agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni18Beğeniler
  • 3 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen Doku_Kültürcü
  • 2 Gönderen Doku_Kültürcü
  • 2 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-02-2017, 06:29   #1
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Ben, domates ve biberleri gercek yerlerine dikerken koklerine kullaniyordum. Faydasini gordum. Saksilarda da arada bir sulama suyuna cok az koyup eritip kullandim.

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2017, 10:26   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,145
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Ben, domates ve biberleri gercek yerlerine dikerken koklerine kullaniyordum. Faydasini gordum. Saksilarda da arada bir sulama suyuna cok az koyup eritip kullandim.
Sodyum bitkiler tarafından çok az kullanılır. Diğer mikro elementlerle (mesela sodyum molibdat) birlikte verilen sodyum yeterlidir. Sodyumun fazlası, bitkiyi osmotik strese sokar. Yapraklarda sararmaya, suyun az olması durumunda yapraklarda kurumaya neden olur. Domates üretimi yapılan hidroponik sistemlerde, kontrollü olarak sodyum ilavesi yapılır (sınırlı bir sararma görülse de bu domates meyvesinde kuru madde [şeker ve şeker benzeri maddeler] birikimi ve dolayısıyla ürün kalitesi üzerine olumlu etkisi bulunur). Ama, burada şu özelliği gözden kaçırmamanız gerekiyor: Hidroponik (topraksız tarım) yöntemi çok kontrollü bir tarım şeklidir ve burada uygulanan sodyum miktarı klasik topraklı tarımda uygulandığı zaman bitkiler için felaket olabilir.

YeniBON ve MaynaVira beğendi.
Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2017, 21:21   #3
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Sodyum bitkiler tarafından çok az kullanılır. Diğer mikro elementlerle (mesela sodyum molibdat) birlikte verilen sodyum yeterlidir. Sodyumun fazlası, bitkiyi osmotik strese sokar. Yapraklarda sararmaya, suyun az olması durumunda yapraklarda kurumaya neden olur. Domates üretimi yapılan hidroponik sistemlerde, kontrollü olarak sodyum ilavesi yapılır (sınırlı bir sararma görülse de bu domates meyvesinde kuru madde [şeker ve şeker benzeri maddeler] birikimi ve dolayısıyla ürün kalitesi üzerine olumlu etkisi bulunur). Ama, burada şu özelliği gözden kaçırmamanız gerekiyor: Hidroponik (topraksız tarım) yöntemi çok kontrollü bir tarım şeklidir ve burada uygulanan sodyum miktarı klasik topraklı tarımda uygulandığı zaman bitkiler için felaket olabilir.
Sodyum degil magnezyum tuzudur..
Ayrica klasik tarimda kullaniyorum. Yani toprakli...

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2017, 20:42   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,145
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Sodyum degil magnezyum tuzudur..
Ayrica klasik tarimda kullaniyorum. Yani toprakli...
Sayın MUDA'nın gönderisinde http://www.agaclar.net/forum/1494227-post2.htm
1 su galon, 1 yemek kaşığı epsom tuz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, Ev amonyak 1/2 çay kaşığı olarak belirtilmiş. Kabartma tozu, sodyum bikarbonat, sodyum içerir.

YeniBON ve Muda beğendi.

Düzenleyen Doku_Kültürcü : 06-02-2017 saat 20:44 Neden: Ekleme
Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025