![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
yürekten bir tebriği fazlasıyla hakettiniz artık evdeki nevaleyede sataşırsınız aman fazla abartmayın hatunun tepesi atmasın |
Merhaba arkadaşlar.
Bende evde kendi emzim çalışmama 2 gün içerisinde başlayacağım inşallah olumlu sonuç verecektir. |
Alıntı:
Benim bir sorum olacak yaptığımız enzimin ph'ını ph ölçer ile ölçebiliyoruz.peki içerisindeki mesela fosforu,azotu,potasyumu ölçen portatif bir alet yokmudur internette satılan ? illaki analizmi yaptırmamız gerekir ? |
Merbaha arkadaşlar. Herkese selam ve saygılar. Ben 5lt lik pet şişe içersine bir kilo Limo ve Limon kabuğu;biraz portakal,300gr hKeçiboynuzu pekmezi,bir paket maya koydum. su miktarı 3000 gr. Sarıcan Mühendisin yaptığı nargile sisteminide kurdumve26.11.2012tarihini yazarak şişeye yapıştırdım. Birkaç gün gaz çıkışı güzeldi.Fakat Üç dört gündür gaz çıkışı görülmüyor. Şişeyi çalkalayınca veya sıkınca nargile olan ufak şişe fokurduyor. Daha sonra duruyor. Yanlış mı yaptım yoksa normal mi?Tecrübeli ve bilgili arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum.Daha on gün oldu gaz çıkışı durdu. Moralim de bozuldu. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Şimdiden herkese teşekkür ve saygılar sunarım.
|
Alıntı:
ben enzim yaparken dah öncede yazdım bahçemde potasyum eksikliği çıktığından ona göre artık ekliyorum patates kabugu ve muz kabuguna agırlık veriyorum genelde meyve kabukları bu açıdan zengin azor açısındanda avantajlı maddeler çok bu konuda mikrobiloji ve toprak sayfasından çok yararlandım aslında topragımızın çok çok enzime ihtiyacı var ne bulduysanız yapın fazla degil ilk yılda fark belirgin olarak anlaşılacaktır türk külüründeki mutfak alışkanlıkları altın degerinde enzim yapmak için fazlasıyla müsait düşünsenize çöpe giden elma ve patates kabugu bile bir bahçe kurtulabilir enzim enzim enzim.... |
Alıntı:
bence içindeki artıkları hemen çıkartın pekmez ve su kısmını süzün içine yeniden mutfak artıkları koyun meyve sevze artıgı bolca olsun turunçgillerden olmasın sogan sarmısak ta olmasın |
Sayın Safranlı ,limon ve portakalı sayın Meyvelitepenin temizlik emziminden ilam alarak kurmuştum. Tavsiyenize uyarak dedeğiniz gibi yapacağım. İlginize teşekkür eder saygılar sunarım.
|
Alıntı:
malum oda çok güzel bir şey ideal temizlik |
Turunçgillerin problemi ne? Biz çok yapıyoruz çiçeklerde de gayet iyi.
|
Alıntı:
siz onay verdikten sonra her yer süt liman bir hatamızıda böylece düzelmiş oluyoruz... |
enzim yaparken yaş mi kuru maya mi kullanılmalı
|
Alıntı:
|
arkadaşlar Çinko ve fosfor eksikliğim için aşağıdaki yazıyı buldum
Yarım bardak kabak çekirdeği, günlük magnezyum ihtiyacının %46 sını demirin %28.’ni, manganezin %52’sini, çinkonun %17.’sini ve proteinin yüzde 17si’ni karşılar. Bir bardak kabak çekirdeğinde, 16 mg kadar çinko bulunur.demiş Haliyle 700 kg kabağı çöpe atmamak için çekirdeğinden bile faydalanmam gerekiyor.Şimdilik ihtiyacımı görmesi için köyden 10 kg'lık melasımıda aldım.pekmez kullanmaktan yırttık :)) |
şu melasın resimlerini görebilirmiyiz
pekmez gercekten pahalıya gelebilir maliyetlerini de yazmanızı rica ediyoruz |
Alıntı:
Selamlar sayın safranlı Melas (köy tabiri meles :)) ) gerçekten bildiğimiz pekmez gibi ve soğukta viskozitesi inanılmaz yüksek bir sıvı (akmaya karşı göstermiş olduğu direnç) dün akşam dayanamadım 2 tane 10'ar litrelik 2 tane 5 litrelik pet'lerde enzim hazırladım. (balkabağı ağırlıklı) Akşam hem melas'ın hemde benim hazır askerlerin fotoğrafını çekip siteye koyacağım. Köydeki insanların Melası kullanmalarının sebebi Büyükbaş hayvanlarının yemlerine ve samanlarının içerisine melası su ile incelterek verdiklerinde hayvanlarda sütün fazla olduğunu ve hayvanın etlendiğini söylediler aslında melas sıcak tutması bakımından da bir fayda sağlıyordur diye düşünüyorum. Fiyat olarak ben 10 kg. aldım eniştemiz sağolsun para almadı benden 180 kg ayırttırdım(1 mavi bidon) 130tl verdim.Litre Fiyatıda 1.384 tl ye geliyor. |
Alıntı:
aslında bedava gerçekten melas olduktan sonra her türlü nevale altın olarak geri dönebilir ve bizde keyfimize bakabiliriz aslında enzimin bu aylarda ve erken ilk baharda verilmesini çok faydalı buluyorum belki arkadaşlardan katılmayan olabilir ancak ben bitkinin her daim çalıştığını ve uyanık oldugunu düşünüyorum yani verdiğimiz besinin alındıgını düşünüyorum |
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ve 1-2-3 derken salonun en güzel köşesi balık enzimleri ile dolar...
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...66025603_n.jpg http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphoto...13390167_n.jpg Öndeki üçlü Balkabağı ağırlıkta, meyve ve sebze karışımı,aktivatör olarak melas kulandım *bunları blendır'dan bilerek geçirmedim dönüşüm süresi uzun olsun istedim kokuları turşu gibi gaz çıkışı çok yoğun değil normal mi ?.nargile olayıda gayet pratikmiş ve kullanışlı. Arka üçlü balık enzimi (mandalina kabuğu-elma-armut-muz-turp-pekmez) blendır'dan geçirdiğim için 11 günde bu hale geldiler.gaz çıkışı yoğun koku İĞRENÇ bu normalmi ? ve bu enzim 20 günde kullanıma hazır olurmu ? http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphoto...53636319_n.jpg saygılar... |
1 Eklenti(ler)
Biriktirdiğim evsel atıkları örneğin; muz kabuğu, patates kabuğu, domates, salatalık, çay posası vb ürünleri mutfak robotundan geçirdim.
Gerçi ortalığı baya bi batırdım ama olsun değeçek insallah. |
1 Eklenti(ler)
Sonra sistemi kurdum.
Gaz çıkışı 10-15 dk sonra başladı. Yalnız anlamadığım şekilde enzim içeriği kabarmaya başladı, hava tahliyesini kapatıp patlayacaktı yetişmeseydim. Şimdi durum iyi herşey yolunda. |
Arkadaşlar 1-3-10 oranına göre koyacağımız em miktarı ne olmalıdır ?
Agriton'un em'ini kullanan **** başka bir em ürününü kullanıp tavsiye edecek olan varmı ? |
Arkadaşlar merhaba 3 ay kadar önce yaptığım enzimleri ucuz analog tip ph ölçerlerle ölçüyordum, 5-7 arası çıkıyordu. Dün ph ölçer kağıtlarla ölçtüğümde ise değeri 3.5 4 civarı çıktı. Tadı ise sirkeye yakındı sizce enzimim olmuş mu :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Toprak Nem-pH-Işık Ölçer - MagicPlant Bendeki ürünle linkteki ürünle aynı tip ve özellikte, belki de aynısıdır :) |
Alıntı:
Toprağın pH ını ölçen sıvı için aynı değeri verir mi?.. |
Alıntı:
|
enzim konusunun 1. sayfasında resimli çok güzel bir anlatım var
''oluşum esnasında şişenin üzerinde beyaz bir katman olabilir paniğe kapılmayın bir avuç şeker atın'' diyor bu bizim bildiğimiz beyaz şekerdenmi bahsediyorlar yoksa pekmez **** melas mı ? aynı olay benim 2 enzim şişemde olduda ne yapmalıyım acaba ? saygılar... |
Beyaz katman beni hiç paniğe sevketmemişti zaten.. Ama illaki şeker ekleyecekseniz pekmez/melas ekleyin..
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu enzimin son hali.
|
Arkadaşlar aldığım ph ölçerin kalibrasyonunu yaptıktan sonra 25 günlük olan balık enzimlerinde uyguladım.değer 5.7 çıktı.
Öğrenmek istediğim ph'ın 3,5 - 4 olması enzimin oluşum süresinemi bağlı ? Sayın safranlı sanırım balıklı enzimler 2 aydan kısa sürede olmuyorlar. |
Alıntı:
bu enzimleri salondan çıkardınız değil mi... aman sorun olmasın kabak bana patlamasın balık enzımlerini bahçenizde yapın veya hemen bahçenize getirin erken baharda mart başında bomba etkisi yapacaktır yanlız kokusu çok çok kötüdür balıkları oldugu gibi topraga gömmekte bu aylar için çok dogru bir yöntem olacaktır cennet memleketimde hazinelerin heba olması ne kötü... |
benim bahçem dere kenarında...
bazen düşünüyorum.... şöyle güzel bir ağ alsam balıkları toplasam; uygun boydakileri alıp küçükleri affederek hemen oracıkta enzım yapsam diye niyetleniyorum ancak derenin balıklarına kıyamıyorum hemşehrim olan hamsiyi çok seviyoruz ama onun da artıkları kalıyor kediler nasipleniyor sogukta hayvan açken enzime koyamıyorum süreklilik açısından enzim güzel bir yöntem şöyle tazesinden çöpe gidecek gibi balıklar olsada bolca enzim yapsak ya da et balık kurumu balık gübresi üretse ne güzel olur avrupadaki her türlü artıgın önce elektirik ürettigini sonrada toprakla buluştuğunu okuyor ve duyuyoruz cennet yurdumun bol güneşi topralarımızın her türlü atıgıyla buluşabilse üretim rekorları kırardık devamlı okuyoruz anlamaya çalışıyoruz ki: temel sorun organik madde eksikliği tarımda organik madde sorununu çözebilsek ve zararlılar ile doğal mücadele sistemimizi kurabilsek bütün tarımsal sorunlar çözülmüş demektir |
ph gene kaynadı :) 3. ye mi yazsam acaba ?
|
İsterseniz biraz daha bekleyin, veya melasla birlikte fermantasyonu bir süre daha devam ettirin. Tercih sizin.
Koku çok dayanılmazsa melas eklerken lactobacillus kültürü ekleyebilirsiniz. Lactobacillus kültürünü nasıl elde edebileceğiniz bu sayfalarda yazıyor olmalı, ya da Meyvelitepe'nin Blog'unda var. Basitçe, pirinci (ben bulgur'dan da yaptım) bir kap suyun içinde bir süre bekletin. Suya bir miktar tozundan bırakacaktır. Bu L. Bacillus besininiz olacak. Bu suyu ağzına bir kağıt havlu kapatarak (büyük tozlar girmesin diye) bir hafta ılık ve karanlık bir yerde bekletin. Daha sonra süzüp üstüne süt ekleyin. Süt bir iki gün içinde kesilecektir. Sarı serumu üstte toplanıp protein kısmı çöktüğünde sarı serumu aldığınızda elinizde l.bacillus kültürünüz olacaktır :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025