![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
B5A'nın üretildiği bölgeyi görünce, buradaki toplatıldı toplatılmadı tartışmalarından öte bir soruna değinmek isterim. Daha önce bu ürün fazla dikkatimi çekmemişti. Şimdi kendi sitelerinden tescil belgesine bakarken farkettim. B5A Gaziantep' te Havaalanı Sanayi Bölgesi' nde üretiliyormuş. Bu sanayi bölgesini çok iyi biliyorum. Ne yazık ki bu tesislerin hemen hiç birinde arıtma sistemi yok. Bütün kirli sularını bizim ilçenin topraklarına bırakıyorlar. Geçen yıl kış mevsiminde bile, yanından geçilemeyecek kadar ağır kokulu ve koyu renkli bir sıvı, bu tesislerden bizim ilçenin tarım yapılan verimli topraklarına akıtılıyordu. Sabahattin Bey'e bir sorum olacak. Belki kendisi de bilmiyordur. BMR Tarım' ın arıtma tesisi var mıdır? Eğer arıtma tesisleri yoksa, Türkiye topraklarını zehirden kurtarıyoruz diye övünmesinler. Bizim ilçenin (Oğuzeli) en verimli toprakları kirletiliyor ve bunda B5A' nın da katkısı varsa çok kötü. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnanıyorsanız BMR Tarımında sizin derelerinizi kirlettiğine de inanabilirsiniz ama bu defa da dere kenarlarının yem yeşil olması gerekiyor gibime geliyor. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Alıntı:
Dikkat ederseniz MOG ile ilgili tartışmalara girmedim. Sadece bu kadar tartışılan bir ürünün içeriği nedir, ruhsatı var mıdır diye sitenizi incelerken dikkatimi çekti. Buradan yola çıkarak basit bir soru sordum. Soruyu sorma zamanı (bu tartışmanın ortasında) belki yanlış olabilir. Nasıl Sn. Mog'un bütün cavapları polemiğe yönelikse. Sizinde benim soruma cevabınız, tamamen polemiğe yönelik. Ürününüzün son hali çevreyi yeşertecek kadar güzel olabilir. Tıpkı kimyasal gübreler gibi. Ama üretim aşamalarında neler gerçekleşiyor, hangi atıklar oluşuyor bilmiyoruz. Tıpkı ürününüzün içeriğinde bile netleşmeyen durumlar olduğu gibi. Çünkü orada da garip bir durum var. Ürününüz "Organik Gübre" tescilli. Kesinlikle "Mikrobiyal Gübre" değil. Daha önce sadece Eskişehir'de toplatıldı demiştiniz, şimdi de Antalya'da toplatılmış. Cevaplar açık ve net olduğu sürece inandırıcı olabilir. Buyrun gösterin arıtma tesisiniz olduğunu. Siz cevap vermeyecekseniz ben firmanıza mail ile zaten soracağım. Aldığım veya alamadığım cevabıda burada paylaşırım. Düzenleyen acemi_caylak : 04-03-2010 saat 08:43 |
|
|
|
|
![]() |
|
|