agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   EM (Etkin Mikroorganizmalar) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/3903.htm)

memet 15-01-2012 23:09

Adres verseniz İstanbul'dan kargo ile istemekten kurtulsak.

memet 17-01-2012 19:59

Varoa ve EM ile ilgili bir bilgisi olan var mı?

limon_sever 17-01-2012 20:38

Konya'da EM1-Aktif(EMA)'yı nerden bulabilirim.

üretici 17-01-2012 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 899957)
Adres verseniz İstanbul'dan kargo ile istemekten kurtulsak.

0 532 630 11 18.[ömer bey]faturalı adrese teslim.

Alper Akman 18-01-2012 08:44

www.emturkey.com.tr

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 900684)
Varoa ve EM ile ilgili bir bilgisi olan var mı?

Lütfen Afapen adresinden EM teknlojilerine ulasiniz.

Yarkin 18-01-2012 10:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi üretici (Mesaj 900795)
0 532 630 11 18.[ömer bey]faturalı adrese teslim.

Sn. üretici. Elden almaya kalksak ömer beyi hangi adreste bulabiliriz acaba ? Bu mümkünmüydü ? Yakinda Izmirdeyim de....

memet 18-01-2012 14:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Alper Akman (Mesaj 900819)
Lütfen Afapen adresinden EM teknlojilerine ulasiniz.

Sitede arı ve varoa ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım. EM teknolojisi başlıklı yazı da bu içerikte değil. Biraz açabilir misiniz konuyu.
Baharda kovan alacağım da.

üretici 18-01-2012 22:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yarkin (Mesaj 900860)
Sn. üretici. Elden almaya kalksak ömer beyi hangi adreste bulabiliriz acaba ? Bu mümkünmüydü ? Yakinda Izmirdeyim de....

bornova ilçesi pınarbaşı semti veya izmir merkez.satışlarımız ege distribitörü efes tarım adına ve faturalı yapılmaktadır.teknik destek ve bilgilendirme konularinda yardımcı olmakdayız.

memet 25-01-2012 13:32

EM ve varoa ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım ama, Ömer beyle telefonda konuyu konuştuk. Ana arı üretme kursu başladı, akşam hocayla da konuşacağım, baharla birlikte kovan aldığımda bir kovanda deneme yapacağım.

Burada başka sitelerden bilgiler verilmiş.

cetiner 05-03-2012 20:41

balıkesir de em bulabilirmiyim

Safranlı 06-03-2012 08:37

Hiç ugraşma merkezden al rahat et
ıkı üç gune elınde olur

cetiner 16-03-2012 22:08

arkadaşlar birer litre ema em5 ve em fpe aldım şu günlerde meyve ağaçlarında kullanmak istiyorum tam olarak ne zaman ve hangi dozajda kullanmalıyım

Safranlı 17-03-2012 08:45

Em nın uygulama kitapcıgını sizlere vermedıler mı pekı
genlede küçük bir kitap verılir
meyve çeşitleri nedir bilemiyorum
ancak genel şöyle
en fazal bir tone 1 littre ema
ancak ideali 500 kg suya 1 litre ema idealdir
yaprak açmadan önce uygulanmalıdır
em5 ve emfpe yide 500 lt suya ıkıısnı birden yanı birer litre koyabılırsın
elınızdeki malzemeler ile ema yı topraktan diyerlerını yaptaktan vermelisiniz
su an itibarıyla tercıhınıze göre aynı andada birini topraga diyerini yapraga verebılırsınız
yapraga derken açmamış dalıda kastedıyorum
15 gun arayla verılebılır

cetiner 17-03-2012 17:37

sayın safranlı cevabınız için teşekkür ederim ankara dan kargoyla gönderdiler kitapçık yoktu em5 ve emfpe yi ağaçlar çiçek açtıysa da kullanabilirmiyim sakıncası olmaz herhalde uygulayacağım meyve ağaçları elma erik ayva ceviz kiraz armut benimki hobi bahçesi

Coskun4216 17-03-2012 18:32

Sayın cetiner

Aşağıdaki bilgiler EM Agriton Turkey sitesinden alıntıdır.Uygulamalar kısmın da farklı agaç ve sebzeler ile ilgili bilgiler de var.

ELMA, ARMUT, KİRAZ, BADEM, ERİK, ŞEFTALİ,CEVİZ vb. gibi tüm meyve ağaçları için EM kullanımı

Topraktan:
1. uygulama: mart veya nisan aylarında 2 litre EMa
2. uygulama: mayıs veya haziran aylarında 2 litre EMa.

Yapraktan:
1. uygulama: İlk yapraklanma ile birlikte 250 ml EM5 + 250 ml EM FPE, 250 litre suya konup ağaçlar dalları ile birlikte yıkanacak şekilde uygulanır.
2. uygulama: Sürgünler 10-15 cm olduğunda 500 ml EM5 + 500 ml EM FPE, 500 litre suya konup, ağaçlar dalları ve yaprakları ile birlikte yıkanacak şekilde uygulanır.
3. uygulama: Meyveler küçük fındık büyüklüğüne geldiğinde aynen 2. uygulama gibi uygulama yapılır.
4. uygulama: 3. uygulamadan 15-20 gün sonra aynen 2. ve 3. uygulamada olduğu gibi uygulanır.

Not: Ağaçların kış aylarını tamamen sıkıntısız atlatmaları için eylül ya da ekim aylarında topraktan son bir kez daha EM uygulanması mükemmel olur. Ancak bu tamamen çiftçimizin kendisiyle ilgilidir. Yapmasa da olur, yaparsa mükemmel olur. Bu durum fidanlar için ve narenciye, zeytin dahil tüm ağaçlar için böyledir.

cetiner 17-03-2012 22:08

sayın coşkun4216 mesajınız için teşekkür ederim em yi ilk defa kullanacağım inşaallah

seleste 09-04-2012 18:28

Geçen yıldan elimde EM 1 var. Bunu bu yıl kullanabilir miyim ? Kullanamayacaksam nasıl değerlendirebilirim ?

Halil Önen 10-04-2012 00:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seleste (Mesaj 943597)
Geçen yıldan elimde EM 1 var. Bunu bu yıl kullanabilir miyim ? Kullanamayacaksam nasıl değerlendirebilirim ?

Elinizde EM1 var ise bunu pekmezle_ ya da melas_ aktifleştireceksiniz. Gaz çıkışı_ kabın şişmesi_ aktifleşmenin göstergesidir.

EM1 normal oda sıcaklığında ve güneşsiz ortamda 2 yıl dayanıyor.

Kötü kokuyorsa bozulmuş demektir lavobaya dökün gitsin, belki gittiği verde işe yarar...;)

bademu 11-04-2012 18:55

selamlar.Şuan sulama imkanım yok.Fakat ağaçlara ve bağa EMa vermek istiyorum nasıl verebilirim?yapraktan da vermek istemiyorum. Aynı zaman da toprakta yararlansın diye.DOĞRUMU DÜŞÜNÜYORUM bilemiyorum.

Halil Önen 11-04-2012 21:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bademu (Mesaj 945096)
selamlar.Şuan sulama imkanım yok.Fakat ağaçlara ve bağa EMa vermek istiyorum nasıl verebilirim?yapraktan da vermek istemiyorum. Aynı zaman da toprakta yararlansın diye.DOĞRUMU DÜŞÜNÜYORUM bilemiyorum.

Sn. bademu, ema'yı ağaçların kök taç izine ve asmaların kök gölgesine yakın sulandırıp _ bir kova ile dökerek de_ verebilirsiniz. Sıcak havalarda önce toğrağı ıslatıp vermelisiniz.

cetiner 15-04-2012 06:42

sayın halil önen ağaç başına bir kova ema lı su yeterlimidir birde 1 litre em1 den kaç litre ema aktifleştirebiliriz ayrıca keçiboynuzuyla da aktifleştirme yapılabilir mi

Halil Önen 15-04-2012 09:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetiner (Mesaj 947051)
sayın halil önen ağaç başına bir kova ema lı su yeterlimidir birde 1 litre em1 den kaç litre ema aktifleştirebiliriz ayrıca keçiboynuzuyla da aktifleştirme yapılabilir mi

İki üç yaşındaki fidanlar için bir kova _ 15-20 lt_ ema yeterli. Ardından yağmur yağarsa veya siz sulama yaparsanız daha çok alana etki eder.

Küçük fideler _ domates, biber, patlıcan vb. _ için bir çay bardağı yeterli...EM1 i melas (şeker pancarından), pekmez (üzümden) keçi boynuzu pekmezi ile seyreltebilirsiniz.

1 lt Em1 den _ yaklaşık_ 18 lt ema elde edersiniz..

cetiner 15-04-2012 18:13

Halil bey bilgi için teşekkür ederim bir ila dört yaş arası ceviz fidanlarıma bugün birer kova ema uyguladım yağmur da yağıyordu umarım iyi olur EM1 aktifleştirme işini biraz açarmısınız bir dahaki sefer EM1 almak istiyorum ve daha uzun süre bozulmadan kullanmak istiyorum... teşekkürler

Halil Önen 15-04-2012 20:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetiner (Mesaj 947319)
Halil bey bilgi için teşekkür ederim bir ila dört yaş arası ceviz fidanlarıma bugün birer kova ema uyguladım yağmur da yağıyordu umarım iyi olur EM1 aktifleştirme işini biraz açarmısınız bir dahaki sefer EM1 almak istiyorum ve daha uzun süre bozulmadan kullanmak istiyorum... teşekkürler

1 Lt lik plastik kaba;

.50 ml. EM1,
.50 ml. melas veya pekmez,

koyup 1 lt ye tamamlıyorsunuz. Plastik kabın içinde biraz hava kalacak şekilde havasını alıyorsunuz. Ara sıra çalkalıyorsunuz.

bahcedenn 15-04-2012 22:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 947398)
1 Lt lik plastik kaba;

.50 ml. EM1,
.50 ml. melas veya pekmez,

koyup 1 lt ye tamamlıyorsunuz. Plastik kabın içinde biraz hava kalacak şekilde havasını alıyorsunuz. Ara sıra çalkalıyorsunuz.

Bu başlığı başından sonuna kadar okuyup kendime birçok ta not aldım. Geçen hafta 1 lt EM1 temin ettim. Ve 50 ml si ile 1 lt EMA elde etmek isterken şöyle bir hata yaptım.

50 ml EM1
50 ml pekmez
900 ml su (35-40 C) olması gerekirken,

ben bu mayalama işini oda sıcaklığı su ile yaptım. Yapar yapmaz da aklıma geldi. Ama iş işten geçmiş oldu. Ya olursa diye de kıyamadım dökmeye. 2 gün oldu yapalı ama hava falan da çıkmadı hiç. Benim yaptığım hatayı kimse yapmasın diye paylaşmak istedim sadece. Saygılarımla...

Halil Önen 16-04-2012 09:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 947492)
Bu başlığı başından sonuna kadar okuyup kendime birçok ta not aldım. Geçen hafta 1 lt EM1 temin ettim. Ve 50 ml si ile 1 lt EMA elde etmek isterken şöyle bir hata yaptım.

50 ml EM1
50 ml pekmez
900 ml su (35-40 C) olması gerekirken,

ben bu mayalama işini oda sıcaklığı su ile yaptım. Yapar yapmaz da aklıma geldi. Ama iş işten geçmiş oldu. Ya olursa diye de kıyamadım dökmeye. 2 gün oldu yapalı ama hava falan da çıkmadı hiç. Benim yaptığım hatayı kimse yapmasın diye paylaşmak istedim sadece. Saygılarımla...

Burada bir hata yok. Günde bir iki defa plastik kabı çalkalayın. Aktifleşme _ gaz oluşumu_başlayacaktır.

İstenizse, pekmezi ılık suda _ oda sıcaklığı_ seyretmek istenir ama zorunlu değildir. Bu aklınızda kalmış olabilir. :)

bahcedenn 16-04-2012 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 947620)
Burada bir hata yok. Günde bir iki defa plastik kabı çalkalayın. Aktifleşme _ gaz oluşumu_başlayacaktır.

İstenizse, pekmezi ılık suda _ oda sıcaklığı_ seyretmek istenir ama zorunlu değildir. Bu aklınızda kalmış olabilir. :)

Aklımda dediğiniz kalmış olabilir Halil Abi. Karışımı yaptıktan sonra eyvah yanlış mı yaptım diye tereddüt etmiştim. Ama anladığım kadarı ile aktifleşme_gaz oluşumu_henüz başlamadı. Mayalama işini perşembe günü yapıp şişeyi siyah bir poşete koyup boş bir odada (camdan yansıyan ışık sıcaklığı arttırsın diye) camın önüne aldım. Fakat o günden bu yana hava sürekli kapalı ve yağışlı idi. Aktifleşme hava sürekli serin gittiği için de başlamamış olabilir mi? Ya da anca yavaş yavaş mı başlayacaktır?

Yalnız dikkatimi çeken bir farklılık var. Sıvının en üst kısmında beyazımsı bir oluşum başladı başlayacak gibi. Acaba bu aktifleşmenin bir habercisi mi yoksa şekerli pekmezin havasız ortamda kalmasından kaynaklanan bir oluşum mu bilemedim. Gelişmeleri sabırla beklemekteyim.

Bir şey daha sormak isterim. Ben aktifleştirme işleminde fabrikasyon bir ürün kullandım. Acaba bunun bir zararı olur mu? Saygılarımla...

cetiner 16-04-2012 20:46

sayın bahcedenn nedir nedir acaba kullandığınız bu fabrikasyon ürün

bahcedenn 16-04-2012 21:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetiner (Mesaj 948195)
sayın bahcedenn nedir nedir acaba kullandığınız bu fabrikasyon ürün

Sn. Çetiner fabrikasyondan kastım içerisi katkılı fabrika ürünü pekmez. Ev yapımı ya da ticari de olsa köylerde yapılan katkısız ürün kullansaydım acaba daha mı iyi olurdu diye düşünmekteyim...

Halil Önen 17-04-2012 01:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 948216)
Sn. Çetiner fabrikasyondan kastım içerisi katkılı fabrika ürünü pekmez. Ev yapımı ya da ticari de olsa köylerde yapılan katkısız ürün kullansaydım acaba daha mı iyi olurdu diye düşünmekteyim...

Daha iyi olurdu ama pek farketmez, fermantasyon zamanında sona erer. Gün balı olsaydı biraz uzun sürerdi.;)

bahcedenn 17-04-2012 20:22

1 Eklenti(ler)
Mayalama işini Cuma günü yapmıştım. Cumartesi ve Pazar İstanbul'da hava kapalı ve serindi. Dün ve bugün ise hava güneşli ve sıcaktı. Havaların da ısınması ile herhalde fermantasyon işlemi başladı. Çalkaladıkça köpürme meydana geliyor, kapağı açtığımda ise hafif bir gaz çıkışı oluyor. Kokusu ise beklemiş turşu suyuna benziyor. Tatlı ekşimsi gibi. Umarım doğru yoldayımdır...

Yalnız dikkatimi çeken bir şey var. Bu ürünü alıp deneyen o kadar çok arkadaşımız var ki her biri de EM ile ürünlerinde yaşayacağı değişimi paylaşacaklarını söylemişler. Ama çok az kişinin bunu paylaştığını gördüm. Bu ve bu konu dışında yeni denenen ürünlerin ardından yaşanan değişimlerin paylaşımları ile aynı ürünleri kullanmak isteyen yeni arkadaşlarımıza yol gösterici olacağını düşünmekteyim. Saygılarımla...

Çamtepe 17-04-2012 21:03

Bu arada aktifleştirmeye çalıştığınız karışımı 30-32 derece gibi bir sıcaklıkta tutmaya çalışırsanız daha iyi bir sonuç elde edersiniz. Bir kovanın içine biraz su, içine bir akvaryum ısıtıcısı, suyun içine de şişenizi daldırırsanız düzenek tamam olur.

Zeytinlibahçe 17-04-2012 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 947492)
ben bu mayalama işini oda sıcaklığı su ile yaptım. Yapar yapmaz da aklıma geldi. Ama iş işten geçmiş oldu. Ya olursa diye de kıyamadım dökmeye. 2 gün oldu yapalı ama hava falan da çıkmadı hiç.

Sn bahcedenn, sıcaklık mikro organizmaların faaliyetleri için önemli. Aktifleştirme işleminiz esnasında ılık bir ortamda muhafaza edebilirseniz süreç kısalacaktır. Doğru yoldasınız.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 947652)
Yalnız dikkatimi çeken bir farklılık var. Sıvının en üst kısmında beyazımsı bir oluşum başladı başlayacak gibi. Acaba bu aktifleşmenin bir habercisi mi yoksa şekerli pekmezin havasız ortamda kalmasından kaynaklanan bir oluşum mu bilemedim. Gelişmeleri sabırla beklemekteyim.
.

Sıvının üzerinde mayaların etkisiyle hafif bir beyazlık olabilir.

İleriki günlerde şişeyi çalkalamamanızı tavsiye ederim. Ilık ve karanlık bir ortam yeterli. Sıvının üzerinde bir, iki parmak boşluk kalması tavsiye edilir, sizin sıvıdaki boşluk fazla. Daha küçük bir plastik şişeye aktarabilirsiniz. Kolay gelsin.

bahcedenn 17-04-2012 22:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe (Mesaj 948811)
Bu arada aktifleştirmeye çalıştığınız karışımı 30-32 derece gibi bir sıcaklıkta tutmaya çalışırsanız daha iyi bir sonuç elde edersiniz. Bir kovanın içine biraz su, içine bir akvaryum ısıtıcısı, suyun içine de şişenizi daldırırsanız düzenek tamam olur.

Teşekkür ederim Sayın Çamtepe. Kaloriferler yanıyor olsaydı işim daha kolay olacaktı. Ben de çözümü güneş ışınlarını çeksin diye şişeyi siyah bir poşedin içerisine koyup poşedi de sera görevi gören camın önüne koydum. Cam nerdeyse bütün gün boyunca güneş görüyor. Fakat hava kapalı olduğunda benim düzenek bozulacaktı. Açıkçası sizin söylediğiniz düzeneğin daha başarılı ve garanti olacağı kesin. Yarın ilk iş kuzenden akvaryum ısıtıcısını istiyorum. Tekrar teşekkürler...

bahcedenn 17-04-2012 22:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe (Mesaj 948834)
Sn bahcedenn, sıcaklık mikro organizmaların faaliyetleri için önemli. Aktifleştirme işleminiz esnasında ılık bir ortamda muhafaza edebilirseniz süreç kısalacaktır. Doğru yoldasınız.

Sıvının üzerinde mayaların etkisiyle hafif bir beyazlık olabilir.

İleriki günlerde şişeyi çalkalamamanızı tavsiye ederim. Ilık ve karanlık bir ortam yeterli. Sıvının üzerinde bir, iki parmak boşluk kalması tavsiye edilir, sizin sıvıdaki boşluk fazla. Daha küçük bir plastik şişeye aktarabilirsiniz. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim Sayın Zeytinlibahçe. Dediğiniz gibi turşuların yüzeyindeki gibi hafif beyazlık oluşumu başladı. Sıvının üzerinde bir iki parmak boşluk kalması gerektiğini de bilmiyordum. Uyarınız için teşekkürler. Hemen şişeyi değiştiriyorum. Hatta ilk koyduğum şişe camdı. Halil Abi'nin ''Günde bir iki defa plastik kabı çalkalayın. Aktifleşme _ gaz oluşumu_başlayacaktır.'' yorumu ile hata yaptığımı farkedip şişeyi plastiğe çevirmiştim. Şimdi de hemen şişeyi ufaltıyorum. İlk aktifleştirmem biraz sancılı oluyor, belki de % 90 başarılı olamıycam ama kalan 950 ml de başarılı olabileceğim inşallah sayenizde. Tekrardan hepinize teşekkür ederim. Saygılarımla...

Safranlı 18-04-2012 07:58

her sey yolunda merak etmeyın...

cetiner 18-04-2012 21:59

1 lt EM1 fiyatı nedir bilen varmı acaba

bahcedenn 18-04-2012 22:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetiner (Mesaj 949633)

Sn. Çetiner ürünün fiyatı daha evvel bu mesajda paylaşılmıştı. Şu anda da fiyatı aynı. Eğer bilgi almak isterseniz EM Agriton Turkey firmasından Yusuf Bey (yusuf@emturkey.com.tr) size yardımcı olacaktır.

cihanarslan 19-04-2012 09:28

15-20 gün önce aldığımda 15 TL ödedim. (EMA için)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetiner (Mesaj 949633)

bahcedenn 19-04-2012 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cihanarslan (Mesaj 949803)
15-20 gün önce aldığımda 15 TL ödedim. (EMA için)

Kargo ücreti alıcıya ait. Muhtemelen ondandır.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025