![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2006
|
Ponza ve Perlit yerine Köpük
Arkadaşlar geçenlerde yolum düştü, seracıların önünden geçerken "benim ağaçlar sırf torfda duruyor şu zavallılara bir kıyak yapayım" dedim ve ponza taşı veya perlit sordum ama yok dediler bir kaç yere sordum yokmuş . Neyse gelelim asıl mevzuya bu taşlar sadece su tutma ve toprak havalandırma işleminde mi kullanılıyor? Yanlış biliyor da olabilirim ama besin değeri olmayan maddeler. Öyle ise bunları yerine kendi topladığım küçük taşlarıda toprağa karıştırarak kullanabilirmiyim veya köpük (buzdolabı veya fırın alınca kutudan çıkarya) kullanıldığına dair bişeyler okumuştum bir yerlerde.![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Murare topladığın çakıl taşlarını toprağın drenajını arttırmak için kullanabilirsin. perlit ve ponzanın besleyici özellikleri yok varsada eser miktarda ve yok sayılıyor. Kimyasal bir ürün olan köpüklerin kullanımı ne derece doğru olur bilmiyorum. Bu konuda uzman görüşü almak lazım. Benim görüşümse şöyle hiç bunlarla uğraşma bende yeteri kadar perlit mevcut 2 değil 10 bonsaiciye yeter istediğin zaman istediğin kadar alabilirsin. Bu teklifim bana ulaşabilecek ihtiyacı olan her bonsai meraklısı için geçerli. Aklıma gelmişken elimde bir miktar Acer Palmatum tohumu var perlit gibi yine ilgili arkadaşlara hediye etmek istiyorum. Bu bir ön duyuru olsun bu konuda ayrıca bilgi vereceğim. Herkese kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
İşte bu. Körün istediği bi göz Allah verdi iki göz. Ama yok bunu kabul edemem sağol Yok canım niye etmeyim ederim, yanında bide teşekkür ederim. Ya şimdi böyle almakta hiç içime sinmez ya. Şu Ankara dakiler en azından bi buluşup, görüşseydik ne iyi olurdu ya. Ramazan sonrasında veya ortasında da olabilir gerçide. Neyse sağol acer palmatum bu konuda görüşelim o zaman **** şu ön bilgisini verdiğin konuyu açıkla galiba başka şeylerde dağıtıcaksın sen toptan alıyım -Yüzsüzlüğünde bu kadarı-Yeniden çoook sağol |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Köpükte toprağın yapışmasını engellediği için havalandırma sağlamazmı ? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu köpüğün kullanımı bana göre tamamen çiçek toprağı içerisinde perlit görünümü verebilmek için. Bursa da kapalı çarşıda tanıdığım çiçekçilerden bir tanesi köpük katmıştı nedenini sordum renk olsun diye kattığını söylemişti. Bundan başka çiçekçilere Uludağdan topladığı funda toprağını satan bir kişi var birazda onun marifeti gibi geliyor. Kısaca hep o kişinin perliti köpük zannettiği için ve perlit bulmanın da Bursa gibi bir yerde zor olduğunu düşündüğüm için kattığını düşünüyorum. Yine toprağında köpüğe rastladığım bir kaç kişiye de sordum, nedenini bilmedikleri halde köpüğü toprağı caf caflı göstersin diye kattıklarını söylediler. Köpük perlitle eşdeğer saılarak uygulamaya konulmuş bir uygulama bence, beyaz ve tanecikli yapsıından dolayı. Besleyici değeri mi? Sıfır. Perlite eşdeğer mi? Hayır... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2008
|
perlit
torflu toprak aldım, bunu yarı yarıya perlitle karıştırdım ve beslediğim tüm bitkilerin (benjamin, yuka, Afrika menekşesi, sümbül v.s) topraklarını bu toprakla değiştirdim. Perlit her bitki için uygulanırmı diye de şüphe içerisindeyim. siz ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben olsam hemen kabul ederdim. Bana ulaşacak her bonsai meraklısına perlit ve Acer Palmatum tohumu hediye edebilirim. Benim amacım yardımlaşmayı teşvik etmek ve Türkiye'de bonsainin gelişmesine bir nebze olsun fayda sağlamak. Her bonsai meraklısının da benim gibi düşündüğünden eminim. Daha 1-2 yıl önce merak eden ama bu konuda konuşacak kimse bile bulamazken şimdi burada tartışabiliyoruz, paylaşabiliyoruz belkide en güzeli bizden daha tecrübelilerden bilgi alıyoruz. Bence bu hızla devam edersek 2-3 yıl sonra Türk bonsaicileri amatörce ve küçük de olsa bir sergi bile açabilir. Şimdi şaka gibi ama bir gün olacak. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Postayla mı isteyeceğiz, buluşup alabilir miyiz onu bile anlayamıyor insan.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
He he tamam tamam anlaşıldı Ben acerpalmatuma bir uğrayım en iyisi. Acer sizin oraya burdan böyle direkmi geliyoduk ? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2007
|
selam acerpalmatum.perlitden almak isterim ama ben antepdeyim zor olacak.bana bir zarf içinde acer tohumları yollarsan sevinirim.sözde ben bir ağaçtan topladım ama emin değilim onun acerpalmaytum tohumu olduğundan.serdar.2763@hotmail.com.bu adresten bağlantı kurabiliriz.saygılar sevgiler |
|
|
|
![]() |
|
|