![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,145
|
Sodyum bitkiler tarafından çok az kullanılır. Diğer mikro elementlerle (mesela sodyum molibdat) birlikte verilen sodyum yeterlidir. Sodyumun fazlası, bitkiyi osmotik strese sokar. Yapraklarda sararmaya, suyun az olması durumunda yapraklarda kurumaya neden olur. Domates üretimi yapılan hidroponik sistemlerde, kontrollü olarak sodyum ilavesi yapılır (sınırlı bir sararma görülse de bu domates meyvesinde kuru madde [şeker ve şeker benzeri maddeler] birikimi ve dolayısıyla ürün kalitesi üzerine olumlu etkisi bulunur). Ama, burada şu özelliği gözden kaçırmamanız gerekiyor: Hidroponik (topraksız tarım) yöntemi çok kontrollü bir tarım şeklidir ve burada uygulanan sodyum miktarı klasik topraklı tarımda uygulandığı zaman bitkiler için felaket olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayrica klasik tarimda kullaniyorum. Yani toprakli... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,145
|
Alıntı:
1 su galon, 1 yemek kaşığı epsom tuz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, Ev amonyak 1/2 çay kaşığı olarak belirtilmiş. Kabartma tozu, sodyum bikarbonat, sodyum içerir. Düzenleyen Doku_Kültürcü : 06-02-2017 saat 20:44 Neden: Ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|