![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Karpuz Kabuğundan Kompost Yapmak
Bunlar bugün oldu, ben eşim ya da yardımcımız olmasa yukardaki işlemleri yapamayacağımı biliyordum. Peki günlük olarak basitçe hem evsel artıklardan kurtulsak hem de kompost elde etsek olmuyor muydu ? Deneyelim bakalım. Yeşil malzeme olarak yalnızca rastgele küçültülmüş karpuz kabuğu var. Ortalama bir işgünün ardından fazla zaman ve emek ayırmadan kompost yapabilecek miyiz ? ![]() Yüzde 20 oranını ayarlıyoruz. ![]() ![]() Kahverengi malzeme olarak kavak talaşı var, gübre ve toprak da aynı miktarda : Fotoğraftaki ölçü küreği. Kese kağıdı başına yarım bukaşi topu var. Çünkü Bukaşi topları bitmek üzere ve yarım bukaşi topu / yarım kg karışım oranı bana iyi gibi göründü. Karışımı kahverengi malzeme sayılacağı için kese kağıtlarına doldurdum ve bantladım. Bu kahverengi kağıtlar bir de tabaka halinde satılıyordu, bir tabaka alarak yaprak sarar gibi sıkı sıkı karışımı sarabilirdim. Tek kez yapıştırmak daha kolay geldi, kese kağıdı seçtim. ![]() Hepsini hazırlayıp bantladım. Bir poşete doldrudum ve sıkı sıkı kapattım. Bakalım bu rastgele küçültülmüş sebze meyce artıkları - bu kez yalnızca karpuz kabuğuydu gerçi - kolayca parçalanıp kompostlaşacak mı ? Sonuçları 1 ay sonra alırız sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
japonyada arstırrtım elcılıktekı ust duzey bır arkadasıma memnun cevaplar verdı.yetkılıler em hakkında doganın muhtesem guclerınden bırısı, farketmedıgımız yasam hızından sahıp oldugumuz ama goremedıgımız maddelerın bılım ısıgında kokteylı olarak ıfade ettıler.doğa bu ıslemlerı mılyonlarca yıldır yapıyor ama bunu daha etkın ve akıl payesınıde ıcıne ekleyınce ıyı sonuclar cıkıyor.dusunsenıze ınsan oğlu daha yenı cıkmıs gıbı yola.hala toprakla ugrasıyorlar ve daha basındaymıs gıbı.mılyonlarca yılda bukadar gelısebılmısız.buda doganın gucunun sırlarının yavas yavas acıldıgını gosterıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
em ıle ılgılı sorularınız olursa sahıp oldugum bılgı kadarıyla ıletırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Alıntı:
Yorumunuz için teşekkür ederiz. Ancak kendinizle ilgili de biraz bilgi verirseniz, memnun oluruz. siteye yeni üye olduğunuz anlaşılıyor. Anladığıma göre Japon Elçiliğinde arkadaşınız var, vb. Sizi biraz tanıyabilir miyiz? Aramıza hoş geldiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
fikri takip 2
Alıntı:
Bunu yakında tekrar deneyeceğim, fotoğraf da çekerim. |
|
![]() |