![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2010
|
bazaltı ben akvaryumda vs kullanıyorum bahçede kullanmadım. Bazalt öğütülmüş taş olduğu için suyu emmiyor direk geçiriyor evet. Bazı balkon saksılarımda da diplerinde var drenajı sağlamak için. Herhangi bir besin değeri yok. Salınım yapmaz nötr bir malzeme yani sadece hacim yaratır. taşıma ve nakliye açısıdan ağır bir malzeme hümik asit etkisi nedir bilemeyeceğim ama bahsettiğiniz iyi etkiler muhtemelen hümik asit kaynaklıdır diye düşünüyorum |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2021
|
Akvaryum için satılan bazalt adı altında çakıllar, bazalt değildirler:
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2010
|
Alıntı:
ben de o şekilde almamıştım zaten piyasadakilerin özü black diamond blasting sand diye geçen, demir ve bakır işletmelerinden çıkan cüruf. Asıl amacı yüzey aşındırma için kumlama malzemesi diye biliyorum. Demir içeriğinden dolayı bitkilere iyi geliyor ve ph nötr diye akvaryuma koyuyorlarAnladığım kadarıyla burada bazalttan ziyade o halde amaç bazaltın yapısındaki mineral besinleri bir şekilde kullanmak. Belki bu durumda bazaltın kaynağı neresi ise oraya göre içeriği ve faydası da değişkenlik gösteriyor olabilir. Düzenleyen Crocs : 02-04-2021 saat 10:24 Neden: eklenti |
|
|
|
|
![]() |
|
|