![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Magnezyum Sulfat'in (Epsom Salt) bahcecilikte kullanildigini yeni ogrendim. Okudugum kaynaklar ozellikle domates, biber ve gul yetistiriciliginde daha iyi ve bol urun icin kullanilmakta oldugunu soyluyor. Fazla bilimsel arastirma olmamasina ragmen ilk bilimsel deneylerden muthis sonuclar cikmamis. Kullanmadan once toprakta magnezyum eksikligi olup olmadigini testlerle ogrenmek yerinde olur. Sulama suyuna karistirmak ya da dikim cukuruna koymak yerine, yapraklara spreyleme yapmak, bitkinin magnezyumu aldigindan emin olmak icin daha akillica bir yontem. Zira topraga koyunca ozellikle potasyum, bitkinin magnezyum alimini engelleyebiliyormus. 2 litre suya bir corba kasigi ya da 1 litre suya 1 tatli kasigi yeterli olacaktir. Cabuk eriyen bir tuz. Fis fis yardimiyla yapraklara uygulanabilir. Ben de deneyecegim bu sene. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
Mazılara ne oranda ve ne şekilde kullanıyorsunuz acaba? Kökten sulama mı yapraktan gübreleme mi, veya her ikisi de mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben Compo firmasının ürününü kullanıyorum. Yöntemim toprağa serpme şeklinde. Çit mazılarım yaklaşık 25 cm aralıkla ekilmiş olup her bir mazı kökü bögesine 1,5-2 yemek kaşığı kadar serpiyor küçük el tırmığı ile toprağa karışmasını sağlıyor ve arkasından bolca sulama yapıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-07-2022
|
Alıntı:
merhaba. ben de mazı ağaçlarıma epsom tuzu uyguladım ancak sanırım birşeyler ters gitti. bahçemde 18 tane sık dikilmiş 18 adet mazı ağacım var, boyları 3 metre kadar. yaklaşık iki-üç hafta önce 1kg epsom tuzunu kök kısımlarına pay edip suladım. çok sık sulama da yapmış sayılmam. sararma ve kuruma belirtilerine rastlıyorum ve çok mutsuzum. sanırım bir şeyler ters gitti öneriniz var mıdır? iyi günler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-07-2022
|
Alıntı:
hangi sıklıkta ve günün hangi saatleriinde ve ne zamana kadar sulamam gerekiyor? çok da bilmeden yaptım sonra pişman oldum. gübrelemeye ihtiyacı bile yoktu belkide. problem olur mu, sulamak dışında birşey yapmam gerekir mi acaba? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|