View Single Post
Eski 16-06-2010, 11:36   #950
muhteşem
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-05-2010
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
50 ml EM1 (Yarım ince belli çay bardağı) + 50 ml (Yarım ince belli çay bardağı)Melas veya pekmez (keçi boynuzu pekmezi en iyisi) + 900 ml su (Ilık (35 C derece, parmağınızı yakmayacak su olmalı) ve klorsuz su olmak üzere 1 litre ürün yaptığınızda bunu ılık bir yerde ağzı kapalı saklayın (cam kap kullanmayan). Ben bazen sıcaklığını korusun diye bir bezle satıyorum. Sakladığınız yerin sıcaklığı 30-35 C dderece oplursa daha iyi ancak 25 derecede de olur biraz daha geç olur! Birkaç günde bir kapağı hafif gevşeterek gazını alın ve 9-10 gün sonra, ya da gazı bitince ya da ph'sı 4'ün altına inince kullanabilirsiniz. Hiç bir EM ürününü hiç bir zaman kesinlikle buzdolabına koymayın! İçinde milyarlarca canlı vardır. Üşürler! Kötü, çürük, bozuk kokuyorsa, bir yerde yanlışlık yapıldı demektir; kullanmayın. Salamura gibi kokuyorsa, ekşimtrak gibi, iy iürün yaptınız dmeektir. Kullanın.

Yanıtım evet kullanabilirsiniz! Mutlaka pH ölçme cihazınızın olması gerekmez. bir süre sonra zaten insan deneyim kazanıyor.
Sayın doğasever;
Em1 yerine EM BUKASKİ aşılayıcı materyal kullanabilirmiyim.
Kullanabilirsem ne oranda; saygılar.

muhteşem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön