![]() |
Halil Bey ;
Bence Sn20 horoz ' un bağına mutlaka ziyaret edin.Ben üzüm bağını ziyaretimden ve Süleyman Bey ile yüz yüze tanışmaktan çok mutluluk duydum. Üzümlere baktıkça daha da çok keyiflendim.( Heykeli nereye dikebileceğimizin yerinide kafamda tayin ettim .)Süleyman Bey e bana ve ürünüme güvenip ,titizce ve dikkatlice uygulamalarından dolayıda teşekkür ediyorum , iyi bir hasat geçirmesini diliyorum. Sevgiler |
Sn. Oğuz bey pek sevindim diyemem. Eğer sn.20Horoz beyle görüştüyseniz, bu işte organize işler olabilir.
En iyisi siz 2 tane litrelik, kekikli ilaçtan gönderirmi siniz? İş başa düştü desenize. |
Halil Bey;
Çok sevindim . Külleme olmuş bir yaprağa lütfen püskürtün ve ne oluyor görün.Yalnız bakterimi fazla yormayın iyi davranın :) Sevgiler |
Sn.Oğuz bey, sizde biliyorsunuz ki, zeytinler için önümüzdeki en büyük tehlike
zeytin sineği zararlısı. Bionemin zeytin sineğine karşı bir etkisi olur mu? Olursa nasıl, ne zaman kullanmak gerekecek? Bu arada bionem buralarda kekikli ilaç diye anılıyor ve biliniyor. Teşekürler. |
Halil Bey;
Artık havalar ısınmaya başladı biliyorsunuzki böcekler ve sinekler artış döneminde . Bu yüzden Zeytin ağaçlarınızda haftada 1 defa yaprakların altına üstüne ve ağacınızın gövdesine sisleme şeklinde püskürterek uygularsanız zeytin sineğini de külleme gibi unutabilirsiniz.Ancak tek tük uçarlar . Popülasyonlarını arttıramazlar. Bionemin su ile karışımının homojen olması ve ilaç makinanız ile hortumlarının temiz olmasına dikkat ediniz. Kekikli ilacın içerisindeki bakterileri öldürmemeye özen gösterelim. |
Sn. Alper;
bionem için özel pompa aldık ilk ona kullanacağız ama bakterilerin ölmemesi için başka dikkat edeceğimiz bir şey mi var , (öldürmeyin )yazmışınız ya onun için sordum |
Sn.İalp32;
Pompanız hayırlı olsun .Eski ilaç makinalarındaki kimyasalların çok iyi temizlenmesi gerekiyor. Bütün detayları daha öncedende yazmıştım . İyi çalışmalar |
Oğuz Bey birşey sormak istiyorum. Bugün ikinci kez uyguladım. Yarım lt petşişeye koydum ama şişedeki suyun rengi hiç değişmedi. Acaba az bir ölçü olduğu için mi?
|
Sn.Coyote;
Yarım Lt pet şişeye Bionemi (bölmeden hızlıca çalkalayıp hemen bölün ) su ile hızlıca çalkalayın veya elmikseri ile hızlıca karıştırırsanız , hafif grileşir su . Denedikten sonra haber verirseniz sevinirim.Kullandıktan sonra fısfıs şişenizin içinde kalırsa tekrar kullanacağınız zaman hızlıca çalkalayıp uygulamayı ihmal etmeyin .Sevgiler |
Alıntı:
Teşekkürler, iyiyim :) Bionemle ilgili en büyük sorunu devamlılık konusunda yaşıyorum. Benim vaktim olduğunda hava yağmurlu oluyor, güneş açsa ben boş olmayabiliyorum. O yüzden tam bir sonuç söyleyemeyeceğim. Ama genel olarak:
Aklıma başka birşey gelirse eklerim :) |
Sn.gilan;
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Uygulama periyotlarına dikkat edersek daha verimli neticeler alırız. İyi haberlerinizi bekliyorum.Sağlıcakla kalın. |
Sn. Gilan, ben pompa konusunda latife yapmaya çalışmıştım.
Her ilaç için tompa alamazsınız. Zehirsiz ilaç kullansanız da bionem içindeki bakteriyi nasıl etkileyecğini bilemezsiniz. Zaten Oğuz bey'in de bu konu da bilgisi biraz kıt gibime geliyor. Siz en iyisi benim taktiği uygulayın. İlaç kullandıktan sonra, pompanızı yarıya kadar su doldurun, sonra çalkalayıp ağzından ters çevirip dökün. Bunu bir kaç kere yapın. Hortumun ağzında ki yüzüğü çıkarın, pompayı basınçlandırıp suyun bir kısmını atın. Böylece atma hortumunu da temizlemiş olursunuz. En son pompanıza su doldurun ve bir daha ki ilaçlamaya kadar, içi su dolu kalsın. Saygılar |
Sevgili arkadaşlar
Bu konu başlığını sürekli takip ediyorum.BİONEM in sonuçlarını hepimiz çok merak ediyoruz.Fakat konuyu baştan okumayan bazı arkadaşların aynı soruları tekrar tekrar sormaları konun bence akıcılığını kaybetmesine yol açıyor. Acizane tavsiyemdir ki sayfaları tam olarak okursak hem bionemi daha iyi tanımış olacağız hemde sorulmamış soruların aklımıza gelmesi kolay olacak.Ayrıca yaptığımız uygulamaları fotoğraflayabilirsek bionemin nasıl bir etki gösterdiğini görsel olarak hep berabar görmüş olacağız.Bionemim elime ulaşır ulaşmaz amatör olarak yaptığım serada ki uygulamaların fotoğraflarını buradan yayınlayacağım.Farkı hep beraber göreceğiz. SAYGILARIMLA |
Siz en iyisi benim taktiği uygulayın.
İlaç kullandıktan sonra, pompanızı yarıya kadar su doldurun, sonra çalkalayıp ağzından ters çevirip dökün. Bunu bir kaç kere yapın. Hortumun ağzında ki yüzüğü çıkarın, pompayı basınçlandırıp suyun bir kısmını atın. Böylece atma hortumunu da temizlemiş olursunuz. En son pompanıza su doldurun ve bir daha ki ilaçlamaya kadar, içi su dolu kalsın. Saygılar[/QUOTE] bak burası halil bey çok önemli bu seneki yapraktan gübre verirken kayınbraderim gündüz ot ilacı atmış.Akşamleyin bizde gübre atıyoruz ****** ilk ağızdan çıkışta iki tane asmam tam numunelik asmalar oldu.Köyden her gelenin gözüne çarpıyo ve bana ilk sordukları siz bu asmaları ne kullandınız diyorlar.****** bendeki cevapta nazar yapıyorsunuz nazara gelmişler demek oluyor aman ha sakın olaki sizinde başınıza gelmesin.:D Ne demişler bin nasihattan bir müsibet daha iyidir diye.:D benim gibi nazar boncugunu takın . |
1 Eklenti(ler)
Bugün ikinci uyğulama yapıldı, kesinlikle kimyasal kullanılmayacak:)
Nede olsa sarma yaprak zamanına geliyoruz:) |
Alıntı:
Neyi yanlış yapıyorum, dozu mu? |
Sn.Coyote;
Uyguladığınız dozaj doğru . Bionemi ilave ettiğiniz suyu mikser ile karıştırıp sonucu bildirirseniz sevinirim. |
Sn.K0900;
Asmanızın eski gariban hali gitmiş . Yavaş yavaş ben burdayım diyor. |
Sn.akcan67;
Sözlerinize katılmamam mümkün değil. Uygulamalarınızı resimlerle burada paylaşmanız beni çok mutlu eder. |
Sayın Oğuz Bey
Siz hiç merak etmeyin bu sayfayı bionem uygulaması ve sonuçları hakkında tam bir görsel şova dönüştüreceğim. Beni izlemeye devam edin. |
Tamam, ctesi uygulayacağım haber veririm. Teşekkür ederim hızlı cevaplarınız için.
|
Alıntı:
Önçe bi resimleri görelim bakalım. Sonra görsel şova bi bakarız. Bionemin içine lütfen yağ karıştırmayalım. Yoksa içinde ki bakteriye iyi gelmeyebilir. saygılar |
Sn.akcan67;
Halil Bey heykel parasından kaçmak için elinden geleni yapıyor.Siz ona aldırmayın:)))) |
Oğuz bey, teşekkür ederim.
Bionem elime bi geçsin, size uygulama alanlarını yazacağım. Siz o zaman kavgayı görün. Tabii dediklerin çıkmazsa. Çıkmama olasılığını hala yüksek görüyorum. Heykel iddiasını da hala kazanacığımı düşünüyorum. Yine de kaybetme ihtimaline karşı siparişi görüştüm. Bizde hile yok. Biliyorsunuz ülkemizde en güzel ve kaliteli kap_kacak, canak_çömlek, göveç ve vazo gibi seyler Menemen' de yapılır. Bunun için de Menemen' in en kaliteli çamuru (o kaliteli çamurlarından biri de benim) kullanılır. Bionem iddiasını kaybedersem heykeli çamurdan yaptıracağım.(Çamura yatmak buna denir) Sonra fırında pişirteceğim. ROA çıkınca da (iyi ise tabii) üzerine yaldız attıracağım. Ama üzülmeyin, çook eskilerden insanlar da böyle yapıyorlarmış. O heykeller hala duruyor ve tarihi eser olarak da sergileniyor. Saygılar. |
Halil Bey;
Sizlerin bugüne kadar uyguladığınız ilaçların tamamı müzelik.Bu ilaçları uyguladığınız halde başınız beladan kurtulmuyor. Ben ürünümün neler yaptığını gayet iyi bildiğim için benim en ufak bir endişem olamaz ama bence siz ve sizin gibi ticari yetiştiricilik ile uğraşanlar artık değişimi gerçekleştirmeli diye düşünüyorum. Aksi taktir de ne sizler mutlu olacaksınız nede ihracaat şirketleri. Ben ise yoluma devam etmekteyim her geçen gün sayılarım artarak devam ediyorum.Sevgilerimle |
Oğuz Beye katılıyorum,
kimyasallarla nereye kadar , kanser almış başını gidiyor. |
Ben, bu yıl balkonumdaki saksılardaki bitkilerime henüz kimyasal ilaç uygulamadım.
Her yıl bu zamanlarda gülüme dadanan mantar ve yaprak bitini, geçen yıl bu zamanlarda sellukama, kıbrıs limonuma ve cevizime vuran kırmızı örümcekleri henüz görmedim. Bir tek, düzenli uygulamayı aksattığım bir dönemde, cevizimde daha önce görmediğim ve forumda uzmanlara sorduğumda Mine Hn'ın ve bir iki üstadın daha akar sorunu olduğunu belirttiği bir sorun yaşadım. Sorunlu yaprakları bitkiden uzaklaştırıp, Bionem'e devam ettim. Cevizdeki akar sorunu şu an devam etmiyor gibi. Mevsimsel etki ve bu seneki düzenli bitki besini uygulamalarıma, koruyucu anlamda çok etkili olduğunu gözlemlediğim Bionem ile birlikte devam etmekteyim. Şimdilik gözlemlerim bunlar. Yalnızca belirtmek istediğim bir notum var: Amatör bir ev bitkicisi olarak kullandığım sprey kutum yarım litrelik, iyi kalite yabancı bir şişe. Yarım litreye 2.5ml kullandığımda ceviz fidanımın yapraklarında hassasiyet ve kararma gördüm. Başka bir sebebi yoksa Bionem ölçümdendir diye düşünerek şırınga ile tam ölçüsünde çekip yarım litre yağmur suyuna 1 cc Bionem karıştırıyorum. Şimdi, bu başlığı bir kez daha taradığımda, yaprak uygulaması için yarım litre suya 1 çay kaşığı Bionem tavsiye edildiğini farkettim. Bu durumda 1 cc bile 1 çay kaşığından fazla gibi geliyor bana. Evde bu akşam bir ölçeyim. Öyleyse, Sn.COYOTE'nin 549 numaralı yazısında "...bionemi hızlıca çalkalayıp 2,5ml çektim ve hemen suya karıştırdım." ifadesine 550. yazıda Sn.oğuz alper'in "...Uyguladığınız dozaj doğru..." yanıtı bende tereddüt yarattı. Yarım litreye 2,5cc Bionem yaprak uygulaması içn çok fazla gelmesin sakın? |
Alıntı:
(200 lt suya 1 lt Bionem hesabı = 1 lt suya 5ml Bionem olduğu için şurup ölçekleri pratik oluyor.) İlk başlarda ölçeğe gelen sıvı kahverengimsi oluyordu. Sanırım yüzeye çıkan kekik vs. yağları yüzünden. Ama artık daha şeffaf oluyor. Acaba içindeki yağ miktarı azaldı mı? Etkisi ne olur? Yağ falan eklenir mi? :) |
Sn.Gilan ve Sn.Lerdemir;
Öncelikle paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Sizlerinde bildiği üzere ticari olarak meyve ve sebze yetiştiriciliğinde Bionemin 1Lt sini hiç bölmeden direk 200lt suya karıştırıp kullanıyoruz. Ev kullanıcıları için benim tavsiyem Bionemi hızlıca çalkalayıp bekletmeden hemen bölmemiz gerekiyor. Aksi taktirde beklettiğiniz zaman eterik yağlar suyun yüzeyine toplanır ve ilk ölçü aldığınızda bu yağlardan fazla kullanmış olursunuz. Bu yüzden Bionemin içeriğini homojen hale getirip hemen bölmemiz lazım. Ev kullanıcıları için daha öncede söylediğim çay kaşığı çok tartışmalara neden oldu. Ama kendi tecrübelerime dayanarak tekrar ifade etmem gerekirse 1/2lt suya 1 çay kaşığı ( standart bildiğimiz çay kaşığı ) yaprak uygulamamızı buna göre yaparsak daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. Sn.Gilan sorusunda yağların azaldığından bahsetmiş bu yağlara herhangi bir şekilde ekleme yapmamız söz konusu değil. Ancak şu anda sizin şişenizdeki yağın azalması sorun teşkil etmez. Hiç endişe etmeden uygulamalarınıza devam edebilirsiniz. Sn.lerdemir; Gözlemleriniz çok doğru Kimyasal hiçbir ilaç kullanmadan tüm bitkilerinizi organik olarak koruyabilirsiniz. Umuyorumki kök bölgesindeki saçak gelişiminide gözlemlemişsinizdir.Kırmızı örümcekler , akarlara ve mantarlara Yüzde yüz etkilidir ve düzenli uygulamada koruyucu özelliği vardır. Sizden ricam ceviz ağacınızın yaprağının resmini çekip ekleyebilirseniz çok sevinirim. Bir kez daha paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum.Sevgiler |
Oğuz Bey,
konu açılmışken...bu dozaj hususundaki açıklamalarınızı 1.mesaja ekleseniz diyorum. Şu an 20.sayfadayız ve sayfa sayısı gittikçe artacak, menekşe konusunda olduğu gibi 100 sayfayı açtığı zamanlar gelecek, konuyla ilgilenen yeni arkadaşların tüm sayfaları okuması beklenilmemeli. Bu nedenle öncelikle hala netleşmeyen dozaj konusu başta olmak üzere (hem çay kaşığı hem ml hesabı) diğer önemli konuları 1.mesaja eklerseniz çok yararlı olur inancındayım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025