agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-07-2008, 11:05   #211
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Komşunun bahçesinden, domatesler neredeyse tamamen ölmüştü ve yapraktan ve topraktan 2 defa B5A uyguladım cep telefonu çekimi resimler ancak ölü görünenler B5A dan önce yeşil gözükenler ise B5A verildikten sonraki halleri

Name:  Görüntü002.jpg
Views: 1025
Size:  68.6 KB

Name:  Görüntü003.jpg
Views: 994
Size:  67.9 KB

Name:  Görüntü004.jpg
Views: 1003
Size:  69.0 KB

kendi domateslerimde ise şu anda bir şey yok, gayet güzel ve neşeliler.

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 28-07-2008 saat 12:15
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 11:28   #212
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Galeri: 1
B5A konusunu uzun süredir takip ediyorum. Ürünün çok yeni olması ve organik olarak sunulması nedeniyle Sayın yakamozsimsek'in endişelerinin bir kısmına bende katılıyorum.

Organik bahçecilikle ilgilendiğimden bu ürünü bahçemde şimdilik kullanmayı düşünmüyorum.

üzüm Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 12:29   #213
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2007
Sevgili uzum kendilerine ait sitedeki analiz raporunu gordum rapor urunun organik oldugunu belirtiyor bu konuda supen olmasin.

Benim kizdigim malin kendisine ureticinin guvenmeyip allah cc yi karistirmasi. turkiye cumhuriyetinin vermis oldugu analiz raporudur beni ilgilendiren.

Raporda organiktir'der. Ancak yuzde yuz organik diye satisi mumkun degildir bu konuda yuzde yuz organik belirtmesi yoktur bu yuzdende insanlari ina etmeye calismak için dinin kullanilmasidir.

Iste burada bir deli çikar ortaligi velveleye verir. Sunu belirtmek isterimki malin uretiicisi artik mantik içerisinde insanlara cevap vermeye baslamistir. Bu urunu gonul rahatligi ile organik bahçenizde kulllanabilirsiniz ancak içinizde supha kalmasin istiyorsaniz sadece bir dometeste deneyiniz ve analiz ettiriniz.

Bu urunun yeni olmasi kotu anlamaina gelmemeli bu mantik içerisde degilim bunun adi provakotorluk olur ki ulkede yerli sermayeyi desteklemek gerekliligine inaniyorum.
Saygilarimla.

yakamozsimsek Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 12:33   #214
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzum Mesajı Göster
B5A konusunu uzun süredir takip ediyorum. Ürünün çok yeni olması ve organik olarak sunulması nedeniyle Sayın yakamozsimsek'in endişelerinin bir kısmına bende katılıyorum.

Organik bahçecilikle ilgilendiğimden bu ürünü bahçemde şimdilik kullanmayı düşünmüyorum.
Sayın uzum;
Endişelerinizi gayet normal karşılıyorum çünkü; Hiçbir buluş ortaya çıktığı zamanlarda yaşayan insanlar tarafından tam olarak kabul görmemiş, şüpheyle yaklaşılmıştır...Ancak, etkileri ve sonuçları görüldükten sonra kabul görmüştür...Bu da doğal bir süreçtir...
B5a tamamen bitkisel menşeili ve organik bir üründür..Şuan da Türkiye'de ve Avrupa'da pek çok enstitüde araştırma sonuçlarının sonuna yaklaşılmıştır...Bu sonuçların raporları geldiğinde sizlere duyurulacaktır..Ancak takdir edersiniz ki, bu bir süreçtir ve zaman almaktadır..Saygılar...

Düzenleyen Hüseyin Ovak : 28-07-2008 saat 14:41
Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 13:00   #215
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Yanliz unuttugum sey sevgili uzum piyasayada farkli versiyonlari çikmis diye duydum.
Aman satin alirken organik siviyi mutlaka devlet analiz kurumunun analizini iste gor bir sekilde ibraz edemiyorsalar alma.

Eski 28-07-2008, 13:07   #216
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak Mesajı Göster
http://www.bmrtarim.net/index.php?op...id=7&Itemid=29

Sayın yakamozsimsek;
Yukarıdaki linki inceledikten sonra B5A nın Tarım Bakanlığından İznini sorgulamanızı öneririm!...

MATERIAL SAFETY DATA SHEET

Bu metin ingilizce. Özetle ne yazdığını söyler misiniz?

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 13:29   #217
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Eger yanlis anlamadiysam kullanimda gaz maskesi kullanilmalidir diyor ama ingilizcem iyi degildir? Umarim yanlis anlamisimdir.chemical fransizcada chimique yani kimyasal olarak geçiyor ancak ne dedigini anlamis degilim .Valla ingilizce oldugu için ben anlamadim ingilizce bilen birisinin tercume etmesi daha iyi olur bende merak ettim.

Eski 28-07-2008, 13:50   #218
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Öncelikle ilginize teşekkür ederim arkadaşlar. Fazla sinirlenilmediği sürece doğruyu bulmak adına tartışmak güzel.
Benim çimlerimdeki sorunun ne olduğunu aslında gözlemlerime ve yaşadıklarıma göre bulmaya çalışıyorum. Mesela Mine Hanım'ın bir yazısını okuyorum, "çimlerden havanan boz kelebeklere dikkat" diyor. Aynı günlerde çimlerde gezerken onlarca boz kelebek havalandığını görüyorum. Hemen önerilenleri uygulamaya başlıyorum. Tabii ki mucize beklemiyorum çünkü çimlerdeki hasarlı bölgelerin öyle bir iki günde düzelmeyeceğini biliyorum. 2 insektisit uygulamasından sonra boz kelebekler yokoldu. Artık bir tane bile görmüyorum. Ancak bahçeyi çiçek dikmek için kazdığımda 1-2 tane Kadılokmasına raslıyorum. Bunlar da yanlış hatırlamıyorsam iki sene toprak altında bitki kökleriyle beslenip, sonra kanatlanıyorlar. Çimlerin köklerini de yeme olasılığı var mıdır? bilmiyorum. Kadılokmaları için henüz ilaç kullanmadım. Sonra bakıyorum mantar oluşumları başlamış, fungusit ve yanında bir çok şey kullanıyorum. Çok uzun süredir savaşıyorum "Hem sıkıldım hem yoruldum, olduğu gibi kalsın pes ediyorum" derken B5A'yı görüyorum. Organik oluşu ilgimi çekiyor. Mucize bekliyorum derken aslında tersini söylemek istiyorum

Şu anda yağan yağmur çim biçme ve fotoğraf çekme işlemimi ertelememe neden oldu. Biçip çekmek istiyorum çünkü ilk fotoğraflarla eşit durum olsun ki farkı görelim. Yarın kurursa biçip çekeceğim.

B5A yı bahçe sulama deposunda hazırladığımdan, tüm ağaçlarımda, güllerimde, süs bitkilerimde kullandım. İşlerimin yoğunluğundan dolayı bitkilerimi pek kontrol edememiştim. Dün akşam güllerimin her dalının ucundan filiz verdiğini, dipten yeni sürgün verdiğini ve çok keyifli olduğunu fark ettim. Güllerim bu gübreyi sevdi diyebilirim. Gübreli suyla gülleri hem sulamış hem de yapraklarını yıkamıştım.

Normal sardunyalarım daha bol açmaya başladılar. Fakat Sakız Sardunya larda bir değişik yok henüz.

Meyve ağaçlarımda tüm yıl boyunca düzenli kullanıp, şimdiye kadar hiç meyve vermeyen Kiraz, Ceviz, Erik ve Kırmızı Elma daki durumu da gelecek baharda yazacağım.

Bu arada Hüseyin Bey ve kardeşi gerçekten çok ilgililer. Telefon ediyorlar, bilgilendiriyorlar, durumu merak edip soruyorlar. Günümüzde hemen tüm sektörlerde ürünü alana kadar hizmet verenlere bir daha ulaşamazken, doğrusu bu ilgilerini ve ürünlerinin arkalarında duruşlarını takdir ediyorum ve teşekkür ediyorum. E para kazanıyorlar diye düşünenlere ise benim aldığım hatta daha parasını bile ödemediğim bir litrelik gübre için 4 defa şehirlerarası uzun telefon konuşması yaptığımızı da ekleyeyim.

Sevgili Yakamozşimşek önceki sayfaya çimlerimin durumunun fotoğraflarını eklemiştim. İlginize çok teşekkür ederim. Sanırım çimlerde tek bir sorun değil bir kaç sorunu beraber yaşadım. Şu anda sorunlar bitti fakat sarsılan yerlerin toparlanması gerekiyor. Seneye gübreyi düzenli kullanarak çimlerin yaza daha güçlü girmesini sağlayacağım. Turf-Set i aldığım bayiideki Bey "Önemli olan sağlıklıyken kullanmak, hasta bir insana istediğiniz kadar meyve-sebze yedirin iyileşemez, mucize beklemeyin." demişti.

limon Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 14:05   #219
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Aslında B5a nın sonuçlarını merak eden kişiler, basit bir "dene gör " yöntemi ile de test edebilir.

3 saksı alın.

Üçünde de aynı torf kullanın, sonra elinizde bulunan çabuk çimlenen tohumlardan üç saksıya dikin...Tohumlar her 3 saksıda da eşit miktarda olacak ve saksıların güneş alma durumu aynı olacak.

Bu roka tohumu gibi sebze tohumu olabilir ya da elinizde bulunan çim tohumları olabilir.

Hatta ilkokulda yaptığımız gibi fasulye tohumu olabilir

1.saksıya sadece su

2.saksıya su+B5a

3.saksıya su+ kullandığınız gübre

ile sulayıp, sonuçları karşılaştırın derim.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 14:23   #220
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Sayın Malina;
MATERIAL SAFETY DATA SHEET Malzeme güvenlik formu anlamına geliyor.. Tarım bakanlığının onayı; Linkte bulunan organik gübre tescil belgesi dir...MATERIAL SAFETY DATA SHEET tam bilgi sahibi olmamakla beraber sanırım yazılım ile ilgili birşey öyle tahmin ediyorum..Saygılar...

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 14:30   #221
agaclar.net

malina's Avatar

B5A kullanımıyla ilgili bilgiler epey dağınık. Mesela, ürünün son kullanma süresi, güneş batımından sonra kullanılması gerektiği gibi bilgiler, daha sonra başka yazışmaların içinde görüldü.

Denizakvaryumu, ilk mesaj sana ait olduğu için, daha da önemlisi konuyla ilgili olduğun için; bu bilgileri bir araya getirip, mesajına ekler misin?

Eski 28-07-2008, 14:41   #222
Ağaç Dostu

Bu ilk mesaj olayı forumun başından beri savunduğum bir olay.

Forumda artık 100 sayfayı aşan çok sayıda konu var, her foruma giren yeni üyeye "önce bi 100 sayfayı oku, sonra sor" mantığı da yanlış çünkü bugün 100 sayfa olan konu yarın 500, 3 yıl sonra 1000 sayfa olacak

Bu nedenle 1. mesaj çok büyük önem arz etmekte ve konuyu açan kişi daha sonra o konuda biriken önemli mesajları kendisi 1. mesaja özetlemeli...Foruma yeni giren kişi o güne kadar yazılan mesajların özünü burada bulabilmeli.

1.mesaja aynı zamanda mod.ların da katkı sağlaması çok önemli.(konuyu açan kişi bu özetleme olayını 1.mesaja yapmazsa ya da özetleme yeteneği yoksa, özetleme olayı o konudan sorumlu mod.lar tarafından yapılmalı)

Bu tür bir uygulamayı yabancı bir forumda görmüştüm.

Ancak arıcılık gibi genel konu başlıklarında bu olay yapılamaz çünkü aynı başlık altında bir çok önemli başlık da var böyle genel başlıklar altındaki önemli başlıkları ayrı bir konu başlığı açılmalı.

Arıcılık-arı hastalıkları-arı türleri-kovanlar vs. gibi.

Eski 28-07-2008, 14:57   #223
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak Mesajı Göster
...Şuan da Türkiye'de ve Avrupa'da pek çok enstitüde araştırma sonuçlarının sonuna yaklaşılmıştır...Bu sonuçların raporları geldiğinde sizlere duyurulacaktır....
Teşekkürler.

Eski 28-07-2008, 15:23   #224
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Aslında B5a nın sonuçlarını merak eden kişiler, basit bir "dene gör " yöntemi ile de test edebilir.
....
Sayın denizakvaryumu,
piyasaya yeni sürülen organik gübre bu şekilde test edilebilir demek ne kadar doğrudur; iki gübreyi karşılaştırmıyorum ki...

Sayın Ovak araştırma sonuçları eline geçince yayınlayacak.

Eski 28-07-2008, 15:53   #225
Ağaç Dostu

Deneyde iki gübreyi değil B5a nın etkili olup olmadığını karşılaştırıyoruz.

Eski 28-07-2008, 17:01   #226
agaclar.net

malina's Avatar

Denizakvaryumu konuya buradan devam edebiliriz.

Site için öneriler

Eski 28-07-2008, 18:20   #227
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

http://www.bmrtarim.net/images/docs/...%20English.pdf
When heated to decomposition,this product will emit toxic fumes containing ammonia,nitrogen oxides, hydrojen sulfide,fhosfhorus oxides,sulfur oxides,potassium oxides,chloride compounds,and zing oxides ammonia vapors in the range of 15-28 percent can exolode on contact with a source of ignition.Use of welding or flame cutting equipment on or in an ammonia container is not recommended unless all ammonia has been purged,rinsed with water and any oil resudue removed.
ceviriyi yapan hemen cevir com
http://www.hemencevir.com:83/default...807291170q.txt

Ne zaman, ayrıştırmaya ısıttı, bu ürün, amonyağı içeriyor olan zehirli dumanlar yayacak, nitrojen oksitleri, hydrojen sülfidi, fhosfhorus oksitleri, kükürt oksitleri, potasyum oksitleri, klorür, birleştirir, ve yüzde 15-28'in sahasında vızıltı oksit amonyak buharları tutuşturmanın bir kaynağıyla temasta exolode, yapabilir. Üzerinde malzemeyi kesmeyi kaynak yapmak veya alevlenmekten kullan, veya bir amonyak kabında, tavsiye edilme, eğer bütün amonyak, temizlenmeseydi, duruladı, su ve herhangi bir yağla resudue, çıkardı.

Ceviri hemencevir.com.

Eski 28-07-2008, 18:21   #228
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Aksama digerlerinide çevirirsek anlasilan baska bir durumda çikacak.

Eski 28-07-2008, 18:43   #229
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

http://www.bmrtarim.net/images/docs/...%20English.pdf

call physician or poison control center for most current information if professional advice is not available,do not induce vomiting.Never induce vomiting or give diluents(milk or water) to someone who is unconscious,having convulsions,or who cannot swallow.Get immediate medical attention.Victims of chemicale exposure and all rescuers must be taken for medical attention.Take copy of label and MSDS to physician or health professional with victim.

http://www.hemencevir.com:83/default...807291208g.txt

En güncel bilgi için doktor veya zehir kontrol merkezini çağır, eğer profesyonel tavsiye, müsait değilse, kusmayı ikna etme. Asla bilinçsiz olan birisine (Süt veya su) diluentsi kusmak veya vermeyi ikna etme, sarsılmalara sahip olmak, veya, kim yutama. Acil tıbbi dikkati al. Chemicale maruz kalmasının kurbanları ve bütün kurtarıcılar, tıbbi dikkat için alınmalıdır. Etiketin kopyası ve doktora MSDS veya kurbanla sağlık profesyonelini al.

Ceviri hemencevir.com

Eski 28-07-2008, 19:05   #230
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Hiç kimse kusuruma bakmasin benim aldigim bio egitim ile bu sivi gubrenin vermis oldugu verim tamamen ters bu yuzden arastiriyorum aksine ingilizce .Kesinlikle bilmedigim bir dil ama teknolojinin de hakkini vermek lazim.Bilmem insanlar nasil karsilar ama nedense kimse bunlari tercume etme gereksinimi hissetmemis içerisinde kimyasal karisimlar mevcut.Hayret her defasinda allah cc diyenler fiyasko çikti aksine ben yuce rabbime siginarak peygammer efendimizin izinden gitmeye çalisacagim bilim nerede olursa olsun bana getirin.Insanlarin sagligi ile oynamak hiçte hos degil dedim ya delinin biri çikar bu memleket ne deliler çikartmistir ee nede olsa deli yaparmi yapar.Ancak benim ilgilendigim konularin bir taneside organik tarima uygunlugu bu durumda organik tarimda uygulanabilir sanirim.Ancak hele bir hemencevirden ceviri yapayim'da sonra yazarim bir bakalim bio izni varmiymis avrupada. Su an için mali kotuleyemem iyi'de deme luksum yok ama bakacagiz . Su ana kadar yuzde yuz organik olmadigi kesinlesmistir .
Saygilarimla
travaoux paysagist
ibrahim simsek

Eski 28-07-2008, 20:29   #231
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Sevgili malina bu sayfayi kapatmamanizi rica edecegim.Henuz bitirmedim amacim sadece bu sivinin içerisinde kimyasal maddelerin oldugunu insanlara gostermekti.Buda zamanla tam anlamiylan çikacak gerçi çikti bile hemencevir.com'un verdigi ceviri bir sok zehirli gaz isi ilen birlesince dunyanin neresinde gorulmustur organik bir yapi isi ile oldurucu nitelikte bir gaz çikarttigi.Gerçi buda meslaktaslarima guzel bir uyari olur yuzde yuz organik tarimda.Buradan anladigim kadariyla degerli meslaktaslarim her kendini muhendis gosterenlerede inanmamasi gerekliligi ortaya çikmistir gerçi bu yazim samimi ve ozverili muhendis arkadaslarimizi her ne kadar kizdiracak olsa onlara karsi mahcup oldugum ama piyasada bayagi sahtelerinin'de dolastigi artik malumunuzdur.Ne oldugunu dahi arastirmamis bir sivinin savunmasini yapan insanlari nasil degerlendirmeliyiz .Belkide ben yanlis dusunuyorumdur buda olabilir.

Eski 28-07-2008, 20:36   #232
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Sayın yakamozsimsek,

Safety data sheetler ilaçlara konulan prospektüsler gibidir. Her kimyasalın veya biokimyasalın böyle bir SDS'i vardır.

Burada olası durumlarda yapılması gerekneler dikkat edilmesi gerekenler yazar. Bu veriler uzman olmayanlar için değildir. Dolayısı ile Bu Safety Data Sheet'i çevirerek konuya amatörce bakanların kafasını fazla karıştırmayın.
Hele hele burada bazı terimler konu dışındakilerce hiç çevrilemiyebilir.

Sonuçta kanınızı da idrarınızı da alıp ısıtırsan bozunma sonucu bir dizi zehirli gaz çıkabilir. Amoniak da dahil.

B5A tarzı çalışan bir dizi daha gübre görevi görebilen veya patogen mantarların üremesini bastıran mikroorganizmalarla organik tarım yapılmaktadır.

Evde ekmek yapımı için kullandığınız maya için de malz extresi bira consantresi şeyler için de bu yoğunluklarda hata tualet açacağı gibi kimyasallar için de birer S.data sheet yazılabilir, vardır da. Onlarda da yine aynı şeyler yazacaktır. orda da sonuçta "amatörler için" bu hiç bir şey demek olmaz.

Bira dahi bu şekilde bir organik gübre olabilir yani B5A nın üretimi bira gibi dahi olabilir zira birayı da bazı bitkilerde kolaylıkla gübre olarak kullanmaktayız. Bu sıvı da bira extresi konsantresi olarak bakın...

Aslolan bu organizmalar genetik değişime uğramış mı uğramamış mı?
Ne şekilde uğramış? Bunlar asıl sorular.

Günümüzde çok olağan saydığımız kedi köpek inek tavuk gibi hayvanlara baktığımız zaman burada görmek istemediğimiz bazı gerçekler var. Bu mutasyon, doğal seleksyon v.s. gibi terimlerin de doğal değil de insan eli ile seleksyonlar gerçeği söylemek istediğim ama bir türlü yazmaya parmaklarım varmıyan, ve de yine burada gerksiz tartışmalara yol açıcak bazı çok ciddi bilimsel gerçekler var. Bunları anlamıyan elbete inandığı bir "şeye" bağlıyacaktır.

Neyse...
Karışmıyayım dedim ama yine sanırım gereğinden fazla yazdım.

praecox Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2008, 20:38   #233
Kaybettik...

praecox's Avatar

Kimyasal madde ddiğiniz nedir?

Sodyum klorit kimyasal bir maddedir vede kanınızda vardır eh ne oldu yani şimdi?
Kanınıza kim kimyasal madde ekledi?
hemde organik bile değil inorganik bir bileşen.

Amatörler bu işlere kalkışırsa terim kargaşası ile ortalık karışıyor Lütfen beyler rica edeceğim. gereksi kafa karıştırmayın.

Eski 28-07-2008, 20:45   #234
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Kusara bakmayin ama sunu belirtmekte yarar var sizin anladiginiz yuzde yuz organik tarim ilen benimkisi arasinada bir fark oldugu gercek sizin yuzde yuz organik anlayiqsiniz organik tarimin sinirlari yani siniri geçmmeden kimyasallar atilabilir ancak benim yuzde yuz organik tarimimda kimyasallar yoktur .
Henuz tamamini tarcume etmedim ancak suna adim gibi eminimki dunyanin hiç bir bio karisimi bu sekilde bir bitki uzerinde olgunlasamaz bu mantik disidir doganin bize verdiklerini bilmekteyiz dunyanin en hizli buyuyen bitkilerinden bir tanesi isirgan otudurki bu dahi boyle bir seyi basaramz olmaz kusura bakmayin ama bio yasami arastiriniz sonra konusalim kimyasal maddeler siniri geçmedikce evet organiktir ancak yuzde yuz degil.
Birde çevirilerde hata olabilir dediniz buyurun siz tercume ediniz .Hata analizde diyorsaniz kusura bakmayiniz bu bir saçmaliktan oteye geçmez analizi yapan kuruma guvenmiyorsunuzda neye guvenerek bu mali pazarliyorsunuz.

Eski 28-07-2008, 20:49   #235
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
kusura bakmayin ama bio yasami arastiriniz sonra konusalim kimyasal maddeler siniri geçmedikce evet organiktir ancak yuzde yuz degil.
Bunu siz bana mı dediniz?
Alıntı:
Birde çevirilerde hata olabilir dediniz buyurun siz tercume ediniz .Hata analizde diyorsaniz kusura bakmayiniz bu bir saçmaliktan oteye geçmez analizi yapan kuruma guvenmiyorsunuzda neye guvenerek bu mali pazarliyorsunuz.
Ben pazarlamıyorum. ancak sizin gibi konuyu da anlamadan ortalığı velveleye vermiyorum.

Saçmalamıya ve haddinizi aşmıya başladınız.

Saygılar

Eski 28-07-2008, 20:50   #236
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

**** soylemi dusunelim amanya biranin çikarttigi zehirli gaz ne olacak?

Eski 28-07-2008, 20:51   #237
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Sacmalamaya hiç niyetim yok bence insan sagligi daha onemlidir.

Eski 28-07-2008, 21:03   #238
agaclar.net

malina's Avatar

Yakamamozsimsek,

Türkçeniz kötü olabilir ama her dilde nokta, büyük harf, paragraf kullanmak gibi ayrıntılar var. Lütfen bunlara kesinlikle uyun, okumakta ve anlamakta zorluk çekiyorum. Bu demektir ki başkaları da bu sorunu yaşıyor.

Alıntı:
Safety data sheetler ilaçlara konulan prospektüsler gibidir. Her kimyasalın veya biokimyasalın böyle bir SDS'i vardır.

Burada olası durumlarda yapılması gerekenler dikkat edilmesi gerekenler yazar. Bu veriler uzman olmayanlar için değildir. Dolayısı ile Bu Safety Data Sheet'i çevirerek konuya amatörce bakanların kafasını fazla karıştırmayın.
Hele hele burada bazı terimler konu dışındakilerce hiç çevrilemiyebilir.

Sonuçta kanınızı da idrarınızı da alıp ısıtırsan bozunma sonucu bir dizi zehirli gaz çıkabilir. Amoniak da dahil.

B5A tarzı çalışan bir dizi daha gübre görevi görebilen veya patogen mantarların üremesini bastıran mikroorganizmalarla organik tarım yapılmaktadır.

Evde ekmek yapımı için kullandığınız maya için de malz extresi bira consantresi şeyler için de bu yoğunluklarda hata tualet açacağı gibi kimyasallar için de birer S.data sheet yazılabilir, vardır da. Onlarda da yine aynı şeyler yazacaktır. orda da sonuçta "amatörler için" bu hiç bir şey demek olmaz.

Bira dahi bu şekilde bir organik gübre olabilir yani B5A nın üretimi bira gibi dahi olabilir zira birayı da bazı bitkilerde kolaylıkla gübre olarak kullanmaktayız. Bu sıvı da bira extresi konsantresi olarak bakın...

Aslolan bu organizmalar genetik değişime uğramış mı uğramamış mı?
Ne şekilde uğramış? Bunlar asıl sorular.

Günümüzde çok olağan saydığımız kedi köpek inek tavuk gibi hayvanlara baktığımız zaman burada görmek istemediğimiz bazı gerçekler var. Bu mutasyon, doğal seleksyon v.s. gibi terimlerin de doğal değil de insan eli ile seleksyonlar gerçeği söylemek istediğim ama bir türlü yazmaya parmaklarım varmıyan, ve de yine burada gerksiz tartışmalara yol açıcak bazı çok ciddi bilimsel gerçekler var. Bunları anlamıyan elbete inandığı bir "şeye" bağlıyacaktır.
Bu bilgi yeterince açık.

Benim anlamadığım, bunun Hüseyin Bey tarafından, delil olarak okunmasının neden önerildiği... Soruyu ona sormuştum.

Son olarak; hemencevir.com çevirisi ile yetinseydim, burada sormazdım.

Eski 28-07-2008, 21:04   #239
Ağaç Dostu

yakamozsimsek's Avatar

Dil konusunda haklisiniz.Malesef turkçe yazim kurallarini bilmemekteyim.

Eski 28-07-2008, 21:05   #240
Kaybettik...

praecox's Avatar

Sizin bu düz mantığınızla hiç bir yere varamıyacağız.

Sadece o en sevdiğiniz doğadan bir örnek.
Acıbademi bilirsiniz bunu depolar da, depoda yangın çıkarsa, ne gazı çıkacağını zannediyorsunuz. Ben yazayım resmen siyanür gazı. Bu gibi durumlar için de o, tercüme ederek anlamıya çalıştığınız, data sheet devreye giriyor ve acıbadem için de depolamada aynen bu emniyet tedbirleri yazıcaktır ve size acıbademi depolarsanız ısınmadan çıkacak siyanür gaz için maske takın diyecektir.

Kusura bakmayın ama sizinle ancak buraya kadar ben muhatap olabileceğim.

Çok farklı seviyelerden konuşuyoruz anlaşılmıyor. boşun demagojiye yol açtık.

Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025