![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-09-2009
|
Evde Yapılan Bukaşi Kompost
Arkadaşlar merhaba, ben de şu an da evde Bukaşi kompost yapmayı düşünüyorum. neler yapmak gerektiğini ana hatlarıyla anladım yanlız uygulamayla ilgili sormak istediğim bir soru var: Kompost üretimi esnasında koku yapıyor mu? Malum çevredeki oturanları rahatsız etmek istemem. Böyle bir problemle karşılaşan kimse var mı? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Sn Ozko www.yesiladim.com sitesini incelemenizi ve bu sitede (agaclar.net) bukasi ve EM ile ilgili yazilanlari okumanizi oneririm. Düzenleyen Dogasever : 06-12-2009 saat 19:57 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-09-2009
|
yesiladim.com
Merhaba Doğasever, evet ben de siteyi şimdi inceledim. Konuyu okudukça beni daha da fazla heyecanlandırıyor ve bu baharda hem EM5 hem de EM bukashiyi üretmek üzere gerekli malzemeleri temin etmeyi düşünüyorum. Yanlız merak ettiğim bir soru var, bu konu forumda yazıldıysa da görmemiş olabilirim, affedin. Sonuçta EM1 mikroorganizmaların kendisi ve bunların da her canlı gibi çoğaltılabileceğini düşünüyorum. Şu an da EM1 Türkiye'ye komple dışarıdan mı geliyor yoksa Türkiye'de de üretimi var mı? Moganla ilgili yazışmada ürünün Japonya'dan temin edilmesinden bahsetmişsiniz o yüzden ilgimi çekti. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Ürün Japon lisansıyla Türkiye'de üretiliyor. Bizler EM organizasyonu (EMRO) olarak tüm dünyadaki EM organizasyonlarıyla çok iyi bir işbirliği içindeyiz. Bazı projelerde EMRO organizasyonu, bizim sosyal içerikli projelerde harcayacağımız ürünün bir kısmının maliyetini karşılıyor. Bu finansman zengin ülkelerdeki EM satışlarından karşılanıyor. Diyelim ki kirli bir göl temizlenecek. Bunun maliyetinin yarısını EMRO karşılayabilir. Diğer yarısını da bizler yine EM'nin perakende fiyatının çok altında karşılayabiliriz. Yeter ki somut olarak bir proje çıksın karşımıza. Saygılar. |
|
|
|
![]() |
|
|