![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2010
|
epsody dostum sağol şuan ağaçların çevresini açıp otları temizliyip humıc a uyguluyorum dikkatimi çekti geçen sene patozla savrulan saman bazı ağaçlarımın kök bölgesini kapatmıştı bu sene baktım orda ot olmamış bende bu sene hepsine samanla malçlama yapacağım bu arada da yanılmıyorsam acemi çaylak dostumun yurt dışında dikkatini çektiği için bizimle paylaştığı ağaçların kök bölgesine samanla beraber kıştan kalan yapraklarıda sereceğim formun faydası her gün yeni birşeyler öğreniyorum |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Alıntı:
sayın epsody banada bu konuda ısrarla malçlamayı tavsiye etti ama malçı ağacın ana gövdesinden biraz uzağa yapalım |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Malçlama için saman eskimiş, yanmış, küflenmiş- fiatı daha ucuzdur_ olursa tadından yenmez. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Alıntı:
bu sene tohumluk buğday 10 dekara ektim ,ordan temin edilecek samanları ihtiyaç sahiplerine verip karşılığında eski samanlarını alıp malçlamaya başlıyacam son yağmurlar inşallah yağarda ,,,yeşeren arziyi tekrar kaz ayağa veya aysan gibi yüzey işleme ağletlerinden sonra malçlamay başlıyacam fotoğrafları paylaşıcam *** |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Önçe ağacın dibinden toprağı _taç izi_ çekiyor ve kabartıyorsun. 1 kg. klino+ 1 kg leonardit' i toprağa karıştıryorsun. EMA ile 1/1000 gibi spreyliyorsun. (Sadece yanmış ahır güresi de oluyor.) Sonra 2 veya 4 sayfa kalınlığında gazete kağıdı seriyorsun. (Bu yabancı otların cıkmasına engel oluyor. Hatta ayrık ve kanyaşının bile canına ot tıkıyor.) Üzeri Ahır gübresi ile kapatılıyorsun.. 2 parmak gibi. 4 parmak kalınlık şahanedir. (Eğer bu gübreyi de ema ile spreylediyseniz hatta içine klino +bukaşi kepek+leonardit karıştırmışsanız ...(...) (Cevizin yaprağı dal arasında...) En son ahır gübresinin üzerine eski saman atıyorsun. ( Ben yeşil ot ile kapatıyorum.) Yok birde 1/1000 gibi ema ile _en çok 3 liraya geliyor_ sularsan. ![]() (Çıktım Belen kahvesine....) ![]() (Adı kumbağ yani bir kürek altından kum al içine biraz sömüş kireç karıştır, evini sıva...) |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|