![]() |
Alıntı:
50 ml EM1 50 ml pekmez (özellikle keçiboynuzu pekmezi) 900 ml su ( Sn. Çamtepe 30-32 diye paylaşmıştı ). Ilık ve karanlık bir ortam yeterliymiş. Sıcaklık mikro organizmaların faaliyetleri için önemliymiş. Aktifleştirme işlemimiz esnasında karışımı ılık bir ortamda muhafaza edebilirsek süreç kısalacakmış. Ben de sizin gibi siyah bir poşet kullanmıştım. Fakat Sn. Çamtepe'nin tavsiyesi ile garanti olsun diye bir akvaryum ısıtıcısı edindim. Bir kovanın içine biraz su, içine bir akvaryum ısıtıcısı, suyun içine de şişemizi daldırarak mayalamayı başlattım. Gaz oluşumu başlayana kadar günde bir iki defa plastik kabı çalkalamamız tavsiye ediliyor. 2-3 gün sonra gibi sıvının üzerinde mayaların etkisiyle hafif bir beyazlık oluşuyor. Turşunun üzerinde oluşan beyazlığa benzeyen türden. Bu aşamadan sonra aktifleşme (gaz oluşumu) başlıyor. İleriki günlerde şişeyi çalkalamamamız tavsiye ediliyor. Bu gaz çıkma işi 7-8 gün devam ediyor. Sıvının üzerinde bir, iki parmak boşluk kalması tavsiye ediliyor. EM1, dormant halde yani uyur halde, PH 3.5 olmalı. 4 ve üzeri bozuktur. Kullanılmaz diye Sn. Halil Bey'den öğrenmiştim. Cevaplarını aradığınız soruların devamını umarım hocalarımız paylaşırlar da ben de eksik kalan bilgileri öğrenmiş olurum... |
Sayın bahcedenn,
Bilgi için teşekkür ederim. İşleme başlamadan önce EM'nin ph'na bakmayı akıl etmedim bu yüzden ph'nı bilmiyorum hafta sonu bakarım artık. Geçen sene sanıyorum üç kere aktifleşme işlemini yaptım başarılıda oldum. Bu sene ilk defa denedim. 1320 Numaralı mesajda yazdığım gibi merakım 24 Saat sonra ph'ın 4 olması normal bir durummudur? Bir hafta sonra ph'ı 3 gibi görürsem bu kadar kısa sürede Em'nin aktif hale geldiğini düşenebilirmiyim? Ya da kullanmak için başka dikkat etmem gerekenler nelerdir? (ph değeri, beyaz oluşumlar, gaz çıkışı, görünüm, koku dışında) |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Aktif edilmemiş EM yi nereden temin edebiliriz.
Satışı varmı |
Em sitesini arayın hemen gelir
|
Ergene nehri
|
EM.1 ve EM Active
1 Eklenti(ler)
EM.1 ve EM Active üretim ruhsatı EM Agriton Doğal Ürünler Mikroorganizma Üretim Paz. ve Tic.Ltd.Şti. tarafından T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünden ''Tarımda Kullanılan Organik, Organomineral Gübreler ve Toprak Düzenleyiciler ile Mikrobiyal, Enzim İçerikli ve Diğer Ürünlerin Üretimi, İthalatı ve Piyasaya Arzına Dair Yönetmelik'' yerine getirilerek Türkiye'de '' ilk '' mikroorganizmalardan mikrobiyal sıvı gübre üretim izni alınmıştır.
|
Hayırlı olsun
|
Alıntı:
Hayırlı olsun. Bu yeni durum, herhalde bizim EM ürününe daha da uygun fiyatla erişebileceğimiz anlamına geliyor değil mi;)? |
Alper bey, önemli bir eksiği tamamlamış oldunuz, hayırlı olsun.
|
Hayırlı olsun.
Fiyatlar konusunda bilgilendirme yapar mısınız? |
Ağaçlar net üyelerine özel bir fiyat uygulaması yapacagız. Fakat piyasa fiyatlarında bir degisiklik olmıyacak. Zaten çok uygun fiyatlardan satışlarımız yapılmaktadır, kuruluşumuzdan bu yana 8-9 senedir fiyatlarımız aynı.
|
Zeytin Broşürü
2 Eklenti(ler)
Zeytin Broşürü
|
Hayırlı olsun. Başarılarınızın devamını dilerim.
|
bugün EM 1 aldım işyerine gidip. evde saksılarıma damla sulama sistemi kurmuştum. ürünün internet sitesindeki EM A kataloğunda damla sulama ile verilebileceği yazarken EM 1 için böyle birşey göremedim ama sanırım olur diye düşünüyorum.
deneyip göreceğiz bakalım. |
Alıntı:
EM1 'in kullanılmadan önce aktifleştirilmesi gerekiyor ( pekmez ile ) saniyorum. Kullanmadan önce emin olmanızı öneririm. Saygılarımla... |
Em1 satin aldıysanız, mutlaka aktifleştiriniz. Aksi takdirde hem etkisi sınırlı olacaktır hem de paranıza yazık. Çünkü 1 litre EM1 den 20 litre EM aktif yapabilirsiniz.
|
ben bu aktifleştirme olayını bilmiyordum. dün suyla karıştırıp bitkilere vermiştim. :)
aşağıda aktifleştirme metodu anlatılmış doğru mudur? "Klor içermeyen suya %5 EM1, %5 şeker kamışı melası (veya temiz pancar melası da kullanılabilir ancak kullanmadan önce 70 C derecede 2 saat tutularak pastörize edilirse daha iyi olur) ialve edilir. Kuyu suyu kullanılırsa daha iyidir. Çeşme suyu kullanılırsa, bir gün önceden ağzı açık bir kapta bekletilirse kloru uçacaktır. Bu karışım ağzı kapaklı plastik bir kap (cam kap kullanmayınız) içine konur. Kabın üst kısmında çıkacak gaz için yer bırakmaya özen gösteriniz. Kabın ağzı sıkıca kapatılarak güneş almayan bir yerde yaklaşık 30-35 C derecede 7 ila 10 gün bekletilir (gaz çıkışı bitene veya azalana kadar). Hergün kabın kapağı hafifçe gevşetilerek biriken gaz alınır. Gaz çıkışı azalıp pH 4’ün altına indiğinde EM aktifiniz kullanıma hazırdır." * bu tarif doğruysa 1 Lt EM1 ile 20 Lt EMA üretebiliyoruz demektir. dolayısıyla sevgili doğasever in yönlendirmesi için teşekkürler. bir iki soru: * keçi boynuzu pekmezi ile aktifleştirsem olur mu? zira melas bulmam kolay değil. * EM1 aktifleştirildikten sonra kullanım oranı nedir? 1 Lt sini kaç litre suya karıştırmam gerekiyor? biliyorum kafanızı fazlaca ağrıttım ama bu başlıkta 45 sayfa olmuş ve bir kısmını okumama rağmen kolay bitmiyor. iş güç de bir taraftan bekliyor haliyle. yardımlarınız için teşekkürler. |
Sayın dogasever,
Yonca 'da EM kullanımı ile ilgili bir tecrübeniz oldu mu? Sonuçlar ne şekilde idi? Ve yonca için dönüme ne kadar ve ne şekilde kullanım öneriliyor? |
Alıntı:
Kullanım oranları genellikle 1:500 yani 500 litre suya 1 litre EM Aktif. Ama siz yine de uygulama için konunun başındaki birkaç mesajı mutlaka okuyunuz. |
Alıntı:
Yoncada hiç kullanmadım. Önce isterseniz, belirli bir bölgede deneme yapın olumlu sonuç aldığınızda tüm tarlada uygulayabilirsiniz. Hatta, 2 farklı saksıda hızlandırılmış deneme bile yapabilirsiniz. Sonuçlarını da buradan paylaşırsanız seviniriz. |
Dün aksam üzeri yaklaşık bir ay önce orman mühendisi komsumun küçük serasında deneme yapmıştık...
Aradan zaman geçince unutmuştuk... Dün kontrol edince fark dogal olarak belli oluyordu.... Mühendisimizin annesi 'bu gübre boya verdi' diyormuş..... Aslında 15 gun sonra ikincisini verecektık olmadı.. Tek seferde bile fark çıktıgına göre hedefimize ulaştık demektir.... |
%5 EM1 ve %5 pekmez kaç litre su ile karıştırılıp EMA elde edilir?
|
bir litre ema olur
|
Alıntı:
1 litre = 1.000 ml (mililitre) olduğuna göre 1 litre suya 50 Ml pekmez ve EM1 koyabiliriz demektir. ben de bu konuda yeniyim ukalalık yapmış olmak için değil yardımcı olmak için yazıyorum. EM1 in aktif olmadığını mesela ben de yeni öğrendim ve 1 litre suya yukarıdaki gibi karıştırdım. beklemedeyim. |
Teşekkürler sayın Safranlı.
Sayın civanmukti sizede teşekkür ederim. Üzüm pekmeziylede aktive edilir herhalde ? |
Alıntı:
...;) |
:p :p :p Teşekkürler Sevgili Halil Önen.
|
Alıntı:
ama üzüm pekmezi de olur sanırım çünkü önemli olan mikroorganizmanın beslenmesi bence. benim yaptığım enzimde 24 saat sonrası çok yoğun gaz çıkışı olmaya başladı. öyle ki 5 Lt şişe içinde hacmen yarısı kadar karışım var ve patlayacak kadar gergin oluyor ve günde 2 defa kapağını açıp havayı çıkartıyorum. sanırım doğru yoldayım. sevgiler. |
Sn Civanmukti
Doğru yoldasınız. Aktifleştirme için her türlü pekmez kullanılabilir. Dut pekmezi veya üzüm pekmezi olabileceği gibi, sulandırılmış esmer şeker veya organik meyve suları da kullanılabilir. Veya bunların karışımları da olabilir. Yeter ki, mikroorganizmalara çoğalmaları için gerekli enerjiyi sağlayabilsin. |
sevgili arkadaşlar
EM1 i aktifleştirmek için geçen hafta pazartesi gerekli şeyleri yapmıştım. bu akşam 9 gün olacak. 1 LT karışımı 5 Lt pet şişeye yaptığım için (elimde başka şey yoktu) gaz çıkışı olsa bile takibi zor oluyor. pH ölçerim de olmadığı için bunun aktifleştiğini nasıl anlayabilirim? teşekkürler. |
Aktifleştirme yaptığınız kabı akvaryum ısıtıcısı gibi bir dışarıdan ısı kaynağı ile 30-32 derece civarında tuttunuz mu? Eğer sadece oda sıcaklığında bıraktıysanız gelişim çok yavaş olacaktır.
Eğer oranları düzgün tutturduysanız ve sıcaklık koşullarını da düzgün sağladıysanız gaz çıkışı bittiğinde aktifleşme bitmiştir diyebilirsiniz. |
EMI aktifleştirme denememde bugün dördüncü günüm. Kabımın üzerinde küçük küçük benekcikler oluşmuş gördüm... hava kabarcığı gibi tarif edebilirim ve biraz gri renkte birazda sanki beyaza benzer. Rengindede açılma olmuş. Gözlemlediğim bu küçük değişiklikler umarım olumlu olarak değerlendirilir. Elimde akvaryum ısıtıcı gibi bir ısı kaynağı yok malesef. Alayım dedim ama en basit ısıtıcı fiyatını 35 tl olarak verdiler almadım. Kabımı mutfak lavabosunun altında ve dolapta bekletiyorum. Günde bir, iki kere çok hafif bir gaz çıkışı oluyor. Ama şimdi yerini değiştireyim. Üst kat daha sıcak. Banyoda bir kova içine koyup karanlık ortamı sağlıyabileceğimi düşünüyorum. Şimdi gidip onunla ilgileneyim. Gelişmeleri tekrar yazarım. Saygılar.
|
sevgili Çamtepe,
bugünlerde Ankara çok sıcak gün içinde 40 derece akşamları da 25 in altına düşmüyordur sanırım. durumu açıklayayım en iyisi. 2 tane 5 Lt pet şişe kullandım birine EM1 + 1 Lt su + pekmez ilave ettim. (başka pet şişe olmadığı için böyle yaptım) bu EM1 aktifleştirmek için. ikincisine 2 lt su + pekmez + meyve sebze + 10 cc EM1 ekledim. bu kendi enzimimi yapabilmek için. problem şu birinci anlattığımda şişe biraz büyük kaçmış. dolayısıyla gaz çıkışı olsa bile şişenin çeperleri gergin olmayabiliyor. ikincisinde ise problem yok. fazlasıyla gaz çıkışı var ve şişe gayet gergin oluyor. benim merak ettiğim EM1 aktifleştiğini nasıl anlarım. pH ölçerim yok. gaz çıkışı illa ki var ama suyun buharlaşmasından da olabilir. üzerinde beyaz tabaka oluştu hani turşu üzerinde olur ya ondan. asıl konu bu. kendi enzimim zaten ölçülebiliyor. teşekkürler. |
Alıntı:
Akvaryum.com Forum: Ev Yapm Ph ndikatr |
EM1'i aktifleştirmeden meyve sebze ile karıştırmanız sanırım çok faydalı olmaz. Alper Bey ya da Doğasever daha doğru bilgi verecektir.
Birinci şişede ne kadar EM koyduğunuzu yazmamışsınız. 1 LT su haricinde kalanı EM1 ise yine ürünün tarifinde belirtilen orana uymamış olursunuz. Eğer oranlara uyduysanız ev yapımı pH indikatör size bir fikir verecektir. Eğer oranlara uymadıysanız pH ölçümü için düzeneğe zaman harcamadan önce oranları düzeltip süreci tekrar başlatmanızı tavsiye ederim. Her düşük pH yararlı organizmaların EMA şekline dönüştüğü anlamına gelmemeli. |
Etkin Mikroorganizma kullanan üreticiler iyi sonuçlar alıyorlar, fakat üretiminizi sadece bunlar üzerinde kurmamanız gerekir.
|
Alıntı:
Her şeyden önce toprağın yapısı, kum, kil, silt içeriği; organik madde içeriği mutlaka göz önüne alınmalıdır. EM bir sihirli formül değildir. Mutlaka EM'yi yaşatacak önlemler de düşünülmelidir. Nem, organik madde içeriği, sıcaklık vb gibi... Her ne kadar EM hastalıklara karşı bitkilerin direncini artırsa da, yine de diğer organik bitki koruma maddeleri de mutlaka bitki yetiştirme programlarına alınmalıdır. Ayrıca, özellikle tarla bitkilerinde, diğer yararlı mikroorganizmalar da kullanılabilir. Özellikle kök bölgesinde azot fiksleyen mikroorganizmalar (rhizobia gibi) veya tahıllarda çok faydalı olan ve hem azot fiksleyen hem de kuraklık direncini artıran, kimyasal gübre ihtiyacını azaltan ve kök ile etkileşim sonucu büyümeyi teşvik edici salgılar verebilen Azospirilyum spp gibi!!!). Kuraklık direncinin artırılması özellikle bugünlerde çok önem arzetmektedir. (Doğu Anadolu örneğin...) |
Alıntı:
1 litre su koyup kalan 4 litreyi EM1 doldurmadım. % 5 pekmez % 5 EM1 (50 şer Ml) ev yapımı enzime ise yine bu başlıkta birisi EM ekledim demişti onun için ilave ettim. sonuçta farkeden birşey olmayacak. 2 şırınga koymuştum yani 10 ml. bu arada o da aktifleşmiş olur. neyse bir şekilde ölçüm yapacağız artık. zaten 9 gün oldu. aldığım yer 10 günde olur demişti. biraz daha beklerim. bozuk keskin koku yoksa olmuş demektir. son bir soru: evde yapılan enzim ile EMA aynı şey midir? eğer öyleyse |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025