agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni11Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-04-2007, 18:30   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-03-2007
ilginize teşekkür ediyorum.tavsiyenize uyup kompost hazırlama bölümünü baştan sona okudum,teşekkür ederim.özür diliyorum.benim bahsettiğim 80 dönümlük kapama zeytin bahçesi.ağaç aralarına traktöre bağlı ekipman ile girip dalları olduğu bölgede talaş haline getirdikten sonra sürerek toprağa karıştırmayı düşünüyoruz.bu dal ve yapraklarda halkalı leke-kanser gibi hastalıklı olanlarıda olabiliyor. cırpıcı maliyetleri çok yüksek olduğu için bu arayışın içine girdik.fayda -zarar dengesini sormamdaki neden bu.

Melih Bakırlıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2007, 22:18   #2
Ağaç Dostu

DevrilgenKayik's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2006
Galeri: 4
Evvelki hafta 7 göller gezimizde ağaç kesimine rastladık. Kabukları yol kenarlarında ayıklayıp bırakıyorlardı. Alabileceğimiz söylenince biz de alabileceğimiz kadar aldık ve bahçedeki ağaçların dibine doldurduk. Kabuklar ufalanmış değil, büyükçe parçalar ama umarım ot bürümesini engeller ve ağaç dibi toprağı besler. Eğer iyi olursa her sene eklemeyi düşünüyoruz. Ayrıca ağaççıklarımızı yaz başı bakım olarak kireçledik, bunun karınca böcek yürümesine karşı oldukça faydası olduğu söyleniyor. Eşim de resimde her seneki gibi boy verip ağaçlar büyüdü mü diye karşılaştırıyor.

Eklenen Resimler

DevrilgenKayik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026