![]() |
Alıntı:
Olmaması gereken ise ağırlaşmış, çöp kokusunu andırır bir koku. |
Alanım değil, çok anlamam ama aklıma geldiği için soruyorum. Mevzu laktik asit ise yoğurt suyu yoğun bir şekilde laktik asit barındırmıyor mu? Neden yoğurt suyu kullanmıyoruz da pirinçle uzun bir süreci takip ediyoruz?
Aydınlatacak birileri varsa sevinirim. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Geçen hafta hazır satılan bokashi setlerinden birini alıp evde kompost üretimine başladım. Şimdi de laktobasil serumla yaprak gübresi, pestisit gibi sıvılar da üretmek istiyorum. Ayrıca bahçede de daha büyük ölçekli bokashi yapmak istediğimden elimdeki laktobasil serumunun yetmeyeceğini düşünüyorum. Aşağıdaki fotoğrafta görünen ve hazır satılan bu serumu pirinç suyu vb. işlemlerini yapmadan çoğaltabilir miyim? Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ediyorum. |
Alıntı:
Sorunuza gelince. Resmini gösterdiğiniz şişelerden üretmeyi düşünmek yerine; 1. Doğru düzgün tescili olan ve tariflerine göre 1 litreden 20 litreye çoğaltma prosedürleri belli olan mikrobiyal tescilli bir ürün edinip ondan çoğaltmak mümkün, 2. Bu başlıkta anlatıldığı ve bir çok kişinin deneyip yaptığı gibi, pirinç yıkama suyunda (nişasta içeriğinden dolayı) bakteri toplayıp, süt ile LAB türlerini izole eden yöntemi kullanıp Lakto Serum yapabilirsiniz. Filipinli doğal tarım ustası Gil Carandang'ın tüm dünyaya öğrettiği ve dikkatli yapılırsa etkili bir yöntemdir. Daha kestirme olsun isterseniz ve elinizde ev yapımı, kurulduktan sonra üstünden en az 15 gün geçmiş, üstü kef olmamış sağlıklı bir turşu varsa, bu turşunun suyundan melas içerikli bir besiyere aşılayarak istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz. Resmini gösterdiğiniz, içinde ne olduğu belirsiz şişedekine göre çok daha garantili olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. 2.ci maddedeki yöntemlerle yapacağınız preperatta fototropik bakteri olmayacaktır ama pirinç suyu ile yapılanda, bakteri toplama aşamasını yaptığınız yerin özelliklerine göre muhtelif LAB türleri olacaktır. Turşu suyu ile aşıladığınızda ise büyük oranda Lactobacillus Plantarum bakterisi olacaktır (ki, en güçlü fermente edici LAB türüdür). |
Bir süredir sizin blogunuzu takip ediyorum, sayenizde buradan ve blogunuzdan bir çok şey öğrendim. Bu konuda ne kadar teşekkür etsem azdır, çok teşekkür ederim. Ayrıca bu yanıtınız için de teşekkür ederim.
Her ne kadar o şişelerdeki sıvının kokusu tariflere uysa da üzerinde "ph düzenleyici" yazmasından ve bakterilerden hiç bahsetmemesinden şüphelenmiştim. Bu yüzden doğrudan fotoğrafını koymak istedim :) O zaman, en iyisi üşenmeyip pirinç suyundan itibaren başlamam gerek :) Tekrardan çok teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim. Sağlıcakla kalın. |
Söyle bir şey gördüm. Doğru düzgün tescili de var. pH regülatörü diye satılandan çok daha garantilidir. https://www.belplas.com.tr/profamik-land
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ben de artık iş başa düştü deyip pirinç suyundan ilk laktobasillerimi üreteyim dedim. Sütü ekledikten 10 gün sonra bu şekilde oldu: Eklenti 728205 Eklenti 728206 Eklenti 728207 (elimde süt az olduğu için 280gr pirinç suyuna 550 gr süt ekledim) Sizce altı sarı, üstü beyaz ve gri olan bu küf bir sorun mudur? Yani olmuş mu? :) Bir de; bakterilerin türlerine baktığımızda verdiğiniz bağlantıdaki türler, pirinç suyundan elde ettiğimiz türlerden daha mı fazladır? |
Pirinç yıkama suyunu dışarıda bir yerde ağzını tülbentleyip ekşiyene kadar beklettiniz, değil mi?
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 728213 Eklenti 728214 Üstündeki küfleri kaşıkla sıyırıp, çift kat kalın bir bezden geçirerek süzdüm ve süt ekledim. Yoksa bu küflerin hiç oluşmaması mı gerekiyordu? :S |
Kef olur ama küf olmamalı. Resimler görünmediği için bir şey diyemiyorum
|
Alıntı:
Peki sizin bağlantısını paylaştığınız ürünü alıp çoğaltabilir miyim acaba? |
Küf oluşmuş maalesef, uzman bir arkadaşa sormuştum bu tür küflerle ilgili, soruyu geç görüp bir yıl sonra cevap vermişti ama ne kadar küçük olursa olsun küf oluşmuşsa sindirim sistemine sokulmamalıdır yazmıştı.
|
Alıntı:
|
Hepsiburada da satışı var üstelik kargo bedava..
https://www.hepsiburada.com/belplas-...LAS%20A.%C5%9E. Düzeltme: Bu profamik NATURE olanmış. |
Alıntı:
|
Üstteki ürünü aldım, bir de organik gübre aldım. Farkını farkedersem anlatırım.
|
Bizim güccük EM yolda delinmiş, birazı dökülmüş, 4-5 gün havayla temas halinde diye içime sinmedi. Geri gönderdim mecbur bugün tekrar sipariş ettim. 5 lt benim bahçeye bir sezon yeter, buzdolabında saklanmayacak bilgisini hatırlıyorum ama 3- 4 ay ağzını en az 5-6 kez açıp kapayacaz, sorun olmaz umarım.
|
Belplas ile alışverişimiz tamamlanmadı daha. İkinci gelen ürünlerin de EM olanı başka yere gitmiş, organik gübreyi aldım. Yanlış yere giden orada da akıtmış, delinmiş, hasar görmüş neyse. Ama şirket merkezindekiler çok ilgili, görevli bayan hemen bugün kargoya verdiklerini söyledi. :) Bakalım sonunda kavuşabilecez mi.
|
Kavuştuk sonunda, görevli serin gölge yerde sakladığınızda ağzını kısa sürelerle açıp kapadığınızda çok sorun olmaz dedi.
|
5 Eklenti(ler)
İkinci denememde şöyle bir şey yaptım.
Klorsuz ve kaynatılmamış suda pirinçleri 15 dakika beklettim. Suyunu süzmeden kavanozda 8 gün beklettim ve aşağıdaki gibi oldu. Bu sefer küf olmadı ama rahatsız edici, lavabo kokusu gibi, keskin ekşimsi bir koku oluştu. pH ölçtüğümde 6,0 çıktı. Eklenti 728314 Eklenti 728315 Eklenti 728316 Bu sıvının üstündeki tabakayı atıp suyunu tülbentten süzdüm ve 1 litre süt ekledim. 7 gün sonra sonuç aşağıdaki gibi oldu. Eklenti 728317 Eklenti 728318 Sütün üstünde bir kaç ufak küfe benzettiğim parça var ve şişenin kenarında ufak yeşilimsi küfler oluşmuş. Keskin ve pis koku gitmiş, hafif peynirimsi bir koku olmuş. Şimdi sizce bu işi bu sefer becerebildim mi? :confused: Değerli yanıtlarınızı bekliyorum. |
ismek balkon bahçe kursunda bizde bokaşhi kompostu uygulaması yaptık. portakal 4-5 küçük kabük ancak koyduk bozuluyormuş diye.
|
|
Pirinç suyunda 7 gün sonunda kurtçuk oluşumu var ....bu laktik asit üretimindeşamasn
Pirinç suyunu 7 gün sonunda suzerken içinde kurtçuk oluşumu gözlemlendi...bu sürecin ikinci aşaması olan ... süt ilavesinden önce olduğu icin
Devam edelim mi yoksa dökelim mi...yeniden mi başlayalım |
Sıcakta üçüncü günden itibaren gözleyin, ekşi kokuyu aldığınızda tamamdır.
|
Teşekkürler hocam....aslında bizim ihtiyacımız olan bakteriler
Lactobacillus, Streptococcus, Pediococcus ve Leuconostoc Tetragenococcus, Aerococcus, Carnobacterium, Alloiococcus, Dolosigranulum, Enterococcus, Lactococcus, Vagococcus Globicatella Oenococcus Weissella italicus Lactococcus garvieae Leuconostoc lactis, Lactobacillus fermentum ve L. delbrueckii ....bize bu bakterilere laktik asit fermantasyonundan ulaşabileceğimizi düşünüyoruz....hocam sizce labsdan ihtiyaç duyduğumuz bu bakterilere başka nereden ulaşabiliriz... |
Hocam ortam Sıcaklığı 27 derece nem %74 ...ihtiyacımız olan bakteriler
Teşekkürler hocam....aslında bizim ihtiyacımız olan bakteriler
Lactobacillus, Streptococcus, Pediococcus ve Leuconostoc Tetragenococcus, Aerococcus, Carnobacterium, Alloiococcus, Dolosigranulum, Enterococcus, Lactococcus, Vagococcus Globicatella Oenococcus Weissella italicus Lactococcus garvieae Leuconostoc lactis, Lactobacillus fermentum ve L. delbrueckii ....bize bu bakterilere laktik asit fermantasyonundan ulaşabileceğimizi düşünüyoruz....hocam sizce labsdan ihtiyaç duyduğumuz bu bakterilere başka nereden ulaşabiliriz... |
Süt ilavesinden 4 gün sonra üstte peynir çözeltisi oldu...ve altta sarı sıvı
Alıntı:
Süt ilavesinden sonra 4 gün geçti ve altta sarı sıvı birikti...üstte peynir çözeltisi oluştu....Gaz çıkışı bitti...hava sıcaklığı 27 derece nem oldukça yüksek bir ortam...3 aşamaya geçelim mi ..yoksa 7 günlük süreyi tamamlayalım mi |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025