![]() |
SAyin Sarp
Sanırım ben konuyu daha açık anlatmalıyım. EM ilavesi oksijeni bitmiş suya oksijen vermiyor. Ben böyle bir iddiada bulunmadım. Dikkatle okursanız böyle bir iddiada bulunmadığımı anlayabilirsiniz. Organik madde parçalanırken elektron açığa çıkıyor. Bu elektron suyun içindeki oksijen tarafından kullanılıyor (suda oksijen varsa) ve sonuçta yine su üretiliyor. Bir süre sonra sudaki oksijen bitince (atıkların miktarının artmasıyla bu durum gündeme gelebilir), organik maddenin parçalanması durmuyor, devam ediyor ama bu defa par.alanma sonucunda ortaya çıkan elektron zararlı mikroorganizmaların da etkisiyle hidrojen sülfür, amonyak, merkaptanlar gibi kötü koku yapan gazların üretilmesinde kullanılıyor (organik parçalanma devam ederken). EM ilavesiyle suya tekrar oksijen verilmiş olmuyor; sadece organik maddenin parçalanmasından gelen elektron, yararlı mikroorganizmaların da etkisiyle oluşan antioksidan maddeler, yararlı doğal hormonlar, antibiyotikler, biyolojik aktif maddeler gibi yararlı bileşiklerin üretilmesinde kullanılıyor. (Yani EM yokken oluşan kötü kokulu gazların yerine EM varken yararlı bileşikler üretiliyor!). Her iki olayda da elektronun kullaınlması söz konusu. Konu özet olarak bundan ibarettir. |
Alıntı:
"Bizi böyle yanlış yollara sevk edebilir" derken, sizden bir önceki mesajda benim açıklamamı mı kastediyorsunuz ya da benim açıklamamın yanlış olduğunu mu kastediyorsunuz anlayamadım? Saygılar. |
Alıntı:
Bu konuda haklı sayılabilirsiniz. fakat doğru bildiğimiz bilgilerin doğruluğunu nasıl doğrulayacağız? Benim hissettiğim, sorulan sorular karşısında, kişilerin o konuda ne bildikleri ya da ne bildiğini zannettiğidir. Cevap versin ki, eğer bildiği şey yanlış ya da eksikse bilen kişilerin de bunu tamamlama şansı olur. Bu yazacağım sözü lütfen yanlış anlamayın. Birçoğumuz şu hisse kapılabiliriz. Söz bilirsen söz söyle, sözünden hisse alsınlar. Söz bilmezsen sükût eyle seni... sayın Emre Albayrak arkadaşımızın dediği gibi, istenirse milyonlarca sorunun karşılığını internette rahatlıkla bulabiliriz. Ya da ciddi sitelerden kes yapıştır yaparak sorulara cevap da verilebilinir. Saygılar, sevgiler. |
Sayın Doğasever,
77 numaralaı mesajınızdaki reaksiyonların hangileri çevreye enerji vererek ya da cevreden enerji alarak oluşuyor. Oksijen miktarının sizin de belirttiğiniz gibi kokusmanın engellenmesini engelleyen en önemli unsur olduğuna bende katılıyorum. Suyu oksijen açısından zenginleştirmenin bu konudaki en uygun, en ekonomik çözüm olduğunu düşünüyorum. Sevgiyle kalın |
Sayın doğasever topraktaki organik karbonun nasıl bir süreç içinde mikro organizmalar tarafından kullanılarak korbon dioksite indirgenir ve bitkilerce alınabilir forma geçer, tabi soruma diğer arkadaşlar da cevap verirlerse teşekkür ederim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025