agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-08-2010, 10:59   #11
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Halil Bey

Çalışmanız için çok teşekkürler. Sizin ne kadar büyük bir özveriyle çalıştığınızı çok iyi biliyorum. Size saygı ve sevgilerimi yolluyorum ve Etkin Mikroorganizmaları kullanmaya ve çevrenizde kullandırtmaya devam etmenizi dilerim.

Gelelim EMA'ya, EMA gerçekten harika bir ürün ve fiyatı da oldukça makul. Bitkinin topraktan ve güneşten (fotosentetik bakteriler sayesinde) çok daha iyi yararlanmasını sağlıyor. Ayrıca, nematoda karşı son derece etkili. Bunu biz biliyorduk ancak sizin de kullanarak gözlemlemiş olmanız benim için çok önemlidir. Öyle ki salatalıkta Balıkesir yöresinde uygulama yapan bir arkadaşımızın söylediğine göre, daha EMA'yı toprağa uygular uygulamaz, birkaç gün içinde nematodu kontrol altına almıştı. Bu konuda dünyada yapılmış pek çok çalışma ve yazılmış pek çok makale de mevcut. EMA nematoda karşı son derece etkili! Kök yapısını geliştiriyor, topraktaki zararlı patojenleri kontrol altına alıyor, organik maddenin mineralleşmesini sağlıyor, bitkinin daha iyi beslenmesini sağlıyor, fotosentez kapasitesini artırıyor ve sonuçta daha yüksek verim sağlanmış ve daha sağlıklı ve uzun raf ömürlü ürün elde edilmiş oluyor.

Sn Denizakvaryumu'nun söylediği gibi, EM5+EMFPE kullanarak da, diğer zararlılara karşı tedbir alınabilirdi. Aslında EM Teknolojisi bir bütündür ve bir bütün olarak uygulanırsa, en iyi sonuç elde edilebilir. Yani, Bukaşi Gübre + EMA + EM5 ve EMFPE hepsi birden uygulanırsa, tam sonuç elde edilebilir. Biz bunlardan bukaşi gübre yapımını gösterdik. Diğerlerini de çiftçimize olabildiğince ucuza temin etmeye çalışıyoruz. (Ucuza temin etme çabalarımız devam edecek). Halil Bey son derece haklı: Çiftçimiz aktifleştirme işlemini kendisi yapmak istemeyebilir. Kendisi yapsa bile, talimatlara tam uygun yapamayabilir. O yüzden, biz ürünü kendimiz aktifleştirerek de satışına geçen yıl başlamıştık. Bukaşi yapımında sorun olduğunu zannetmiyorum. Önemli olan çiftçinin en yakınında bulunan zirai atık maddeleri ve hayvan gübresini kullanmasıdır. (En ucuza gelmesi için). Saygılarımla güzel çalışmalarınızın devamını diliyorum.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025