaklıkta çifliklermiş.

Teknik olarak açıklıyor mekanizmayı: EM sezyumu( radyoktif elementi) yedi diyor önce şakayla karışık. Sonra bakterinin sezyumun gözenekli yapısına yerleşerek çoğaldığını, iyon değişikliği gerçekleştiğini ve kısa sürede sezyumun kendisin kararlı biçimine benzeyen baryuma dönüştüğünü söylüyor. Bakteriler baryumu çok severler, bazen benzerliği karıştırıp baryum yerine sezyuma saldırıyorlar diyor gülerek. Yani olayı çözmüş ama mekanizmayı tam çözememiş. Her ne hal ise , resmen EM içindeki bakteriler radyoaktif maddeyi yoketmiş, hocanın söylemesiyle : Radyasyonu yemiş bu bakteriler.

agozce 05-05-2012 11:19

Bunu bizimkiler duymasın...Çözümü varmış deyip bir kaç nükleer santral daha yapmaya karar verirler...

Savaş 14-05-2012 23:49

Videoda söylüyorlar ama, işin bilimsel ispatı var mıdır? Ona bakmak lazım. Hem, bir bakterinin radyoaktif bir maddeyi şaşırıp yiyecek kadar detaylı bir bakış, herhalde elektron mikroskopla falan bakılmıştır, nasıl oluyor da olayı çözmek ama mekanizmayı çözememek oluyor? Sayın seleste sizin söyleyişiniz için demiyorum ama Japonlar'ın konuya dair tespitleri hakkındaki şüphelerim için söylüyorum.

Bu bana garip ama üzerinde durulması gereken bir konu gibi geldi. Sonuçta radyoaktif maddeler yarı ömürlerini tamamlaya tamamlaya yok olurlar. Her yok oluşta doğara radyasyon saçarlar. Eğer bu icat veya keşif doğruysa doğada kendiliğinden var olan radyasyonun nasıl emildiğini de gösteren bir bilgi demektir. Ha bu arada, sezyum baryuma dönüşebiliyorsa altın simyacılığının ve pek tabi evrim teorisinin de yeniden gözden çerilmesi gerekmez mi?

Saygılar.

Odeh 15-05-2012 01:03

Radyoaktivite bir madde değildir, bir tür ışımadır. Bir enerji türü denebilir. Sezyumun bakteriler tarafından yenmesi ile elementin elektron ya da diğer çekirdek ögelerinin değiştiğini söylemek ise bence zat-ı muhteremin akşam üstü açık bir şekilde yattığını işaret ediyor... :)

Şevket Başkal 16-05-2012 13:18

Meyveli Tepe, Halil Önen vb arkadaşları takip ediyorum. önerileri ve uygulamaları müthiş. zaten işin özünde uyguladıklarını öneriyorlar. Özellikle meyveli tepe tam bir araştırmacı; gönlüm onun arkeoloğ veya tarihçi olmasını çok ister. Sebze ve meyvelere yaptığı uygulamaları romansı bir yazım diliyle ve çoğu insana sevdirerek okutuyorlar. ben resim nasıl yüklenir bilmiyorum. Meyveli tepe ile mesajla resimleri gönderip önermelerini alıyorum. Farkındamısınız bilmem ben kendi adıma Meyveli tepe, halil önen, sındırgılı, uzaylının bahçesi, limon ve isimi sayamadığım bir çok değerli insanın bana değer kattığına inanıyorum. Çevreye değer kattığına inanıyorum. İyiki varsınız. Not: Önermelerinden sebze adalarını denedim, em dendim, organik toprak karşımlarını denedim. kardeşbitikileri denedim, Mikorizayı sipariş verdim deneycem, kaolin kili için bahçem çok küçük, Kompos yapımına başladım, Yıllardır bahçecilik yapanlar gelip bana soruyorlar. bende meyvelitepenin blogunu ve ağaçlar neti öneriyorum. sevgiler

Safranlı 16-05-2012 14:27

aramıza hoş geldiniz
yazdıklarınıza tamamen yürekten katılıyorum

Savaş 19-05-2012 03:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Odeh (Mesaj 966317)
Radyoaktivite bir madde değildir, bir tür ışımadır. Bir enerji türü denebilir. Sezyumun bakteriler tarafından yenmesi ile elementin elektron ya da diğer çekirdek ögelerinin değiştiğini söylemek ise bence zat-ı muhteremin akşam üstü açık bir şekilde yattığını işaret ediyor... :)

Sayın Odeh,

doğru söylüyorsunuz. Ben de zaten radyoaktivite demedim radyoaktif dedim. Madde radyoaktiftir ancak yaydığı radyasyon radyoaktive ışımasıdır. Ama öyle de olsa böyle de olsa basit bir bakteri bunu nasıl yer yutar dönüştürür. Belki şu denilebilir, ebsorbe ediyor, yanı ışımaının angelliyor. Onu anlarım ama bu da az bir iddi değil hani.

scanik 21-05-2012 12:31

EM ile hazırlanan çöp enzimi
 
Merhaba, ilk defa EM kullanarak çop enzimi hazırlamaya çalışıyorum. Mutfak çöpleri, pekmez, su ve EM kullanarak hazırladım. enzimi 1 ay önce hazırladım, ama oldukça serin bir yerde duruyor. Kokusu turşu gibi, kötü değil. Hazır olup olmadığını anlamaya çalışıyorum. Evde ph indicator(mor lahana ile) yaparak anlamaya çalıştım ama kafam karıştı. EM aktifleştirmede tecrübeli arkadaşlar, aktifleşme tamamlandığında, baştaki EM ile aynı asit oranına mı düşmeli. Resimde referans olsun diye EM de aynı malzeme ile ph ölçmeye çalıştım. Hazır olduğunu nasıl anlayabilirim. Teşekkür ederim.
http://www.agaclar.net/forum/967438-post13.htm

MeyveliTepe 21-05-2012 12:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Şevket Başkal (Mesaj 967141)
... gönlüm onun arkeoloğ veya tarihçi olmasını çok ister. Sebze ve meyvelere yaptığı uygulamaları romansı bir yazım diliyle ve çoğu insana sevdirerek okutuyorlar....

Şevket bey hoş düşünceleriniz ve iltifatlarınız için çok teşekkürler. Açıkçası arkeoloji ve tarih gerçekten de uğraşmayı çok istediğim ama fırsatı kaçırdığım alanlardan :)

Ne zaman bir şehir harabesi görsem, bir şekilde aklımda o şehrin canlı, insanlarla dolu halini canlandırmaya çalışırım. Nasıl yaşarlardı, nasıl insanlardı, ne düşünürlerdi, neleri bilirlerdi, neye değer verir, neye vermezlerdi, neye kızar, neyi severlerdi, vs.vs. Sonra da, günümüzdeki arkeolojik bilginin bile bunları ortaya çıkarmak için ne kadar yetersiz olduğunu düşünür hayıflanırım :)

Neyse, şimdilik hep birlikte geleceği şekillendirmeye, doğanın, canlıların, yaşam hakkının, çizgilerin dışından düşünmenin, iyi ve güzel şeylerin önünü açmaya çalışalım :)

seleste 27-05-2012 12:31

Beta ışınları [değiştir]

Beta ışınları da alfa ışınaları gibi bir atom çekirdeğin parçalanmasından oluşur. Bu parçalanmada çekirdekten 2 proton değil, bir elektron veya bir pozitron ayrılır. Bu elektron, çekirdeğin içindeki bir nötronun bir protona dönüşmesinden oluşur ve asla atomun kendi elektronu değildir. Çekirdeğin içindeki bir protonun bir nötrona dönüşmesinde bir pozitron oluşur. Bu çekirdekte oluşan elektronlara beta- parçacıkları denir, pozitronlara ise beta+ parçacıkları. Bu parçacıklardan beta- veya beta+ ışınları oluşur.
Beta- ışınları oluşması için çekirdeğin içinde bir nötron, bir proton ve bir elektrona dönüşür:


Ce ---> Ba + e


Radyasyon - Vikipedi

bağlantısını inceleyin. Sezyumdan Baryum oluşumu simya değildir.

Biliminsanları bir gözlem yapar,sonra mekanizmayı araştırabilir. Yukardaki bağlantıda japon biliminsanları EM kullanımının yukardaki iyon değişikliğini yani eletronun kopma işlemine faydası olduğunu GÖZLEMLEMİŞLER. Bunun NASIL olduğunu henüz çözememişler. Ölçüm sonuçlarını görüyorsunuz siz de. Ha, bu bağlantı baştan aşağı yalansa, ben onu bilmiyorum. Kendi web sayfasında olmayan bir gözlemi olmuş gibi açıkladıklarına ben ihtimal vermiyorum. İzlediyseniz açıklamayı, basın ve başka biliminsanları önünde yapıyorlar.

seleste 27-05-2012 12:39

Savaş Bey, şaka yollu diyor yedi diye. Burada bakterinin yaptığı sezyumdan bir elektron kopmasına neden olmak. Böylece geride kalan atom kararlı bir yapıda olan , - ışıma yapmayan- Baryuma dönüşüyor.

Bir bakterinin böylesi bir iyon değişimi işleminde görev yapması çok ilginç çok değişik. EM Türkiye gelip biraz daha detaylı açıklayabilir, kısa bir filmden benim anladıklarım bu kadar. Ha, filmi izleyip İngilizce den yanlış çevirdiğim için yanlış anladığım bir yer varsa, açıklayın, onu kabul ederim.

seleste 27-05-2012 12:45

Değerli Odeh, yukarda yazdıklarım sizin için de geçerlidir.Üstü açık uyumak gibi ifadeleri her kim için kullandıysanız hiç yakışık almıyor bu forumda.

agozce 27-05-2012 12:51

Olayın bir de şu yönü var. Evet Hayatın devamlılığını sağlayan bakteriler. Doğadaki en büyük dönüştürücüler onlar.Ama bu aynı zamanda hiç bir zaman tam olarak kontrol edemeyeceğin anlamına da gelmiyor mu?

Ne yapacağını asla kestiremessiniz...Radyoaktif bir madeyi ayrıştırabilen bir güç,başka bir alanda çok daha kötü sonuçlara da neden olabilir ve asla kontrol edilemez bence..

Yani doğal dengeyi bozduğun zaman neyle karşılaşacağını kim bilebilir ki?

Alper Akman 28-05-2012 11:05

Radiation countermeasures by EM Technology
 
19 November, 2011

EM Forum 2011 -OKINAWA

PANEL DISCUSSION- Part I

14:55 “EM applications at the affected area of the Great East Japan Earthquake”
Panelists: Mr. Hideki Ashikaga, Representative of Sanriku EM Association
Mr. Manichi Sugawara, Executive Director of Iwate Compost Co., Ltd.
Mr. Katsuhiro Hirano, President of Hirano Ltd.
Coordinator: Mr. Kouichiro Shiba, Head of Secretary of NPO United Networks for Earth Environment

PANEL DISCUSSION- Part II

15:35 “Radiation countermeasures by EM Technology”
Commentators: Dr. Teruo Higa, Professor of Meio University
Dr. Ichiro Sugimoto
Panelists: Mr. Takehiro Makuta, President of Makuta Amenity Co., Ltd.
Ms. Mika Noro, Representative of NPO A Bridge to the Chernobyl
Dr. Aleksander Nikitin, Head of the Laboratory of Radioecology in the Institute of Radiobiology of National Academy of Sciences of Belarus
Coordinator: Dr. Masaki Shintani, A director of EM Research Organization, Inc.

With the opening of EM Forum 2011

~ The radiation countermeasures by EM Technology and the road to the Great East Japan Earthquake disaster reconstruction ~

First of all, I would like to express my gratitude and respect to persons, groups, and companies that are engaging in the diffusion and the voluntary activities of EM. As you may have already known, the fundamental effects of EM are anti-oxidation, non-ionization, and gravitation wave which has a catalytic function to transform the harmful energy into the beneficial energy.
The Great East Japan Earthquake happened on March 11th with the happening of a nuclear accident became an unprecedented national crisis. Since the Great Hanshin-Awaji Earthquake, EM has played an important role to solve problems such as public health and environment when the various disasters occurred in the world. With these substantial experiences, therefore, we could give our great performance for the earthquake disaster reconstruction in Tohoku region. Also, at this moment, EM is extensively being used to treat the polluted floodwater as a national project in Thailand.
In this forum, various experiences of the Great East Japan Earthquake reconstruction will be presented and these support the versatile performance of EM. The theoretical supports for these experiences are collected in the book “The rule of Syntropy (rejuvenation)”, which was published in October 2011 as a know-how book for building a country and local revitalization. Proceeds from this book are used for the EM Support Project for the Great East Japan Earthquake Reconstruction, and it already has been used for the radiation countermeasures project.
I myself think this disaster treatment as a big challenge to achieve the Earth saving revolution by EM, therefore, we integrated all the experiences we have had and used it for the disaster treatment. The solution for this challenge to achieve the Earth saving revolution is described in “The rule of Syntropy (resuscitation)” and “A New Earth Saving Revolution” that will come out next spring. These two books should be a bible for the future EM activities and they could be called as a 30 year comprehensive selection of EM achievements. Thus, different from the past forums, I believe this EM Forum 2011 is a meaningful and memorable event. Through this forum, I am hoping that the force of EM is properly recognized and the effects of EM are utilized in a country and local regions. Moreover, it would be great if EM is used for making a society with high quality.

“Radiation countermeasures by EM Technology”

After the Fukushima first nuclear power plant crisis, centering in Fukushima, the vast area of land including Kanto and Tohoku regions were contaminated by the releases massive amounts of radiation. The radioactive contamination of agricultural and marine products associated with the polluted land and water became a big social problem, and therefore, urgent countermeasures are required. At the same time, it is worried about the potential effects of internal exposure on human health especially for children.
With good performances of the EM application in various fields and the research result of EM on radiation problem in Belarus, Dr. Higa made a proposal how we should apply EM for radiation countermeasures soon after the earthquake and tsunami disaster. Currently, the experiments and researches utilizing EM Technology intended to support the disaster
reconstruction are ongoing in Fukushima. In the second half of the discussion, in addition to the result of the experiments in Fukushima, the episodes from farmers who use EM and EM fermented compost, the latest research of EM in Belarus, and how we should protect the safety of food and the children’s health are presented.

Alper Akman 28-05-2012 11:12

EM Forum (EM for radioactive substances)
 
Vaktim olmadığı için tercüme edemedim özür dilerim. 8 Ekimde yapılacak Konferansa ilgi duyan olursa lütfen bizimle temasa geçsin.
alperakman@emturkey.com

Saygılarımla

Alper AKMAN

Dear All,



This year we will have an EM forum on 6 October. Combined with this forum, as EMRO
is doing research for radioactive substances with government, we will hold the
conference on 8 October(EM for radioactive substances) in Fukushima.

As such if partners are keen to participate, EMRO Germany will organize the EM tour
as following. (tentative schedule)



5 October (Fri) EM siteseeing in Okinawa ( recycling system at EM hotel . the
kitchen waste is recycled 100%

6 October (Sat) EM Forum in Okinawa

7 October (Sun) go to Fukushima

8 October (Mon) EM radioactive conference in Fukushima

9,10 October EM field trip at Fukushima and Sendai (tunami affected area, EM
farming etc)





If you are interested in joining, ****** let us know by end of May.




Best Regards,
Jun Matsumoto

Alper Akman 28-05-2012 11:17

EM Forum 2011

Halil Önen 28-05-2012 11:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Alper Akman (Mesaj 974586)
Vaktim olmadığı için tercüme edemedim özür dilerim...

Sn. Alper bey,

tercüme edecek vaktiniz olsaydı keşke, Sn.Seleste bile hiç Em1 ile bağlantısı olamadığı halde tercüme etmeye çabalarken...

ve _yukarıda _EM1 üzerinde ciddi bir tartışma varken...

seleste 29-05-2012 09:23

Evet, çevirmeyeceğim bu sefer, Alper Bey açıklasın. :))

Tercüme istemeyen bir kaç fotoğraf paylaşmak istiyorum :

วันรัà¸à¸©à¹Œà¸—ะเล | Facebook

Albümün tamamına bakın. Taylandı çocuklar bukaşi toplarını almışlar, kirli bir nehre atıyorlar. Bu bukaşi toplarından Halil Bey pek çok hazırlamış ve nasıl yaptığını fotoğraflayarak bize açıklamıştı.

Bizim bunu Türkiye de yapmamamız için bir neden yok. Fotoğraflar EM for Organics Lifestyle albümünden.

Alper Akman 30-05-2012 15:29

Bokashi topu
 
5 Eklenti(ler)
Ankara'da yakin bir zamanda bir proje yapacagiz. Proje ile ilgili bilgileri sizinle paylasacagiz.

Saygilarimla

Not : Resimler Marmaris icnden akan bir derenin calismasindan

Alper Akman 30-05-2012 15:37

Bokashı topu
 
2 Eklenti(ler)
Marmaris

seleste 30-05-2012 19:34

Yaz tatiline denk gelirse seve seve size yardıma gelirim

selis 30-05-2012 20:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seleste (Mesaj 975229)
Taylandlı çocuklar bukaşi toplarını almışlar, kirli bir nehre atıyorlar. Bu bukaşi toplarından Halil Bey pek çok hazırlamış ve nasıl yaptığını fotoğraflayarak bize açıklamıştı.

Ben hiçbir şey anlamadım.. :( Bu toplar neyden ve niçin yapılıyor?
Bahsettiğiniz açıklama ve fotoğraflar için link verir misiniz?

hepgül 30-05-2012 22:11

Geçen hafta Ankaraya gittiğimde Em ofise gitmiştim. Görevli arkadaş elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı. Em 1 aldım. Çok yoğun çalıştıklarını ve kendisi dışında herkesin ofis dışında olduklarını söyledi : ) Sormak istediğim bazı şeyler olduğunu, ertesi gün İzmire döneceğimi söylediğimde mutlaka telefonla ulaşacaklarını ve sorularıma cevap bulacağımı söylediler. Ama o yoğun tempodan dolayı sanırım unuttular. Umarım verilen emekler karşılığını bulur : ) Tüm çalışan arkadaşlara başarılar diliyorum. Güzel Türkiyem güzelliklere layık : )))

Halil Önen 30-05-2012 23:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 976148)
Ben hiçbir şey anlamadım.. :( Bu toplar neyden ve niçin yapılıyor?
Bahsettiğiniz açıklama ve fotoğraflar için link verir misiniz?

http://www.agaclar.net/forum/temel-k...lama/21310.htm

...:)

Müjgan Yılmaz 31-05-2012 00:02

Sevgili Halil Önen,
Gerçekten inanılmaz uygulamalar yapıyorsunuz,sizden öğreneceklerimizin dur durağı yok,en ilginci de Bukaşi topları sanırım.Emeklerinize sağlık....

Alper Akman 05-06-2012 08:39

East Japan Earthquake
 
Aşağıdaki link'de Higa'nin mesajını okuyabilirsiniz.





Recovery Support for the Great East Japan Earthquake

Alper Akman 05-06-2012 08:59

Bitki hastalıkları ve bitki besleme açısından EM uygulamaları semineri
 
2 Eklenti(ler)
Bitki Hastalıkları ve Bitki Besleme acısından EM (Effective Microorganisms) uygulamaları semineri Antalya'da yapıldı.
''Bitki Besleme ve Toprak biyolojisi'' Dr Cevdet Fehmi Özkan
''Hastalıkların Bitki Metabolizmasında Meydana Getirdiği Değişimler' Meral Alkan Fitopatalog
''Biyolojik Mücadele Gerçeği'' Doç.Dr.Ömür Baysal
''Bitkisel Üretimde EM Uygulamaları'' Özgür Kılıç Ziraat Mühendisi

Alper Akman 05-06-2012 13:35

Em a broşür
 
1 Eklenti(ler)
Em a kullanım broşürü

tturt 11-06-2012 09:43

EM konusunda tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacaktı.

Geçen yıldan elimde olan aktifleşmemiş EM'nin kapağını açtım rahatsız edici bir koku ve görüntü yoktu. EM'de problem olmadığını düşünerek katifleştirme işlemine başladım.

50 ml EM, 50 ml keçiboynuzu pekmezi, yaklaşık 40 derece sıcaklıkta 900 ml içme suyunu 1 litrelik plastik su şisesinde karıştırdım. Siyah bir poşete koyup güneş görmeyen ardiyeye koydum. Suyun ph'ı karışmadan önce 7 ph'dı. 24 Saat sonra dibe çöken pekmezi şişeyi ters yüz etme şekliyle karıştırdım ve kapağı hafifçe açmak şekliyle çok az oluşan gazı aldım. Merak edip ph'na baktım ph 4 çıktı. Geçen yıl yaptığım aktifleştirme işlemlerinde 24 saat sonra hiç ph'a bakmamıştım 10 gün kadar sonra baktığımda bile ph 4,5 seviyelerinde oluyordu.

24 Saat sonra ph'ın 4 olması normal bir durummudur?
Önümüzdeki hafta Sapancaya gittiğimde ph'ı 3 gibi görürsem bu kadar kısa sürede Em'nin aktif hale geldiğini düşenebilirmiyim? Ya da kullanmak için başka dikkat etmem gerekenler nelerdir?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024