agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-06-2010, 22:51   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-04-2008
Galeri: 6
Geçen gün çimler kırpılmıştı. Kahverengi malzeme de gübre de yoktu. Sayın Doğasever'in kendi bahçesindeki çalışmasından esinlenerek, kesilmiş çimleri 1/20 oranında spreyledim ve 2 kat çöp torbasına yapabildiğim kadar sıkıştırdım. Eşim cumartesi günü geri kalan malzemeleri temin etmiş.

Arka bahçeye kalın naylon bir örtü sererek başlak. 1 er çuval olacak şekilde gübre ve toprak, kavak talaşı serildi. İlaveten çim biçme makinesiyle küçültülmüş bir miktar dal ve kuru yapraklar var.
Name:  Resim 168.jpg
Views: 1573
Size:  28.1 KB
Name:  Resim 169.jpg
Views: 1533
Size:  24.5 KB
Yeşil mazleme olarak çöp torbalarına sıkıştırdığım kesilmiş ve yüzde bir oranında EM spreylenmiş çimleri bulunduğu yerden çıakrdık.
Name:  Resim 170.jpg
Views: 1401
Size:  20.9 KB
Name:  Resim 171.jpg
Views: 1445
Size:  28.5 KB
Name:  Resim 172.jpg
Views: 1468
Size:  25.7 KB
Bir miktar da kırpılmış mukavva kağıdı görüyorsunuz. Bir miktar da 3-5 kilo kadar evsel organik artık var.

Hepsini tekrar karıştırdık ve yeniden birkaç kez 1/20 oranında EM Aktif fısfısladık. Yüzde 45-50 nem oranını gözümüze kestirdiğimiz zaman karıştırmayı kestik.
- yarım saatten fazla bel küreği ve tırmıkla uğraştık !-

Malzemeyi bu kez siyah kalın torbalara koyduk. Her torbaya bir bukaşi topu koyduk. Baştaki çim malzemeye de bir bukaşi topu koymuştum. Elimizdeki karışımı toplam 3 çuvala bölüştürdüğümüze göre, çuval başına 1.33 bukaşi topu ve yüzde 5 oranında sprey EM Aktif içeriyor.
Siyah torbaları eşim kalorifer dairesine dizdi. Çok yorulduğum için son bölümün fotoğrafları yok.

Sonuçları paylaşacağım.

seleste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025