Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü
Bor, molibden anyon olarak bulunur. Leonardit ya da humik asit benzerleri katyon üzerine etkilidir. Bor ve molibden üzerine bir etkisi yoktur.
|
Merhaba
Anlatmak istediğim leoarditin kdk'sı ile ilgili değil,leonarditinde extra olarak bor içeriğinin olduğu ve buna ilaveten yüksek miktarda bazalt eklediğim azda olsa bitkinin yavaşladığından bahsettim ve bu etkinin bazalttan değil leoanarditten kaynaklandığını düşündüm çünkü direkt olarak bitkiyi bazalt içerisine ektiğim ve sonucun negatif olduğu yani bazaltın bordan kaynaklı veya başka bir elementten kaynaklı yakmaya sebebiyet vermediği veya içerisinde çözünür bir elemet olmadığı ancak bitkideki yavaşlamanın kullanmış olduğum ve içerisinde saf olarak kullanımda bitkiyi yakabilecek düzeyde bor içeren yüksek miktardaki leonarditten kaynaklandığı anlatmaya çalıştım.
Aslında bahsettiğim koruma olayını daha çok klinoptilolit için düşünmüştüm porozitesi ve yüksek yüzey alanından dolayı.klinoptilolit i araştırınca evet bor absorblama yeteneği yok haliyle B katyon olmadığı için.
Bu olayı daha kötü bir hale getiriyor çünkü ben yüksek miktarda bor içeriği olduğunu düşündüğüm bazalt ve leonarditi birlikte kullandım ve boru absorblayıp yakıcı etkisini azaltacağını düşündüğüm klinoptilolit ekledim(aslında katyonları absorblayıp salınım yapması için kullandım) ve sonuç negatif.
Sonuç olarak bazaltın bitkileri yakıcı bir özelliği veya firmanın bana göndermiş olduğu numunenin bitkileri yakıcı kurutucu etkisi yok.Haliyle içinde bor yok veya çok çok az düzeyde olması gerekiyor.Veya bitkiler için içerisinde tescilinin aksine çözünebilir element olmadığıda çıkarılabilir vs.