View Single Post
Eski 20-06-2023, 00:29   #20
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Angry

Çocukluğumda bahçe işlerine meraklı anneannem Sıvas'lı bir komşumuzun köyünden kırmızı toprak getirir, iki adet kiraz ağacının altına, yetiştirdiği bazı sebzelerin ve yine bazı saksı çiçeklerinin toprağına tuz döker gibi serperdi. Sorduğumda, kirazların iyi kızarması için der gülerdi.

Bağ bahçe işlerine merak sardığımda, demir elementinin bitkiler için önem arz ettiğini kavramaya başlamıştım. Uzun yıllar sıvı demiri ambalajlı olarak alıyor ve kullanıyordum. Son 4 yıldır bir arkadaşımın Demir ve Nikel cevheri çıkardığı işletmeden temin ettiğim aşağıdaki toprağı çim ve yetiştirmeye çalıştığı sebze ekim alanlarında kullanıyorum. Şimdiye kadar hiç bir olumsuzluk yaşamadım. Hatta fidesini bahçe komşumdan temin ettiğim domateslerden bir kaçını, aynı komşuma ikram ettiğimde tohumu aynı ama senin yetiştirdiğin domateslerin lezzeti çok farklı olmuş yanıtını almıştım.

Demir ve Nikel üretmek için çıkarılan ve benimde kullandığım bu toprağın bitkilere ne kadar yarar ve katkı sağladığına bilimsel anlamda yetkin değilim ama faydalı olduğunu sezinliyorum.
Name:  WhatsApp Image 2023-06-20 at 00.28.46.jpg
Views: 170
Size:  45.0 KB

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön