![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2019
|
Aldığım topraklar hakkında bilgi alabilir miyim ?
Merhaba herkese, bugün seracılardan bu 2 toprağı satın aldım. Birisi çiçek dikmek için diğeri ise çam ağacım var onu dikmek için. Çuvalları açmadım ama üzerlerinde hiç bir bilgi yok hatta internette de bilgi yok. Sizler yorumlayabilir misiniz bu toprakları, eğer kötü derseniz önerdiğiniz toprak varsa onuda alabilirim ve sukulent yeşil yapraklı çiçekler ile çam için toprak ile karışımlarda önerirseniz sevinirim. ![]() ![]() Ankara da yaşıyorum. Mavi çuvalı 10 liraya diğerini 15 liraya aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
hepsiburada n11 gibi sitelerde aynı marka 5 10 katı. şimdi ordan alsam kaliteli mi olacaktı. Kusura bakma da olayı fiyat diye ele alman çok saçma. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
agaclar.net
|
Bir yere kadar doğru ama kaliteyi fiyattan tamamen bağımsız diye yorumlamak da öyle değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
pH değeri EC (elektriki iletkenlik) değeri Kimyasal analiz raporu Pastörize edilmiştir ibarelerinin bulunması gerekiyor. Pastörizasyon, işlemin maliyetini artıran en önemli şeylerden biridir. 1990'lı yıllarda, satılan bazı torflarda nematod zararlısı çıkmıştı. Eğer pastörizasyon yapılmış olsa bu sorunla karşılaşılmazdı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben fiyatı malın kalitesine göre söyledim. Biliyorsunuz kaliteli olan bir ürün nereden alırsanız alın belli bir fiyat aralığında olur. N11'de satılan aynı ürünün fiyatı kişiye göre değiştiğine biliyoruz. Serbest piyasa bu. Ama kaliteli bir üründe sizin aldığınız fiyatta da olmayacağını biliyoruz. Torfun fiyatını içine katılan gübre,perlit,vermikülit vs. şeyler etkiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
https://www.tekzen.com.tr/zenfidan-1...opragi-2733574 https://www.tekzen.com.tr/zenfidan-1...opragi-2733573 sorularıma geliyorum bu linkteki ürünler nasıldır ikinci sorum çam dikiminde nasıl toprak önerirsiniz üçüncü sorum ise artık hiç bir profesyonel torf önermiyor bahçe toprağına karışımlar öneriyorlar bu konuda düşünceleriniz nelerdir |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe toprağı, çam, çiçek, toprak, torf |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|