![]() |
Adres verseniz İstanbul'dan kargo ile istemekten kurtulsak.
|
Varoa ve EM ile ilgili bir bilgisi olan var mı?
|
Konya'da EM1-Aktif(EMA)'yı nerden bulabilirim.
|
Alıntı:
|
www.emturkey.com.tr
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Baharda kovan alacağım da. |
Alıntı:
|
EM ve varoa ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım ama, Ömer beyle telefonda konuyu konuştuk. Ana arı üretme kursu başladı, akşam hocayla da konuşacağım, baharla birlikte kovan aldığımda bir kovanda deneme yapacağım.
Burada başka sitelerden bilgiler verilmiş. |
balıkesir de em bulabilirmiyim
|
Hiç ugraşma merkezden al rahat et
ıkı üç gune elınde olur |
arkadaşlar birer litre ema em5 ve em fpe aldım şu günlerde meyve ağaçlarında kullanmak istiyorum tam olarak ne zaman ve hangi dozajda kullanmalıyım
|
Em nın uygulama kitapcıgını sizlere vermedıler mı pekı
genlede küçük bir kitap verılir meyve çeşitleri nedir bilemiyorum ancak genel şöyle en fazal bir tone 1 littre ema ancak ideali 500 kg suya 1 litre ema idealdir yaprak açmadan önce uygulanmalıdır em5 ve emfpe yide 500 lt suya ıkıısnı birden yanı birer litre koyabılırsın elınızdeki malzemeler ile ema yı topraktan diyerlerını yaptaktan vermelisiniz su an itibarıyla tercıhınıze göre aynı andada birini topraga diyerini yapraga verebılırsınız yapraga derken açmamış dalıda kastedıyorum 15 gun arayla verılebılır |
sayın safranlı cevabınız için teşekkür ederim ankara dan kargoyla gönderdiler kitapçık yoktu em5 ve emfpe yi ağaçlar çiçek açtıysa da kullanabilirmiyim sakıncası olmaz herhalde uygulayacağım meyve ağaçları elma erik ayva ceviz kiraz armut benimki hobi bahçesi
|
Sayın cetiner
Aşağıdaki bilgiler EM Agriton Turkey sitesinden alıntıdır.Uygulamalar kısmın da farklı agaç ve sebzeler ile ilgili bilgiler de var. ELMA, ARMUT, KİRAZ, BADEM, ERİK, ŞEFTALİ,CEVİZ vb. gibi tüm meyve ağaçları için EM kullanımı Topraktan: 1. uygulama: mart veya nisan aylarında 2 litre EMa 2. uygulama: mayıs veya haziran aylarında 2 litre EMa. Yapraktan: 1. uygulama: İlk yapraklanma ile birlikte 250 ml EM5 + 250 ml EM FPE, 250 litre suya konup ağaçlar dalları ile birlikte yıkanacak şekilde uygulanır. 2. uygulama: Sürgünler 10-15 cm olduğunda 500 ml EM5 + 500 ml EM FPE, 500 litre suya konup, ağaçlar dalları ve yaprakları ile birlikte yıkanacak şekilde uygulanır. 3. uygulama: Meyveler küçük fındık büyüklüğüne geldiğinde aynen 2. uygulama gibi uygulama yapılır. 4. uygulama: 3. uygulamadan 15-20 gün sonra aynen 2. ve 3. uygulamada olduğu gibi uygulanır. Not: Ağaçların kış aylarını tamamen sıkıntısız atlatmaları için eylül ya da ekim aylarında topraktan son bir kez daha EM uygulanması mükemmel olur. Ancak bu tamamen çiftçimizin kendisiyle ilgilidir. Yapmasa da olur, yaparsa mükemmel olur. Bu durum fidanlar için ve narenciye, zeytin dahil tüm ağaçlar için böyledir. |
sayın coşkun4216 mesajınız için teşekkür ederim em yi ilk defa kullanacağım inşaallah
|
Geçen yıldan elimde EM 1 var. Bunu bu yıl kullanabilir miyim ? Kullanamayacaksam nasıl değerlendirebilirim ?
|
Alıntı:
EM1 normal oda sıcaklığında ve güneşsiz ortamda 2 yıl dayanıyor. Kötü kokuyorsa bozulmuş demektir lavobaya dökün gitsin, belki gittiği verde işe yarar...;) |
selamlar.Şuan sulama imkanım yok.Fakat ağaçlara ve bağa EMa vermek istiyorum nasıl verebilirim?yapraktan da vermek istemiyorum. Aynı zaman da toprakta yararlansın diye.DOĞRUMU DÜŞÜNÜYORUM bilemiyorum.
|
Alıntı:
|
sayın halil önen ağaç başına bir kova ema lı su yeterlimidir birde 1 litre em1 den kaç litre ema aktifleştirebiliriz ayrıca keçiboynuzuyla da aktifleştirme yapılabilir mi
|
Alıntı:
Küçük fideler _ domates, biber, patlıcan vb. _ için bir çay bardağı yeterli...EM1 i melas (şeker pancarından), pekmez (üzümden) keçi boynuzu pekmezi ile seyreltebilirsiniz. 1 lt Em1 den _ yaklaşık_ 18 lt ema elde edersiniz.. |
Halil bey bilgi için teşekkür ederim bir ila dört yaş arası ceviz fidanlarıma bugün birer kova ema uyguladım yağmur da yağıyordu umarım iyi olur EM1 aktifleştirme işini biraz açarmısınız bir dahaki sefer EM1 almak istiyorum ve daha uzun süre bozulmadan kullanmak istiyorum... teşekkürler
|
Alıntı:
.50 ml. EM1, .50 ml. melas veya pekmez, koyup 1 lt ye tamamlıyorsunuz. Plastik kabın içinde biraz hava kalacak şekilde havasını alıyorsunuz. Ara sıra çalkalıyorsunuz. |
Alıntı:
50 ml EM1 50 ml pekmez 900 ml su (35-40 C) olması gerekirken, ben bu mayalama işini oda sıcaklığı su ile yaptım. Yapar yapmaz da aklıma geldi. Ama iş işten geçmiş oldu. Ya olursa diye de kıyamadım dökmeye. 2 gün oldu yapalı ama hava falan da çıkmadı hiç. Benim yaptığım hatayı kimse yapmasın diye paylaşmak istedim sadece. Saygılarımla... |
Alıntı:
İstenizse, pekmezi ılık suda _ oda sıcaklığı_ seyretmek istenir ama zorunlu değildir. Bu aklınızda kalmış olabilir. :) |
Alıntı:
Yalnız dikkatimi çeken bir farklılık var. Sıvının en üst kısmında beyazımsı bir oluşum başladı başlayacak gibi. Acaba bu aktifleşmenin bir habercisi mi yoksa şekerli pekmezin havasız ortamda kalmasından kaynaklanan bir oluşum mu bilemedim. Gelişmeleri sabırla beklemekteyim. Bir şey daha sormak isterim. Ben aktifleştirme işleminde fabrikasyon bir ürün kullandım. Acaba bunun bir zararı olur mu? Saygılarımla... |
sayın bahcedenn nedir nedir acaba kullandığınız bu fabrikasyon ürün
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Mayalama işini Cuma günü yapmıştım. Cumartesi ve Pazar İstanbul'da hava kapalı ve serindi. Dün ve bugün ise hava güneşli ve sıcaktı. Havaların da ısınması ile herhalde fermantasyon işlemi başladı. Çalkaladıkça köpürme meydana geliyor, kapağı açtığımda ise hafif bir gaz çıkışı oluyor. Kokusu ise beklemiş turşu suyuna benziyor. Tatlı ekşimsi gibi. Umarım doğru yoldayımdır...
Yalnız dikkatimi çeken bir şey var. Bu ürünü alıp deneyen o kadar çok arkadaşımız var ki her biri de EM ile ürünlerinde yaşayacağı değişimi paylaşacaklarını söylemişler. Ama çok az kişinin bunu paylaştığını gördüm. Bu ve bu konu dışında yeni denenen ürünlerin ardından yaşanan değişimlerin paylaşımları ile aynı ürünleri kullanmak isteyen yeni arkadaşlarımıza yol gösterici olacağını düşünmekteyim. Saygılarımla... |
Bu arada aktifleştirmeye çalıştığınız karışımı 30-32 derece gibi bir sıcaklıkta tutmaya çalışırsanız daha iyi bir sonuç elde edersiniz. Bir kovanın içine biraz su, içine bir akvaryum ısıtıcısı, suyun içine de şişenizi daldırırsanız düzenek tamam olur.
|
Alıntı:
Alıntı:
İleriki günlerde şişeyi çalkalamamanızı tavsiye ederim. Ilık ve karanlık bir ortam yeterli. Sıvının üzerinde bir, iki parmak boşluk kalması tavsiye edilir, sizin sıvıdaki boşluk fazla. Daha küçük bir plastik şişeye aktarabilirsiniz. Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
her sey yolunda merak etmeyın...
|
1 lt EM1 fiyatı nedir bilen varmı acaba
|
Alıntı:
|
15-20 gün önce aldığımda 15 TL ödedim. (EMA için)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025