![]() |
ağaçlar.net üyelerine indirim
Siz Değerli agaçlar.net üyelerine
Şirketimiz ''TARIM ÜRÜNLERİNDE''aşağıdaki indirimli fiyatları uygulayacaktır. 1 Litre EM.1 (Dormant Kullanıma hazır ürün değildir.) 125.-TL 1 Litre EM.A (Aktif Kullanıma hazır ürün ) 30.-TL 1 Litre EM.5 (Yaprak Gübresi) 33.-TL 1 Litre EM.FPE (Yaprak Gübresi) 33.-TL Not : 20 Litrelik EM.A 300.TL (20 Litre Sadece EM.A için var.) +90 537 215 94 64 Direk Sipariş Hattı veya gamze@emturkey.com.tr +90 850 304 02 44 +90 232 332 02 44 Egemenlik Mah. 6106 Sok. No: 95 Işıkkent-Bornova/İZMİR www.agriton.eu ÖNEMLİ NOT : Kargolarımız her hafta salı ve cuma günü çıkmaktadır |
Alıntı:
|
Topraksız tarım da EM ürünlerinin kullanımı
Alıntı:
Topraksız tarım bitki üretim sistemlerinde ürünlerimiz ülkemizde kullanılıyor. Fakat ülkemizde yapılmış akademik bir çalışma yok. ABD ve AB Ülkelerinde bir çok akademik çalışma var ama Türkçe tercümeleri yapılmış değil. Topraksız bitki üretim sistemlerinde EM ürünleri besin çözeltileri ile 1:1000 oranında seyreltilerek verilebilir. Bu uygulama yüksek düzeyde mevcut besin maddelerinin neden olabileceği bitki stresini azaltırken, besin alımında kök sistemlerini etkin mikroorganizmalar ile kaplayarak besin alımını daha verimli hale getirir ve verimliliği artırmaya yardımcı olur. Mahsul kalitesini ve hasat sonrası raf ömrünü uzatır. Sağlıklı Günler Dileriz |
Agrıton ailesi
1 Eklenti(ler)
EM Agriton Ailesi www.agriton.eu |
Em.1 ile kaç litre em.a elde edebiliyoruz?
|
20 lt
|
Em
Alıntı:
|
Sn.Doğasever merhaba,
Sizi tekrar aramızda yeni nickinizle görmekten çok bahtiyar oldum.Değerli fikirleriniz ve düşüncelerinizden geçmişte olduğu gibi faydalanacağımız için çok sevinçliyim.Tekrar hoşgeldiniz. |
Merhaba.M1 i nasıl M A yapıyoruz.
|
Alıntı:
a) 1 litre EM'yi 50 litre suyla seyreltin. Aşağıda belirtilen zamanlarda metrekareye 0,5 litre oranında spreyleyin. b) Tavuklar kümese konmadan 3 - 7 gün önce veya son kimyasal dezenfeksiyon ya da fumigasyondan sonra barınağın tavanlarına, yerlere ve duvarlara spreyleyin. c) Haftada bir kez hayvan dışkısının üzerine spreyleyin. Kışın nemlilik daha fazla olduğundan spreylemede kullanacağınız çözeltiyi 1/10 - 1/20 oranında klorsuz suyla seyreltin ve ayda bir kez yerlere metrekareye 50 gram Bukaşi serpin. Bukaşi hem EM mikroorganizmalarını aşılar hem de fazlalık nemi alır. Kümes hijyeni için önerilen bu kullanımda bahsedilen EM EM.1 mi yoksa EM.A mıdır? |
Alıntı:
|
EM-A ürününü almak için bugün Gamze Hanım'a mail attım(emturkey).
Bana gelen mail'e göre 1 litre satışını durdurmuşlar sorun yaşadıkları için, 5 litre olarak satıyorlar artık. Hepimizin 20 dönüm tarlası yok, internette bulabildiğim mantıklı alternatif bir ürün bulup alacağım artık. Tecrübelerinize göre alıp memnun kaldığınız ürün varsa lütfen özel mesajla da olsa paylaşırsanız sevinirim. Edit: 2015'ten MeyveliTepe'nin mesajlarını gördüm. Alıntı:
Alıntı:
|
Merhaba, EM probiyotik hakkında öğrenmek istediğim bazı şeyler var. Yanıt alabilirsem memnun olurum.
Su kalitesi iyileştirme yahut arıtma durumları için kullanılan EM takviyesi kullanım miktarı ne kadar miktarda ve rutinde olmalıdır. Örneğin 1 tonluk kapalı ve devir-daim sistemli bir sistemde nasıl kullanılmalı. Yukarıda belirttiğim sistem içerisinde bulunan canlılara bir zararı olurmu. Örneğin içerisinde bulunan Tubifex, Gammarus, Daphnia gibi canlılara bir zararı bulunuyor mu? Zira bu canlıların zarar görmemesi ve hatta üremesi gerekmektedir. EM1 gubresini EMA ya evriltirken kullanılan melas v.b malzemeler bu fermantasyon sürecinde mikrobiyolojik canlılar tarafından tamamen tüketiliyor mu? İş bu haldeyken ve dolayısıyla şekerli bir sıvı haline gelen bu ürün sisteme ek şeker ilavesiyle karşı karşıyamı bırakıyor. Sanırım ülkemizde bulunmuyor, şayet bilginiz var ise EM4 gübresi nedir, ülkemizde bu gübrenin muadili varmıdır. Yanıt alabilirsem memnun olurum, şimdiden çok teşekkür ederim. |
Ömer bey çok teşekkür ederim. Ben de memnun oldum. Sagolsunlar adminler yardımcı oldular ve hesabıma kavuştum tekrar.
Bu postu yıllar önce ben Dogasever rümuzuyla açmıştım. Türkiye için çok faydalı olduğuna inanıyorum. En azından şimdi artık bizim ülkemize özgü YERLI FAYDALI MİKROORGANİZMALARI Türkiye'de üretiyoruz. www.fermant.org Herkese selamlar |
Fiyat Bilgisi
Alıntı:
|
Deneme
Alıntı:
|
Merhaba, EM konusunda 1,5 yıldır yazan olmamış. Büyük bir zeytinlikte budama sonrası yaklaşık 2500 ağaç için kullanmayı düşündüm. EM Aktif ve EM5 ile EMPFE kullanmam önerildi. Sadece bu yıl Nisan ayında ve zeytin sineği zamanı öncesinde kullanırsam sonuç alabilir miyim? 30 bin lira civarında çıkan maliyet düşündürdü beni. 400 ltlik Tarala şebeke suyu, bazen sondaj kuyusundan çıkan su ile uygulama yapacağım. Broşürlerde klorsuz su kullanılması ve hasat zamanına kadar 20-25 gün ara ile uygulanması gerekir diyor. Kafam karıştı. Zeytinlikte EM deneyimi ve önerisi olan yazabilirse çok makbule geçer. Şimdiden teşekkürler.
|
Okuyan ve bilgi/tecrübesi olanlara bir sorum daha var. Mümkünse, cevap alabilirsem sevinirim.
Yarın bahçeye gidip bostanı sulamayı düşünüyorum. Sulama borusuna bidon monte ettim.(İlk fırsatta fotoğrafını çekerim.) Bu bidona eriyebilir damlama gübresi(20.20.20) veriyorum arada. Şimdi de EM.A vermek istiyorum. Yarım litre kadar var. Sorularım şunlar: 1-EM.A'yı çoğaltabilir miyim? Nasıl? 2-EM.A ile gübreyi(20.20.20) karıştırabilir miyim? Karıştıramazsam aynı gün aynı sulamada ara vererek kullanabilir miyim? 3-Bu ikisini Lactobasil serum ile karıştırabilir miyim? 4-Mümkün değilse Lactobasil serum ile EM.A'yı karıştırabilir miyim? 5-Gülleci bulamacı ile EM.A ya da Lactobasil serumu karıştırabilir miyim? 6-Kaolin ile EM.A ya da Lactobasil serumu karıştırabilir miyim? 7-Gülleci ile kaolin kilini karıştırabili miyim? 8-Delfin kaolin kili, gülleci bulamacı ile karışır mı? Teşekkürler |
Alıntı:
2. Kompoze gübre ile EMA'yı karıştırabilirsiniz. Önemli olan karıştırdığınız meteryalde anti bakteriyel bir içerik olmamasıdır. 3. Evet, karştırabilirsiniz 5. Gülleci bulamacı (kalsiyum polisülfat) her ne kadar fungusit özellikleri taşısa da mikrobiyal içerikle karıştırmamanız önerilir. 6. Evet (kaolinin saf kaolinit olması gerekir - piyasada kaolin diye satılan bazı ham karışık malzemelerin etkisi bilinmiyor) 7. Evet 8. Delfin ile saf olmak şartıyla kaolini karıştırabilirsiniz. Gülleci bulamacı ile delfin'i yan yana getirmemekte fayda var. |
Alıntı:
|
emturkey'e de bilgi talep etmek için yazmıştım:
Alıntı:
Alıntı:
|
pH en önemli indikatör. Hiç bir şey yoksa koku.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
NOT: Konu bu sayfayla ilgili olmadığı için soru-cevapları http://www.agaclar.net/forum/temel-k...tm#post1615982 taşıdım. |
Daha önce cevaplandıysa kusura bakmayın. EM çoğaltma EM.A ile yapılabiliyor mu? EM.A ve pekmez, melas vb kullanarak EM çoğaltma mümkün mü? Mümkünse nasıl yapılır?
Bir de şu videoyu izleyip yorum yapar mısınız? |
İki soru var ama sorular birbiriyle ilgili :)
Birinci soru: EMA'dan EM üretemezsiniz. Daha doğrusu, ürettiğiniz şey EM değil, Lactobacillus baskın bakteri içeren bir sıvı olacaktır. EM'nin içeriğinde olması gereken fotosentetik bakteriler, EMA'yı melas ile besleme prosesi sırasında LAB'ların ürediği gibi üremeyeceklerdir. İkinci soru: Videodaki amca, sağolsun çok uğraşmış ama o yaptığı şeyde fotosentetik bakteri üremez. Sebebi de çok basit. Kullandığı şey alelade su (çeşme, kuyu, damacana vb.). Oysa fotosentetik bakteri gökten zembille inmez. Kullandığı suyun fotosentetik bakteri içeren bir su olması gerekiyordu. Yani suyun ya durgun bir gölden ya da denizden alınması gerekiyordu. Diğer şeyler fotosentetik bakteri üretme işlemlerinde kullanılan şeyler. Bunlar, MSG, amino asit, çiğ yumurta vb. şeyler olabiliyor. Güneş altında en az 2 ay beklemesi gerekiyor ve sonunda fotosentetik bakteri üreyip üremeyeceği de garanti değil. Mayalama yapılabilmiş ise sonuç alınıyor. Bonus bilgi: LAB'lar her yerde var ve üretmesi çok kolay. Fotosentetik bakteriyi üretebilmek çok daha zor. Bitkisel üretimde fotosentetik bakterilerin işlevleri lab'lara göre çok faha önemli. Bu konuda epeyce bilimsel çalışma da mevcut. |
EM tedariki
Merhaba
EM tedariği nereden sağlanabilir.? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025