agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni463Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-06-2010, 11:54   #1
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Hocam

Çalısma yeriniz bir laboratuvarı andırıyor! Güzel çalışmanız için teşekkürler. Sadece birkaç noktaya değinmek isterim.
1) Karpuz kabuğu oldukça nemli bir malzemedir.
2) Bundan sonra EMA seyreltme oranı olarak 1/10 kullanırsanız, bence herşey daha garanti olur.
3) Bukaşi topunu komposta ilave etmek yukarda Halil Beyin de belirttiği gibi iyi bir fikir ancak parçalayarak ilave ederseniz, kanımca daha yararlı olur.

Bakalım sizinki nasıl olacak?

Saygılarımla.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2010, 06:19   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
EM'in Kompostu aktif etmesi.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sn Hocam


3) Bukaşi topunu komposta ilave etmek yukarda Halil Beyin de belirttiği gibi iyi bir fikir ancak parçalayarak ilave ederseniz, kanımca daha yararlı olur.

Bakalım sizinki nasıl olacak?

Saygılarımla.
Arkadaşlar komposta katılan Em'in kompost'un olgunlaşma sürecinde ekin olan mikroorganizmaların ekseriyet kazanmalarıyla olgunlaşma süreci daha hızlı gerçekleşeceğinden kayıplarıda asgariye inerek kompostun daha zengin içerikli olarak gelişmesi olacaktır, keşke devamlı kompost çalışmalarında Em'i kullanabilsekte bu işi etkin olmayan mikro organizmaların dışında kalan organizmalarla ihtiyacımız olmadan gerçekleştirmiş olarak mükemmel kompostlar elde edebiliriz.

Em burada kompostu en iyi toprak şartlandırıcısına dönüştürdüğünü onutmamamız gerekenlerin başında geldiğidir, bu bigiyi kompost severlere iletir kolaylıklar dilerim.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025