![]() |
Ben de 1 lt'lik bionem'den edindim ve cumartesi ilk uygulamalara başlayacağım. Özellikle domates-biber ve çileklerdeki gelişimi merak ediyorum. Sizlerle görselleri paylaşırım.
|
Sn.Koyu yeşil;
Paylaşımınız için teşekkür ederim.Ben de merakla takip edeceğim.Bakalım zaman neler gösterecek !!! Sevgiler |
3 Eklenti(ler)
Bonsai ve Orkidenin 18.04.2009 tarihli son durumları.
|
3 Eklenti(ler)
18.04.2009 tarihli Difenbahya, Zamiifolia, Benjamin son durumları.
|
Oğuz Bey,
181 nolu mesajdaki soru için ne dersiniz? |
Sn.Deniz akvaryumu ;
3 çay kaşığı 15 ml ölçüsüne denk gelmiyor.Süs bitkilerinde ben kendim 3 çay kaşığı uyguluyorum ve sonuç mükemmel.Umarım sorunuza yanıt verebilmişimdir.Sevgiler |
Alıntı:
1 çay kaşığı 2.5 ml ise 6 çay kaşığı 15 ml olarak hesapladım. Yani 1 lt 15 ml bionem. |
1 çay kaşığı 2,5ml olduğundan eminmisiniz!!!
|
1 Eklenti(ler)
Bionem ile yetişmiş ve yetişmekte olan Antalya - Çamköy de Kabak Serasından görüntü!!!
|
2 Eklenti(ler)
Sofralarımıza gitmeye hazır!!!
|
Arkadaşlar ben iki kere ölçtüm orta bir çay kaşığı 1 ml sıvı alıyor. Bilgilerinize..
|
Alıntı:
|
Burada da pek çözememişler olayı galiba. Yalnız buradaki çelişki bu ölçülerin alındığı yerlerde bizimki gibi çay kaşığı kullanılmaması olabilir.
Bu tür ince ölçümler için mutfak ölçü kaşıkları vardır, onlardan kullanılabilir. |
Sn.Deniz akvaryumu;
Sorunuzun cevabını Feriha Hanım sağolsun yanıtlamış 1çay kaşığı 1ml civarında . |
:)))))))))))
|
Oğuz Bey
bu durumda1 lt suya 6 ml bionem mi diyorsunuz? (süs bitkileri kök uygulaması) |
Ben hala süs bitkilerinde kök uygulaması için 1lt suya 3 çay kaşığı tavsiye ediyorum.:)
|
Nevsun un dediği mutfak ölçü kaşıklarımdan küçük 5 ml olanını bionem ölçü kaşığı yaptım. Kafamdan bu iki buçuk çay kaşığı gelir fikrine vardım. 1,25 litrelik püskürtmeli suluğumu kullanırken doğru ölçü koyduğumu düşünerek 5 ml ölçü kaşığımla bionem koydum. Acemilik işte doğru ölçüyü kullanıyorum sanmıştım.
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba benim bi sorum olacak eşim bugün ziraat mühendisi bi müşterimizden,kök kuvvetlendirici bi toz gübre ve göztaşı almış.
Toz gübre nil yeşili renginde foto da ekliycem ama belirteyim dedim,10lt suya 100gr eklenicek demiş tam adını ve özelliklerini bilmiyorum.Göztaşını da salon ve bahçe çiçeklerimin hangilerinde nasıl kullanmalıyım forum sayfalarına baktım ama yeterli bilgi alamadım yardımcı olursanız sevinirim.Eklenti 73412 |
Arkadaşlar yaptığım uygulamalardan sonra süs bitkilerinde Oğuz beyin
tavsiye ettiği küçültülmüş oranlarda yani 0.5 litre suya 1 ml bionem kullanmanızı öneriyorum. (Süs bitkileri kök uygulamalırında 1 lt 3ml bionem ) Diğer bitkilerim için hazırladığım 1 litreye 5 ml bionem püskürttüğüm bazı süs bitkilerimin yapraklarında yanmalar gördüğümü itiraf ediyorum. Sanırım küçük süs bitkilerime yaptığım yanlış kök uygulaması sonucu minik senecio rowleyanus artık yok. Neyi yanlış yaptım derken tesbitim bu oldu.:( |
Hımmm olay netleşti, teşekkürler feriha..
1 lt su 2.5 ml bionem diyebiliriz. |
Sn.Feriha Hanım;
Çok geçmiş olsun inanın çok üzüldüm.Diğer bitkilerinizde genel durum nasıl peki? |
Bana cevap verebilen olmayacakmı yarına kadar öğrenmem gerek :( yarın şehir dışına çıkıcamve uzun bi süre siteye giremiycem.
|
Sn.Mormenekşe ;
Göz taşı ;Doğamıza ve topraklarımıza çok zarar veren bir üründür.Bu yüzden ben yardımcı olamayacağım.Sevgiler |
Teşekkür ederim o halde uzun bi süre daha araştırıp elimdekileri öyle kullanmaya çalışıcam.Ben göztaşından ziyade diğer tozu merak ettim aslında .
|
Sn.Mormenekşe;
İnanın o tozun ne olduğunu bilmiyorum.Sağlıcakla kalın. |
Oğuz bey teşekkür ederim. Diğer bitkilerim çok iyi durumdalar. Çok güzel gelişiyorlar. Bu yıl diktiğim frenk üzümüm çiçek açtı ve ben uygun oranlarda bionem uygulamalarına devam ediyorum. Küçük fidanlarım yapraklanıyorlar. Soğanlı bitkilerim yapraklanmaya başladı. Elma ağacım, kiraz çiçeklendi. Güllerim iyi gözüküyor. Sinek yok. Bir sorun yok. ;)
Süs bitkilerindeki farklı uygulamaya ilk günlerde dikkat etmedim-atladım-. Arkadaşlarımın kullanımlarında dikkatlerini çekmek için yazdım. |
Teşekkür ederim ben acele ettim heralde,hazır sitedeyken öğreneyim dedim eşim müşterimizden detaylarını öğrenir nasılsa.kullanmakta acele etmeyeyim.
|
Sn . Feriha Hanım ;
Ürünümüz hakkındaki paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Biyolojik Mücadeleyle bitkilerimizin sağlıklı geliştiğine , zararlıların musallat olamadığına tanıklık ediyorsunuz. Herşey gönlünüzce olsun. Sevgiler |
1 Eklenti(ler)
Rica ederim. Yanlışlarımı arkadaşlarım tekrarlamasın diye paylaşıyorum. Birlikte izliyoruz. Cengiz bey den gelen Osmanlı çileklerine çapa yapıldı -çöp şişle- ve yapraktan bionem uygulandı, neşeli gözüküyorlar;)
Eklenti 73458 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025