agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-06-2010, 13:01   #1
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Galeri: 26
Soru güzelde çıkacak olan ürünü merak eder olduk. Nereye gidiyoruz ? Ne kadar güvenli ? Diğerleriyle karşılaştırma sansına sahip olan varmı ? Konu çok geniş alanlarada yayılmaya başladı.Ben satandart B5A yı kullanıyorum meyve farkını görmeye çalışıyorum bu sene.. Yeni filiz çıkarmada başarılı bir gübre. Bekleyeceğiz.

KAPTANzst Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-06-2010, 13:23   #2
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Bakın Sn Kaptanszt'den alıntı aşağıda:

Nereye gidiyoruz ? Ne kadar güvenli ?

Bence bir gübrenin veya herhangi bir ürünün yararlı olup olmadığından önce, Sn Kaptanzst'nin sormuş olduğu yukardaki sorular daha önemlidir. Karşılaştırma isteyenler için benim güzel bir önerim var. Bu ürünlerin faydalı olup olmadığını kullananlar biliyorlar. Ama ya bu iki sorunun yanıtı? İşte bu soruların yanıtlarını pek fazla kişi bilmiyor. Benim önerim şu:

B5a'yı ve EM'yi birer litrelik bardaklara koyalım. B5a'yı kim üretiyor veya satıyorsa, o içsin; EM'yi de ben içeyim. Bundan daha güzel güvenlik testi olur mu? Var mısınız Sn B5a üreticileri? İçebiliyorsanız, ürününüzün güvenliğinden kaygı duymuyorsunuz demektir. Ben afiyetle her gün iki kaşık EM içiyorum. Saygılar.

Emine Akman beğendi.
Dogasever Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-06-2010, 14:06   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Ben afiyetle her gün iki kaşık EM içiyorum.
Sn.Dogasever
bildiğimiz EMA mı yoksa EMX mi içtiğiniz?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-06-2010, 16:47   #4
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
sn.dogasever
bildiğimiz ema mı yoksa emx mi içtiğiniz?
ema

Eski 14-07-2010, 22:02   #5
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi dogasever
b5a'yı ve em'yi birer litrelik bardaklara koyalım. B5a'yı kim üretiyor veya satıyorsa, o içsin; em'yi de ben içeyim. Bundan daha güzel güvenlik testi olur mu? Var mısınız sn b5a üreticileri? Içebiliyorsanız, ürününüzün güvenliğinden kaygı duymuyorsunuz demektir. Ben afiyetle her gün iki kaşık em içiyorum. Saygılar.
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi selahattin yılmaz
b5a yı bende içtim ancak şov yapmayı sevmediğimden taleplerinizi afaki görüyorum ve benim için makul düzeyde olmadığı sürece sorularınıza cevapta vermemeyi düşünüyorum.
Her halde her iki üründe meyve suyu . İçilebildiğine göre. Her ne kadar EM' in içeriği ve içerdiği bakterileri tam olarak bilmesem de içilebilir enzim sınıfından olduğunu biliyorum ama b5A yı bilmiyorum.

Çünki bende meyvalardan fermentasyonla elde ettiğim enzimi hem içiyorum hem balkondaki bitkilerime veriyorum.

Sn. Doğasever bize EM' in sırlarını anlatmadı, Hüseyin Bey' de b5A nın sırlarını anlatmaz herhalde. Ticari ürününü koruma altına almak içinde içerikteki bir bakterinin birinin adını Fatih 2007 diye adlandırması ve saklamasını doğal karşılamak lazım bence.

Hüseyin Bey' in "Gübre formatlı bir ürünün içme amaçlı kullanmak gibi bir test saçmalığına girmesi üzüntü vericidir..." yakınmasını okuyunca çok güldüm. Böyle bir zorunluluk olsaydı organik tarım yapanların halini düşünmek bile istemiyorum.

Sarıcan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 15-07-2010, 11:43   #6
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Her halde her iki üründe meyve suyu . İçilebildiğine göre. Her ne kadar EM' in içeriği ve içerdiği bakterileri tam olarak bilmesem de içilebilir enzim sınıfından olduğunu biliyorum ama b5A yı bilmiyorum.

Sn Sarıcan

EM'nin içeriği ve içerdiği bilgiler tam olarak biliniyor ve bunlar EM şirketi tarafından da açıklandı. Herhalde gözünüzden kaçmış.

Kimseden ticari sırlarını vermesini beklemek doğru değildir ve ben şahsen beklemiyorum zaten. Ama içindeki mikroorganizmaların ne olduğu ve nasıl bir mekanizma ile işe yaradığını bilmek ürünü kullanan herkesin hakkıdır diye düşünüyorum. Bu ticari sır değildir.
İçme konusuna gelince, ürünler uygulanırken elimizden, burnumuzdan ya da agzımızdan vücudumuza bulaşabilir/girebilir. Benim ürünü tavsiye eden olarak içmem bu nedenledir. Eger içince saglıga zarar vermiyorsa, uygularken az miktarda vucuda girmesinde hiçbir sakınca olmayacağını belirtmek içindir. Yoksa, meyveli gazoz gibi algıladığımdan değil. Ama sizin yaptığınız enzimlerin içinde de EM'nin içindeki mikroorganizmaların bazıları var. Siz de onları içebiliyorsunuz. Herhangi bir sorun yok. Bu sadece benim düşüncem değil birçok doktorun ve bilim insanının düşüncesi: "Yararlı Mikroorganizmalar ya da bunların enzimleri dahili veya harici olarak insan sağlığına da, hayvan sağlığına da, bitki sağlığına da yararlıdır."
Saygılar.

Eski 15-07-2010, 12:39   #7
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Ama içindeki mikroorganizmaların ne olduğu ve nasıl bir mekanizma ile işe yaradığını bilmek ürünü kullanan herkesin hakkıdır diye düşünüyorum. Bu ticari sır değildir.
Aslında bu bir zorunluluktur.

TARIMDA KULLANILAN ORGANİK, ORGANOMİNERAL, ÖZEL, MİKROBİYAL VE ENZİM İÇERİKLİ ORGANİK GÜBRELER İLE TOPRAK DÜZENLEYİCİLERİN ÜRETİMİ, İTHALATI, İHRACATI, PİYASAYA ARZI VE DENETİMİNE DAİR YÖNETMELİK
...
Madde 7 - Organik gübreler herhangi bir zararlı mikroorganizma içermemeli ve bu durum mikrobiyolojik analizlerle belgelenmelidir. Hayvansal orijinli organik gübrelerde mikrobiyolojik analizler yapılırken 6'ncı maddedeki parametreler esas alınmalıdır. Organik ve mikrobiyal gübrelerde simbiyotik (Rizobium spp.) ve zararlı olmayan asimbiyotik (serbest yaşayan bakteriler, mavi yeşil algler, mikoriza mantarları vb.) bulunabilir. Üretilerek veya ithal edilerek piyasaya arz edilen ürünün içeriğindeki mikroorganizmaların cinsleri ve miktarları beyan edilmelidir.
...
Madde 8 - Bu Yönetmelik ve eklerinde tanımlanan ürünleri üretmek isteyen firma üretim izni alabilmek için, bir dilekçe ekinde aşağıda belirtilen belgelerle TÜGEM' e müracaat eder.
a) Ayrıntılı Üretim Prosesi: Gizliliği muhafaza edilmek kaydıyla, üretim metotları, kullanılan hammaddeler ve üretimde yapılan fiziksel, kimyasal ve ısıl işlemler ile varsa mikrobiyal katkılar ayrıntılarıyla belirtilecektir.
...

Emine Akman beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-07-2010, 04:15   #8
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Gerçekler Acıtır...

Arkadaşlar ilk mesajı okuyorum da b5a nedir diye insanları kandırmaya gerek yok fatih denilen bakteri diye bir bakteri yok bu uydurmasyon suna acıkca cin den getirilen hormon diyemiyolarda fatih diye isim vermişler bu fatih isminede surdan cıktıgını solım size Hani su B5A Cin cıkartması diye övünüyorya iste bu cinden getirilen hormonla tarım sektörünü fet ettiklerini düşünerekden adına Fatih 'in İstanbulu fet etmesinden esinlenmiştir.

Gelelim B5A isminin nasıl cıktıgına aslında 3 kişi isim vermeden yazıyım da B başlıyan Biri S başlıyan Biri ve A başlıyan 3 kişi tarafından gaziantepde merdiven altı üretimi şeklinde geliştirdiklerinde ürünün adına BSA diycekken çok komik ama yazım yanlışından kaynaklanan yani s yerine 5 yazdıkları için isim B5A olmuştur. Bu kişilerin ziraatcilikle ilgili hiç bir bölümü bitirmedikleri **** biyolojiyle alakaları olmadığınıda saymak istemiyorum...

Zaten çok basit bir şekilde aldığınız 2 kutu arasında içindeki mikroorganizma sayılarının değişikliğinden anlayabilirsiniz....

Gelelim kimyasalla karışım sonucu **** ilaçla kullanmayın demelerine burda bu kadar ziraatcı arkadas var sanırım ama çok temel basit seyleri atlıyorlar...

**** bilerek atlıyorlar şimdi ben topraga kimyasal uygulıycakmısım 10 gun sonra b5a yı uyguluycakmısım toprakda kimyasal kalmıycakmıs Arkadaslar kimyasalın bitki tarafından alınımı zaten 7 ila 10 gun arasında değişir...

Yani 10 gun sonra uyguladıgınız B5A topraktaki kimyasalla yüzleşmez bile

Birde fermante ürünler yani bozulmuş ürün dediğimiz meyve posalarının fiziksel işlemler sonucu havasız ortamda oluşturulmuş şekli... Evde yaptığınız turşu mesela **** mısırlık silaj....

Nasıl oluyorda organik bir ürün kimyasalla tepkimeye girdiğinde bozuluyor

Bakın toprak tv de bir ürünün reklamını yapmak 18 milyardır aylık gunde 5 kez gösterime girer uygulandı denilen yerlere gidilir videolar cekilir ve kamera arkası gösterilmez ******....

Size bu ürünü kullanıp hüsrana uğramış tarlaları yanan bir sürü referans veririm..

İçersinde analiz sonuçlarında çıkmayan kimyasal (Cin Hormonu) kullanılmıstır..

Eğer biraz daha b5a hakkında insanları aldatıcı konusmalar yaparlarsa bu ürünün gerçek fiyatını bayi fiyatını dis... fiyatını yazıp aslında ürününü kutusunun kendinden daha pahalı olduğu gerçeğini de ispat etmek istemem...

Siz nasıl oluyorda 2 lt kola fiyatına mal ettiğiniz ürünü 65 tl ye saıyorsunuz ve çiftciyi düşünüyoruz diyorsunuz....

Yeter demekden başka bir şey demiyorum artık...

He bide su arge calısmaları bakın cok basit bir şey solım b5a kullanan kişilere ve eline uygulama tablosunu alanlara ayçiceğinde kardeşlenme olmaz hayatınızda sanırım ayciceği görmediniz... Katalogdan onu cıkarın.. birde hiç bir hububat üreticisi dekara 100 lt su atamaz dekara su oranı taral la 20-40 lt arasında değişir...
Celtik suyun içinde yetişir toprakdan uygulama yapamazsın... başaklanma öncesinde de çeltiğe dediğin su oranıyla yaprakdan da uygulama yapamazsın gerçi sizin bunlarla ilgili deneme bile yaptığınızı düşünmüyorum ya neyse önce bir ürün üretin adam gibi arge yapın sonra piyasaya girin...

Siz bu uygulamaları herhalde uzayda yaptınızda ona göre uygulama tablosu cıkardınız...

Daha ne diyim Bakalım bu site bunları yayınlayabilcek mi insan kandırmayın da biraz bilinçlendirin...

Bilimsel konuşup kafa karıştırmadım...

Herhangi bir firmayıda temsil etmiyorum...

Zirai konularda yardım isteyen arkadaşlar olursa burdan yazsın ücretsiz bir şekilde size yardımcı olurum vaktimin yettiğince piyasada ki her ürüne inanmayın...

Hatta size B5A nın nasıl bulunduğunu da anlatırsam herhalde çok gülersiniz... Bu insnlar o kadar iddalı ki bu gübreyi kanser hastasına içerseniz iyileşirmiş...

Hadi üreticileri satıcıları herkese cevap vermişler şimdi de bana versinler insan ları KANDIRMAYIN...

tarafsız Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-07-2010, 09:38   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarafsız Mesajı Göster
Daha ne diyim Bakalım bu site bunları yayınlayabilcek mi insan kandırmayın da biraz bilinçlendirin...
Sayın Tarafsız,

Site yönetiminin diğer bütün forumlardan daha tarafsız olduğunu düşünüyorum. Kimseye hakaret etmediğiniz ve yazım kurallarına uyduğunuz sürece kimse yazılarınıza müdahale etmeyecektir.
Bu yüzden site yönetimine karşı biraz daha objektif olmalısınız.

Emine Akman beğendi.
acemi_caylak Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025