![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2010
|
sayın acemi_caylak elinize sağlık güzel görünüyor bu 48 gün boyunca poşetleri açtınız mı nemlendirme yaptınız mı bizim burada da bu senede yağmurun çok yağmasıyla ot çok fazla kendime birde belediyelerin kullandığı motorlu tırpandan almayı düşünüyorum bol bol otları biçerim ![]() ayrıca kıştan kalan yaprakta çok birde içine hayvan gübreside katarım bu sene de samanda ayırırım yani kısaca elime ne geçerse katarım bakalım nasıl bir gübre olacak yok mu başka fikri olan |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Alıntı:
48 gün (6 Mart - 23 Nisan Arası, fotoğrafı bugün eklememin nedeni, çektiğim dosyaları flash belleğe kopyalamıştım ancak flash bellekteki dosyalar bozulmuştu. 22-23-24 Nisan tarihinde çektiğim resimleri CD ile Antep'ten tekrar gönderdiler.) boyunca poşetleri hiç açmadık. Poşetlere otları doldururken EMA ile spreyledik ve her ağacın dibindeki kendi toprağından ekledik. Daha sonra poşetleri sıkıca bastırarak havasını aldık ve ağızlarını kapattık. 23 Nisan'a kadar hiç açmadık. Sizin sözünü ettiğiniz malzemeler ile karışım çok daha güzel sonuç verir diye düşünüyorum. Düzenleyen acemi_caylak : 03-05-2010 saat 17:35 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Sn Acemiyi kutluyorum. Kendi toprağındaki yerli yararlı mikroorganizmaları da bu yolla çoğaltmış oldu. Yeni ürün hemen hemen hazır olmak üzere. Sanırım size yeni üründen gönderilecek. Sadece küçük bir not: EM Kompost'un nasıl göründüğü önemli değildir. Nasıl görünürse görünsün kullanılabilir. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Komkarbey'e fikri katkılarım.
Alıntı:
Mevcut malzemelerinle oluşturacağın gübreden ( bitki besin maddesi) daha yararlı özelliklte organik madden çok yönlü bir etkileşimle toprağının ve bitkilerinin yararına aynı zamanda çevre içinde yağmur, rüzgar ve güneşin zararlı etkilerini azaltacağı gibi maksimum seviyede yarar sağlayacaktır. Arkadaşım saydığım bu doğanın etklerini biraz açmam gerekecek, yağmurların şiddetiye oluşan sel sularının toprak erozyonunu azaltılması ve yağmur suyundaki azutun, yapılan malç malzemesiyle tutularak toprağa ilave azot takviyesi, rüzgarın etkileriyle toprakların taşınması ile toprak erozyonunun rüzgarla önlemesi ve rüzgarlarla savrulan yabani ot tohumlarının toprakta çimlenmesinin önlenmesi, güneşin bozucu etkilerinden toprak neminin kaybının önlenmesi ve toprak üstüne serilen malç'ın bir güneş kalkanı gibi foto sentez olayıyla malç'ın güneşin enerjisini toplıyarak topraklara artı değer olarak katılması. Benim topraksever olarak bu gerçekleri gördüğümden sizleri bilgilendirerek paylaşımlara sunmaktayım, fikir benden hayata geçirerek pratik açıdan değerlendirmek sizlere düşmektedir, bütün toprak severlere sevgilerimle kolaylıklar dilerim. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Kıbrıs'ta Bukaşi Topları Uygulaması
Lefkoşe Türk Belediyesi, Göçmenköy'de GÜYAP evleri yakınından geçen kötü kokan derede kirliliği ve kötü kokuları yok etmek için ilk Bukaşi Topu uygulamasına başladı: Haber için tıklayınız: http://www.kibrisgazetesi.com/popup....me/Ic_Haberler |
|
|
|
![]() |
|
|